Mødedato: 28.02.2019, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Puljeansøgning: Grønne Generationsmøder

FRAK (Fritidsakademiet) søger midler til Grønne Generationsmøder

Indstilling 

Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 

1) at lokaludvalget på baggrund af indstilling fra Miljø & Klima-arbejdsgruppen afsætter en underskudsgaranti på 25.000 kr. til ”Grønne Generationsmøder” 

Problemstilling 

På vegne af FRAK har Anders Andersen søgt om 43.000 kr. i støtte til ”Grønne Generationsmøder”  

 
Formålet med generationsmøderne er at bygge bro mellem mennesker og natur og bygge bro mellem borgergrupper, der sjældent er i kontakt med hinanden. Projektet ønsker at nedbryde fordomme om Amagers unge, Amagers ældre, plejecentre og borgere med anden etnisk baggrund end ærkedansk. FRAK hyrer lokale unge fra Amagerbro Helhedsplan og Urbanplanen til at organisere og facilitere aktiviteter på Amager – fra fælled til strand. Der samarbejdes med Peder Lykke Centret (og måske Bydelsmødre Amagerbro - de tager stilling i februar).

Formålet med aktiviteterne er;

  1. at give flere borgere på Amager indsigt i og erfaringer med den lokale, natur der omgiver dem
  2. at skabe dialog og relationer mellem deltagerne ved at de er indgår i et positivt fællesskab forankret i natur og mad
  3. at give deltagerne indsigt i madlavning af vilde urter og grønt og særligt for de unge fritidsjobbere at give dem succesoplevelser med at lave mad til udefrakommende, som derigennem kan prikke til deres interesse for en karriere i restaurationsbranchen og give dem nye perspektiver på egne fremtidsmuligheder
  4. at flere af deltagerne får indsigt i og glæde af aktiviteter i naturen, og får blod på tanden i forhold til selv at begive sig mere ud i naturen.

Grønne Generationsmøder forløber fra april 2019 til oktober 2019. Arrangementerne afholdes flere steder på Amager: Amager Strand, Amager Centret, Sundbyøster Plads, Amager Fælled og Peder Lykke Centeret.

Forventet deltagerantal: Der afholdes fire forløb a hver fire dage svarende til 16 dages oplevelser med fokus på Amagers natur og vilde mad. Til rækken af arrangementer forventes ca. 200 - 250 borgere.  

Det ansøgte beløb indgår i et samlet budget på 128.000 kr. Egenbetaling: 41.000 kr. (Frak: 16.000 kr og Peder Lykke Centret: 25.000 kr). Der er søgt 44.000 i AVLU.

Sekretariatet har efter arbejdsgruppemødet haft kontakt med ansøger ang. fire indvendinger

1. Der spurgtes fra arbejdsgruppen ind til, hvad en gruppeleder indbefatter. En gruppeleder er en lokal ung mellem 18 og 25 år som tidligere har været en del af kernemålgruppen: de 13-17 årige med fritidsjob gennem FRAK. Gruppelederen fungerer som rollemodel og mentor for de yngre.

2. Amagerbro Helhedsplan og Buret/Satellitten er samarbejdspartnere i projektet.

3. Der blev fra arbejdsgruppen spurgt til fordelingen af midler mellem ungeløn og løn til gruppelederen. De 36.000,- fordeles så 27.000,- går til ungeløn og de 9.000,- går til gruppelederen.

4. FRAK planlægger på opfordring af arbejdsgruppen at tage kontakt til Aktivcentret Sløjfen for at høre, om deres brugere vil være interesserede i at deltage i forløbet.

Løsning 

Miljø & Klima-arbejdsgruppen har drøftet ansøgningen og indstiller, at projektet støttes med en underskudsgaranti på 25.000 kr. 

Begrundelse: der er overvægt af arrangementer og deltagere fra Amager Vest og en stor del af finansieringen går til løn. Støtten gives som opstartsstøtte, hvorefter projektet opfordres til at finde en bæredygtig finansieringsform. Et mindretal ønskede at støtte med fuld bevilling.

Økonomi 

Der er søgt om 43.000 kr. af 2019-puljemidlerne. 
 
Arbejdsgruppen har indstillet, at der bevilliges en underskudsgaranti på 25.000 kr. 

Videre proces 

Såfremt ansøgningen imødekommes, skal regnskab og evaluering være sekretariatet i hænde senest den 30. november.

 

Beslutning

Indstillingen blev vedtaget uden afstemning. Projektet støttes med en underskudsgaranti på kr. 25.000 af 2019-puljemidlerne.
Til top