Puljeansøgning: Påske-labyrinten
Indstilling
Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg,
1) at lokaludvalget på baggrund af indstilling fra BIFUK-arbejdsgruppen afslår ansøgningen til ”Påske-Labyrinten”.
Problemstilling
På vegne af The Commedia School har Ruth Lerche søgt om 35.000 kr. i støtte til ”Påske-Labyrinten”.
Normalt når man går i teatret, sidder man bænket og kikker op på scenen. I en sanse-labyrint bevæger publikum sig rundt gennem en række af rum, som udgør hver deres scene. Publikum bliver lukket ind i grupper på 10-12 personer og guides herefter gennem labyrinten. Tanken er at give en mere sanselig oplevelse: Det er totalteater, hvor publikum bliver en del af historien og den levende installation.
Projektets formål er at skabe et sjældent rum for refleksion i en forhastet verden. Påske-labyrinten er interaktivt sanseteater, hvor de besøgende på tværs af alder, køn, etnicitet og religion vil vandre igennem et landskab af eksistentielle spørgsmål og selv bidrage til fortællingen. Påskens historier er afsættet, men de almenmenneskelige grundfortællinger om svigt, kærlighed, lidelse, ensomhed, frygt og liv vil i mødet med de besøgende samskabe refleksive rum i det monumentale KFUM-hus på Oliebladsgade.
KFUM-huset, Oliebladsgade. 14. - 26. april 2019. Forventet deltagerantal: Ca. 1.000 børn, unge og voksne.
Samarbejdspartnere: Folkekirken på Amagerbro, KFUM-gruppen på Oliebladsgade.
Det ansøgte beløb indgår i et samlet budget på 204.000 kr. Der er ingen kontant medfinansiering. Øvrig medfinansiering: medarbejdertimer fra KFUM, Morten S Sundby Kirkes præst samt udstyr fra The Commedia School.
Løsning
BIFUK har drøftet ansøgningen og indstiller afslag med følgende begrundelse: Der er i projektet en uforholdsmæssigt stor andel til lønningsmidler og BIFUK efterlyser en større grad af egenfinansiering. Projektet burde desuden kunne gennemføres med det allerede bevilgede beløb fra anden side.
Økonomi
Der er søgt om 35.000 kr. af 2019-puljemidlerne.
Arbejdsgruppen har indstillet, at der gives afslag på ansøgningen.
Videre proces
Såfremt ansøgningen imødekommes, skal regnskab og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 26. maj.
Beslutning
Der blev stillet forslag om at støtte projektet med kr.17.500.
For stemte: Jørgen Mark Pedersen, Tom Christensen, Frank Lambert, Joan Antonsen, Rune Solvang, Rasmus Munch Søndergaard, Morten Thygesen, Susanne Møller, Keith Gray, Ole Meldgaard og Ole Pedersen.
Imod stemte: Nicki Wassmann Brøchner, Bente Lildballe, Claus Henrik Høyer, Hans Jørgen Møller, Sven Løntoft, Randi Sørensen og Jens William Grav.
Undlod at stemme: Rene Steinvig og Käte Hommelgaard.
Dermed var der flertal for at støtte projektet med kr. 17.500. Projektet støttes med en underskudsgaranti på kr. 17.500 af 2019-puljemidlerne.
Nicki Wassman Brøchner, Bente Lildballe og Randi Sørensen afgav følgende protokolbemærkning: "Vi finder det problematisk, at projektet andetsteds er søgt som et såkaldt minikonfirmand-projekt."