Mødedato: 17.03.2015, kl. 18:30
Mødested: Sundholmsvej 8

Ansøgninger til Bydelspuljen i marts 2015

Amager Vest Lokaludvalg har modtaget 15 ansøgninger til Bydelspuljen til behandling den 17. marts 2015.
Alle ansøgninger er blevet forbehandlet i de relevante arbejdsgrupper. 

Indstilling og beslutning

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller,
1) at lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til ansøgerne på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger, som fremgår nedenfor.

Arbejdsgrupperne indstiller:

A: at træffe afgørelse vedr. Kunstneriske undervisningsforløb for skoler og fritidsklubber i alsidigt og inddragende projektrum på FABRIKKEN for Kunst og Design, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritid og arbejdsgruppen for børn og unges indstillinger.

B: at støtte Åbent Hus på FABRIKKEN for Kunst og Design, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritid og arbejdsgruppen for børn og unges indstillinger.

C: at støtte 24 hemmeligheder – En eventyrlig sansevandring gennem Amagers største julekalender, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritid og arbejdsgruppen for børn og unges indstillinger.

D: at træffe afgørelse vedr. Københavns Karneval, Amager Vest Paradedeltagelse, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritids indstilling. 

E: at Give afslag til Copenhagen International Impro Festival, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritids indstilling. 

F: at træffe afgørelse vedr. Dansens Dag, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritids indstilling.

G: at give afslag til Bevægelsesworkshop, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritids indstilling. 

H: at støtte Kollegieløbet, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritids indstilling.

I: at støtte Amagerbro Nyhedsblad, jf. arbejdsgruppen for kultur og fritid og arbejdsgruppen SOS' indstillinger.

J: at støtte Cykelkursus, jf. arbejdsgruppen SOS' indstilling.

K: at støtte Multi-etnisk kvindefest, jf. arbejdsgruppen SOS' indstilling.

L: at støtte Farvel Solvang – afskedsfest for det gamle Solvang Center i Urbanplanen, jf. arbejdsgruppen SOS' indstilling.

M: at støtte Pigeklubben i Gyldenrisparken, jf. arbejdsgruppen SOS og arbejdsgruppen for børn og unges indstillinger.

N: at give delvis støtte til Metrohaverne, jf. arbejdsgruppen for fysiskplanlægning

O: at give delvis støtte til Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, jf. arbejdsgruppen for fysiskplanlægning

Problemstilling

A: Kunstneriske undervisningsforløb for skoler og fritidsklubber i alsidigt og inddragende projektrum på FABRIKKEN for Kunst og Design. Ansøgt beløb: 106.500 kr. (Sagsnummer 2015-0062618)
FABRIKKEN for Kunst og Design ønsker at anvende projektrum i et nedlagt atelier til at afholde undervisningsforløb og workshops for børn og unge, med særligt fokus på Amager Vests skoler og fritidsordninger. Formålet med projektet er dels at medvirke til at løfte opgaven med at realisere den nye folkeskolereform og dens målsætning om, at en del af undervisningen skal foregå uden for skolernes egen ramme på bl.a. landets kulturinstitutioner, dels at bidrage til at løfte FABRIKKENs lokalområde både kulturelt og socialt.

Ansøger: FABRIKKEN for Kunst og Design
Afholdelsesperiode: Februar 2015 til august 2016
Sted: FABRIKKEN for Kunst og Design, Sundholmsvej 46
Samlet budget: 585.000 kr. 

Indstilling fra arbejdsgrupperne
Arbejdsgruppen for børn og unge indstiller en bevilling. Arbejdsgruppen har inviteret ansøger til at deltage på lokaludvalgsmødet den 17. marts for at svare på evt. spørgsmål. 
Arbejdsgruppen for kultur og fritid har sendt ansøger en række opklarende spørgsmål vedr. brugerbetaling, budgettets administrationspost og udvælgelse af deltagere. Lokaludvalget bedes tage stilling til ansøgningen på baggrund af de samlede oplysninger.  


B: Åbent Hus på FABRIKKEN for Kunst og Design. Ansøgt beløb 20.000 kr. (Sagsnummer 2015-0063695)
 
FABRIKKEN for Kunst og Design holder en gang om året åbent hus for alle, der er interesserede i at se og opleve hvad Fabrikken er for et sted og se, hvad der foregår inde bag de normalt lukkede døre. Det er en populær tradition, som besøges af borgere fra lokalområdet, folk fra den københavnske kunstscene og kunstnernes eget netværk.

Ansøger: FABRIKKEN for Kunst og Design
Afholdelsesperiode: 30. maj 2015
Sted: FABRIKKEN for Kunst og Design, Sundholmsvej 46
Samlet budget: 40.000 kr.  

Indstilling fra arbejdsgruppen for kultur og fritid
Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Projektet er gratis og familievenligt, og der er lagt et godt program.



C: 24 hemmeligheder – En eventyrlig sansevandring gennem Amagers største julekalender. Ansøgt beløb 90.000 kr. (Sagsnummer 2015-0062633)
Børnekulturhus Amager og Teater Zebus i alt 1500 m2 skal bygges om til en kæmpestor labyrint af rum, gange, trapper, gennemkig og 24 døre til 24 hemmelige rum. Det hele bindes sammen af nogle fælles udgangspunkter for indhold, tema og form, så tilskuerne får en oplevelse af at vandre rundt i et sammenhængende univers. Målgruppen er børn i alle aldre og deres ledsagere.

Ansøger: Børnekulturhus Amager og Teater Zebu
Afholdelsesperiode: Forberedelse fra marts til november 2015. Julekalenderen er åben fra den 6. til den 20. december 2015
Sted: Børnekulturhus Amager, Øresundsvej 8B og Teater Zebu, Øresundsvej 4
Samlet budget: 480.800 kr.   

Indstilling fra arbejdsgrupperne
Arbejdsgrupperne indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Det er et spændende projekt, der understøtter lokalt samarbejde. Samtidig bemærker arbejdsgruppen for kultur og fritid, at der på grund af den lange planlægningsfase er mange ubekendte elementer i projektet. 



D: Københavns Karneval, Amager Vest Paradedeltagelse. Ansøgt beløb 20.000 kr. (Sagsnummer 2015-0063679) 
Ansøger ønsker, at Københavns Karnevals Parade skal være som en stjerne, hvis spidser ligger i alle Københavns bydele, og midten er en plads, der er stor nok til at rumme os alle. Paradeoptoget bevæger sig fra Vestamager mod Øster Allé, og skal være en folkefest, som henvender sig til alle dem, der går forbi, bliver nysgerrige og vælger at følge optoget for at nyde musikken, kostumerne og vejret.

Ansøger: Copenhagen Carnival/Momentum CPH
Afholdelsesperiode: Den 23. maj 2015
Sted: Adresse og rute fastlægges i samarbejde med lokale aktører
Samlet budget: 200.000 kr.

Indstilling fra arbejdsgruppen for kultur og fritid
Arbejdsgruppen fandt på den ene side, at projektet savnede lokal forankring og at budgettet ikke er fyldestgørende, og på den anden side at det er en spændende idé, der kan promovere bydelen. Arbejdsgruppen har bedt ansøger om at sende et uddybet budget. Lokaludvalget bedes tage stilling til ansøgningen på baggrund af de samlede oplysninger.  



E: Copenhagen International Impro Festival. Ansøgt beløb 20.000 kr. (Sagsnummer: 2015-0062630)
Ansøger ønsker med festivalen at skabe en tilbagevendende begivenhed med et forum, hvor uøvede spillere og nybegyndere kan dygtiggøre sig via workshops for at sikre en videreudvikling af impro-genren. Desuden skal festivalen sætte mere fokus på impro comedy og fremtidens comedy. Deltagelse fra udenlandske grupper skal sætte internationalt fokus på impro i Danmark. Festivalens består af en workshopdel og en show/forestillingsdel.

Ansøger: Imprologen IVS
Afholdelsesperiode: Den 30. marts til den 10. april 2015
Sted: KIB, Islands Brygge 18
Samlet budget: 332.000 kr.

Indstilling fra arbejdsgruppen for kultur og fritid
Arbejdsgruppen indstiller et afslag. Projektet er ikke lokalt forankret, netværksdannende eller lokalt inddragende.



F: Dansens Dag. Ansøgt beløb 27.000 kr. (Sagsnummer: 2015-0062638) 
Ansøger ønsker at etablere gratis scener, hvor danseskoler, dansekompagnier og andre dansere kan lave 'danseinstallationer' på forskellige steder på Amagerbrogade. Der skal ligeledes være optrædener og workshops i Amager Bio, Prismen og Teater Zebu. Formålet er at bidrage til dansekultur på Amager og gøre Amagerbrogade til et tilløbsstykke.   

Ansøger: Dance Amager v. Marianna Minasowa
Afholdelsesperiode: Den 29. april 2015
Sted: Amagerbrogade, Teater Zebu, Prismen, Kvarterhuset og Amager Bio 
Samlet budget: 100.000 kr.  

Indstilling fra arbejdsgruppen for kultur og fritid
Arbejdsgruppen har stillet ansøger en række spørgsmål vedr. præcise lokaliteter, hvor mange arrangementer, der skal være og hvem, der skal optræde. Lokaludvalget bedes tage stilling til ansøgningen på baggrund af de samlede oplysninger.  



G: Bevægelsesworkshop. Ansøgt beløb 41.675 kr. (Sagsnummer) 2015-0062641
Bevægelsesworkshoppen henvender sig til seriøse, dedikerede og engagerede dansere, bevægelsesentusiaster og idrætsfolk i alle aldre. Hovedformålet er, at deltagerne bliver rustet til at nedbryde kulturelle grænser og til at udvikle kompetencer hos sociale og fysisk udsatte grupper. Workshoppen drejer sig foruden bevægelse om livsperspektiv, tankegang, udvikling og kreativitet. Workshoppen skal bestå af forskellige aktiviteter, der flyder sammen og udvikler sig i løbet af workshoppen.

Ansøger: Wolfpack Group
Afholdelsesperiode: Den 20. til den 24. maj 2015. 
Sted: Det Maritime Ungdomshus, Amager Strandvej 13
Samlet budget: 82.925 kr.

Indstilling fra arbejdsgruppen for kultur og fritid
Arbejdsgruppen indstiller et afslag. Projektet er ikke offentligt tilgængeligt, det foregår ikke i bydelen og er derfor ikke i tilstrækkelig grad netværksskabende i bydelen. Desuden lader projektet til at være overbudgetteret.



H: Kollegieløbet. Ansøgt beløb 1.985 kr. (Sagsnummer: 2015-0063674)
Kollegieløbet skal være en ny form for socialt motionsløb på Amager Fælled, der som en tilbagevendende aktivitet kan hjælpe med til at give Amager Vest en samlet identitet. Kollegieløbet skal give mulighed for at mødes på tværs af kollegier og danne fællesskab mellem studerende til inspiration og samarbejde om grønne aktiviteter.

Ansøger: Kollegiefestværket
Afholdelsesperiode: Den maj 2015 
Sted: Amager Fælled
Samlet budget: 2.700 kr.

Indstilling fra arbejdsgruppen for kultur og fritid
Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Der er tale om et helt nyt projekt, der giver borgerne mulighed for at lære deres naboer at kende og 'ryster bydelen sammen'.



I: Amagerbro Nyhedsblad. Ansøgt beløb 20.000 kr. (Sagsnummer: 2015-0063671)
Amagerbro Helhedsplan ønsker at skabe et nyhedsblad, der kan være en fælles platform, hvor helhedsplanen og lokale frivillige og professionelle aktører kan profilere initiativer. Den primære målgruppe er de 1650 husstande under helhedsplanen - og deres naboer. Naboerne er en målgruppe for dels at fremme kendskabet til Amagerbro Helhedsplan og dels at fremme kendskabet til hinanden på tværs af Amagerbrogade.

Ansøger: Amagerbro Helhedsplan
Afholdelsesperiode: Fire udgivelser i 2015
Sted: Husstande under Amagerbro Helhedsplan og naboer 
Samlet budget: 82.500 kr.  

Indstilling fra arbejdsgrupperne SOS og kultur og fritid
Arbejdsgrupperne indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Idéen om et informationsblad, der ikke er reklamefinansieret, er rigtig god - og nyhedsbladet kan også være med at til øge lokaludvalgets synlighed.
Arbejdsgruppen for kultur og fritid har stillet ansøger en række opklarende spørgsmål vedr. samarbejde med Urbanplanen og finansiering fra helhedsplanen. Svarerne er vedlagt bilagsmaterialet. 



J: Cykelkursus. Ansøgt beløb: 5.800 kr. (Sagsnummer: 2015-0062627) 
Formålet med cykelkurserne er at lære voksne med udenlandsk baggrund at køre på cykel. Dette skal sætte dem i stand til at klare et arbejde, hvor cykling er påkrævet, give dem større frihed i hverdagen, sætte dem i stand til at cykle med deres børn, give dem gode oplevelser og motion og udvide deres netværk og kendskab til byen. 

Ansøger: Røde Kors Hovedstaden
Afholdelsesperiode: Forår og efterår 2015
Sted: Arealerne omkring Bondegården i Urbanplanen 
Samlet budget: 5.800 kr. 

Indstilling fra arbejdsgruppen SOS
Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Det er et udbytterigt projekt, der understøtter borgernes selvstændige handlemuligheder.



K: Multi-etnisk kvindefest. Ansøgt beløb 11.000 kr. (Sagsnummer: 2015-0063660)
Festen er for alle kvinder på Amager men arrangeres af kvinder fra Mosaik, Bydelsmødrene, Syværkstedet og Sundby Bibliotek med støtte fra Amagerbro Helhedsplan. Målet er at samle kvinder bredt fra lokalområdet til en multikulturel fejring af ligestilling og hundredeåret for kvinders valgret. Festen skal skabe rum for dialog og samtale mellem kvinder med forskellig etnisk baggrund.

Ansøger: Bydelsmødrene
Afholdelsesperiode: Den 13. maj 2015
Sted: Prismen, Holmbladsgade 71 
Samlet budget: 24.720 kr. 

Indstilling fra arbejdsgruppen SOS
Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Projektet er netvæksskabende og dialogfremmende. Arbejdsgruppen finder det desuden positivt, at der er tale om samarbejde mellem forskellige foreninger på Amager.



L: Farvel Solvang – afskedsfest for det gamle Solvang Center i Urbanplanen. Ansøgt beløb 22.000 kr. (Sagsnummer: 2015-0063687)   
Solvang Centret opleves af mange som et af de mest utrygge steder i Urbanplanen, og med nedrivning og byggeplads forude bliver det fortsat en udfordring at skabe tryghed i området. Arrangementet skal være det første af flere, der kan skabe liv i området. Tesen er, at når folk først har været til et hyggeligt arrangement en søndag eftermiddag, vil de føle mindre utryghed næste gang, de befinder sig i området. Farvelfesten skal derudover skabe netværk imellem beboere og brugere af Dyvekeskolen, Solvang Bibliotek, Solvang Kirke og institutionerne i området. Kendskabet mellem beboer- og brugergrupper skal øge den oplevede tryghed.

Ansøger: Partnerskabet
Afholdelsesperiode: Den 12. april 2015
Sted: Remisevej 19B 
Samlet budget: 27.000 kr. 

Indstilling fra arbejdsgruppen SOS
Arbejdsgruppen indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Arbejdsgruppen vurderer, at der vil være stor opbakning til arrangementet fra lokalområdet, og at arrangementet kan være med til at skabe positiv stemning omkring nedrivningen af centret.



M: Pigeklubben i Gyldenrisparken. Ansøgt beløb 5.000 kr. (Sagsnummer: 2015-0062623) 
Pigeklubben er et tilbud til piger i alderen 4. – 7. klasse, som er bosat i Gyldenrisparken på Amager. Klubben er et frirum for piger, der har brug for et sted at være i deres fritid, og en mulighed for pigerne til at få støtte og inspiration for hinanden og af de frivillige på tværs af alder og etnisk baggrund.

Ansøger: Pigeklubben Gyldenrisparken
Afholdelsesperiode: Tirsdage kl. 18-20 i 2015
Sted: Gyldenrisparken 52 
Samlet budget: 15.000 kr. 

Indstilling fra arbejdsgrupperne for børn og unge og SOS
Arbejdsgrupperne indstiller, at det ansøgte beløb bevilges. Formålet med projektet er godt, og det er netværksskabende og dialogfremmende.
Arbejdsgruppen for børn og unge anbefaler, at ansøger søger for, at aktiviteten bliver selvkørende - enten ved at opkræve kontingent eller ved at få bevillinger andre steder end fra lokaludvalget.



N: Metrohaverne - sæsonåbning 2015 med besøg af Tagtomat. Ansøgt beløb 29.225 kr. (Sagsnummer: 2015-0062612) 
Ansøger ønsker at markere sæsonåbning 2015 og den snarlige udvidelse af haverne i Metrohaverne som en grøn søndag for alle interesserede. Foreningen har inviteret Tagtomat til at afholde haveaktiviteter som eks. at lave sin egen "planteflaske" med krydderurter i, børnene kan lave deres egne spirepotter og der er gemt påskeæg i haven til. Med i det ansøgte beløb er et inspirationsoplæg for bestyrelsesmedlemmerne af Tagtomat. Metrohavernes intention med dagen er desuden at tiltrække nye medlemmer til haverne.

Ansøger: Foreningen Metrohaverne
Afholdelsesperiode: Den 22. marts 2015
Sted: I Metrohaverne v. Ørestads Boulevard 55
Samlet budget: 29.225 kr.  

Indstilling fra arbejdsgruppen for fysisk planlægning:
Arbejdsgruppen indstiller at bevilge 5.000 kr. til ansøger. Arbejdsgruppen ønsker at støtte projektet pga. dets netværksskabende intentioner i Ørestad, men mener arrangementet er dyrt i forhold til det forventede antal besøgende. Arbejdsgruppen anbefaler, at ansøger fremover sørger for egenfinansiering evt. ved at opkræve kontingent eller ved at søge støtte mere bredt. 



O: Affaldsindsamling 2015 i Ørestad og dets nærområder. Ansøgt beløb 20.000 kr. (Sagsnummer: 2015-0062600) 
Ansøger ønsker at afholde en affaldsindsamling i Ørestad i forbindelse med Naturfredningsforeningens landsdækkende affaldsindsamling. Formålet er at indsamle, sorterer og sætte fokus på det affald der smides i bydelen og naturen. Dette ønsker ansøger at gøre på kreativ vis med skralde- kunstværker og installationer og har inviteret to kunstnere til at lave det sidst på dagen.

Ansøger: Grundejerforeningssekretariatet Ørestad 
Afholdelsesperiode: Den 19. april 2015
Sted: Affaldsindsamling omkring arealerne for Grundejerforeningerne Ørestad Universitetskvarter, Ørestad City, Ørestad Syd samt Naturcenter Vestamager. 3 mindre arrangementer afholdes i Ørestad Universitetskvarter, Ørestad City, Ørestad Syd/Naturcenter Vestamager
Samlet budget: 35.000 kr.  

Indstilling fra arbejdsgruppen for fysisk planlægning:
Arbejdsgruppen indstiller at bevilge 10.000 kr. til ansøger. Arbejdsgruppen ønsker at støtte projektet pga. dets gode formål om at sætte fokus på de problemer, som smidt affald skaber i bydelen. Men mener arrangementet på trods af nyt tilsendt budget stadig har uafklarede udgifter i forhold til posten materialer. Herudover mener arbejdsgruppen ikke at sekretariatet har en merudgift i forhold til lønmidler.  


Løsning

Amager Vest Lokaludvalg drøfter og vedtager sine svar på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger for de enkelte ansøgninger.

Økonomi

Lokaludvalgets bevillinger til de enkelte ansøgere uddeles som underskudsgaranti fra Bydelspuljen, område 3707.

Beslutning

A: Ansøgning om støtte til kunstneriske undervisningsforløb for skoler og fritidsklubber i alsidigt og inddragende projektrum. Indstillet til bevilling.

Lars Rimfalk Jensen erklærede sig for inhabil og forlod lokalet under behandlingen af punktet.

Indstillingen kom til afstemning:

For: Niels Balling, Kresten Thomsen, Ulla Støvelbæk, Robert Nielsen, Peter Hess-Nielsen, Jann Kuusisaari, Berit Bro, Marianne Falck Orby, Peder Boas Jensen, Pia Saaek, Jann Kjærulff-Tietze, André Just Vedgren.

Imod: Peter Howalt Andersen, Anders Bo Nielsen.

Blank: Line Sissel Jensen, Erhardt Franzen.

Med stemmetallet: 12 - 2 - 2 vedtog udvalget således at bevilge 106.500 kr. til projektet.



B: Ansøgning om Åbent Hus på FABRIKKEN for kunst og design.  Indstillet til bevilling.

Lars Rimfalk Jensen erklærede sig for inhabil og forlod lokalet under behandlingen af punktet

Indstillingen blev godkendt uden at komme til afstemning. Lokaludvalget vedtog således at bevilge 20.000 kr. til projektet.  



C: Ansøgning om støtte til 24 hemmeligheder. Indstillet til bevilling.

Indstillingen blev godkendt uden afstemning. Udvalget vedtog således at bevilge 90.000 kr. til projektet.

Det blev foreslået at ansøger også kontakter Amager Fælled Skole, samt evt. handelslivet.



D: Ansøgning om støtte til Københavns Karneval, Amager Vest paradedeltagelse. Ingen indstilling. 

Ansøgningen kom til afstemning.

For: 0

Imod: Lars Rimfalk Jensen, Niels Balling, Kresten Thomsen, Ulla Støvelbæk, Robert Nielsen, Peter Hess Nielsen, Jann Kuusisaari, Berit Bro, Pia Saaek, Jann Kjærulff-Tietze, André Just Vedgren, Peter Howalt Andersen, Anders Bo Nielsen, Line Sissel Jensen, Erhardt Franzen.

Blank: Marianne Falck Orby, Peder Boas Jensen.

Med stemmetallet: 0 - 15 - 2 vedtog udvalget således at afvise ansøgningen med begrundelsen, at lokaludvalget ikke vurderer, at projektet i tilstrækkelig grad opfylder lokaludvalgets kriterier, og udvalget ser det ikke som sin opgave at understøtte Københavns karneval. 

 

E: Ansøgning om støtte til Copenhagen International Impro Festival. Indstillet til afslag.

Indstillingen blev godkendt uden afstemning. Udvalget vedtog således et afslag med begrundelsen, at projektet ikke er lokalt forankret, netværksdannende eller lokalt inddragende.



F: Ansøgning om støtte til Dansens Dag. Ingen indstilling.

Ansøgningen kom til afstemning:

For: Lars Rimfalk Jensen, Niels Balling, Kresten Thomsen, Ulla Støvelbæk, Robert Nielsen, Peter Hess-Nielsen, Jann Kuusisaari, Berit Bro, Marianne Falck Orby, Peder Boas Jensen, Pia Saaek, Jann Kjærulff-Tietze, André Just Vedgren, Anders Bo Nielsen, Line Sissel Jensen, Erhardt Franzen.

Imod: 0

Blank: Peter Howalt Andersen. 

Med stemmetallet: 16 - 0 - 1 vedtog udvalget således at bevilge 27.000 kt. til projektet.

Det blev foreslået at ansøger tager fat i handelsforeningen og Kvartermanageren for Ny Amagerbrogade.

G: Ansøgning om støtte til Bevægelsesworkshop. Indstillet til afslag.

Indstillingen blev godkendt uden afstemning. Udvalget vedtog således et afslag med begrundelsen, at projektet ikke er offentligt tilgængeligt, det foregår ikke i bydelen og er derfor ikke i tilstrækkelig grad netværksskabende i bydelen. Desuden lader projektet til at være overbudgetteret.



H: Ansøgning om støtte til Kollegieløbet. Indstillet til bevilling.

Indstillingen blev godkendt uden afstemning. Udvalget vedtog således at bevilge 1.985 kr. til projektet.



I: Ansøgning om støtte til Amagerbro Nyhedsbrev. Indstillet til bevilling.

Indstillingen kom til afstemning.

For: Jann Kuusisaari, Line Sissel Jensen.

Imod: Lars Rimfalk Jensen, Niels Balling, Kresten Thomsen, Robert Nielsen, Berit Bro, Marianne Falck Orby, Peder Boas Jensen, Pia Saaek, Jann Kjærulff-Tietze, André Just Vedgren, Anders Bo Nielsen, Erhardt Franzen, Peter Howalt Andersen

Blank: Ulla Støvelbæk, Peter Hess-Nielsen.

Med stemmetallet: 2 - 13 - 2 vedtog udvalget således at afvise ansøgningen med den begrundelse, at lokaludvalget vurderer at projektet ikke dækker et reelt behov eller efterspørgsel i området. Dertil forekommer det uklart på hvilken måde projektet eventuelt fremover skal finansieres. 


J: Ansøgning om støtte til Cykelkursus. Indstillet til bevilling.

Indstillingen kom til afstemning.

For: Jann Kuusisaari, Line Sissel Jensen, Lars Rimfalk Jensen, Niels Balling, Kresten Thomsen, Robert Nielsen, Berit Bro, Marianne Falck Orby, Peder Boas Jensen, Pia Saaek, Jann Kjærulff-Tietze, André Just Vedgren, Anders Bo Nielsen, Ulla Støvelbæk, Peter Hess-Nielsen.

Imod: Peter Howalt Andersen

Blank: Erhardt Franzen.

Med stemmetallet: 15 - 1 - 1 vedtog udvalget således at bevilge 5.800 kr. til projektet.


K: Ansøgning om støtte til Multietnisk kvindefest. Indstillet til bevilling.

Line Sissel Jensen erklærede sig inhabil og forlod lokalet under behandlingen af punktet.

Indstillingen kom til afstemning.

For: 0

Det blev herefter foreslået at støtte projektet med 5.500 kr.
Forslaget kom til afstemning:

For: Lars Rimfalk Jensen, Niels Balling, Kresten Thomsen, Ulla Støvelbæk, Peter Hess Nielsen, Jann Kuusisaari, Berit Bro, Pia Saaek, André Just Vedgren, Anders Bo Nielsen, Erhardt Franzen, Marianne Falck Orby, Peder Boas Jensen.

Imod: Robert Nielsen, Peter Howalt Andersen.

Blank: Jann Kjærulff-Tietze.

Med stemmetallet: 13 - 2 - 1 vedtog udvalget således at bevilge 5.500 kr., som er en delvis bevilling, med den begrundelse at udvalget vurderede udgiften til forplejning som for høj.    



L: Ansøgning om støtte til Farvel Solvang. Indstillet til bevilling.


Peter Howalt Andersen erklærede sig inhabil og forlod lokalet under behandlingen af punktet. Indstillingen kom til afstemning. 

For: Robert Nielsen, Jann Kuusisaari.

Imod: Lars Rimfalk Jensen, Niels Balling, Kresten Thomsen, Ulla Støvelbæk, Peter Hess Nielsen, Line Sissel Jensen, Pia Saaek, André Just Vedgren, Anders Bo Nielsen, Erhardt Franzen, Marianne Falck Orby, Peder Boas Jensen.

Blank: Jann Kjærulff-Tietze, Berit Bro.

Med stemmetallet: 2 - 12 - 2 vedtog udvalget at afvise ansøgningen, med den begrundelse at lokaludvalget igennem en lang årrække har arbejdet for centerets bevarelse, og derfor ikke ønsker at medfinansiere en markering af nedrivningen. Det er i øvrigt lokaludvalgets opfattelse at projektet bør finansieres helt af boligforeningen. 

  

M: Ansøgning om støtte til Pigeklubben i Gyldenrisparken. Indstillet til bevilling.

Indstillingen kom til afstemning. 

For: Lars Rimfalk Jensen, Niels Balling, Kresten Thomsen, Ulla Støvelbæk, Robert Nielsen, Peter Hess Nielsen, Line Sissel Jensen, Jann Kuusisaari,  Berit Bro, Marianne Falck Orby, Peder Boas Jensen, Pia Saaek, Jann Kjærulff-Tietze, André Just Vedgren.

Imod: Peter Howalt Andersen,  Anders Bo Nielsen, Erhardt Franzen.

Blank: 0

Med stemmetallet: 14 - 3 - 0 vedtog udvalget således at bevilge 5.000 kr. til projektet. Samtidig gør udvalget opmærksom på det generelt ikke er lokaludvalgets opgave at yde driftsstøtte år efter år.



N: Ansøgning om støtte til Metrohaverne -sæsonåbning 2015. Indstillet til delvis bevilling.

Jann Kuusisaari erklærede sig inhabil og forlod lokalet under behandlingen af punktet.

Indstillingen blev godkendt uden afstemning. Udvalget vedtog således at bevilge 5.000 kr. til projektet.



O: Ansøgning om støtte til Affaldsindsamling 2015 i Ørestad og dets nærområder. Indstillet til delvis bevilling.

Indstillingen kom til afstemning.

For: André Just Vedgren.

Imod: Lars Rimfalk Jensen, Niels Balling, Kresten Thomsen, Ulla Støvelbæk, Robert Nielsen, Peter Hess Nielsen, Line Sissel Jensen, Berit Bro, Marianne Falck Orby, Pia Saaek, Jann Kjærulff-Tietze, Peter Howalt Andersen,  Anders Bo Nielsen, Erhardt Franzen.

Blank: Jann Kuusisaari, Peder Boas Jensen.

Med stemmetallet: 1 - 14 - 2 vedtog udvalget således at afvise ansøgningen med den begrundelse, at udvalget vurderer, at affaldsindsamling grundlæggende er en grundejerforeningsopgave, og at projektet, som beskrevet, ikke i tilstrækkelig grad opfylder udvalgets kriterier om fx at være netværksskabende. 
Til top