Intern høring Udviklingsplan for Amager Strandpark
Indstilling
Formanden indstiller
1. At Amager Øst Lokaludvalg drøfter sagen
2. At Amager Øst Lokaludvalg godkender det bilagte udkast til høringssvar.
Problemstilling
Teknik- og Miljøforvaltningen har sendt "Udviklingsplan for Amager Strandpark" i høring. Udviklingsplanen er sendt til alle repræsentanter i parkbrugerrådet samt medlemmer af Det Grønne Råd i Københavns Kommune. Høringsfristen er den 18. februar 2018.
Udviklingsplanen for Amager Strandpark er gældende fra maj 2018 og frem til en ny plan afløser denne. Planen er udarbejdet i henhold til Fredningsnævnets afgørelse af 15.december 2003 om fredning af Amager Strandpark samt Naturklagenævnets stadfæstelse af fredningen d.15. juli 2004
Denne plan er den tredje officielle udviklingsplan for Amager Strandpark. De første to er udarbejdet af Amager Strandpark I/S, som stod for driften af området indtil 1. januar 2016. Derefter er driften overgået til Københavns Kommune, som fremadrettet står for udarbejdelsen af udviklingsplanen.
Udviklingsplanens formål er at sikre, at det fredede område plejes, drives og udvikles på en måde, der er i overensstemmelse med fredningen. Planen beskriver hvilke tiltag, der påtænkes udført i planperioden. Der er dog ingen garanti for at alle tiltag bliver udført, da dette afhænger af ressourcer og økonomi.
Den primære målgruppe for udviklingsplanen er Københavns Kommunes medarbejdere, der skal anvende den som administrativt grundlag for forvaltningens arbejde. Her tænkes især på byrumsforvalterne i Byens Drift samt medarbejderne i Byliv og Københavns Kommunes fredningstilsyn i Byens Anvendelse. Den sekundære målgruppe er interessenterne, som f.eks. foreninger, forretninger og andre, der har interesse i den nuværende og fremtidige anvendelse og udvikling af området.
I forbindelse med udarbejdelse af planen er der afholdt to parkbrugerrådsmøder. Derudover har forvaltningen afholdt et parktræf i strandparken i juni 2017, hvor mere end 25 interesserede borgere deltog. Parktræffet er et offentligt møde, hvor alle kan deltage og få indflydelse på planen. Lokaludvalg Amager Øst har i foråret 2017 foretaget en brugerundersøgelse af Amager Strandpark, hvor mere end 2.500 borgere har deltaget. Idéer og ønsker fra denne undersøgelse er ligeledes medtaget i udviklingsplanen
Idet udviklingsplanen er meget omfangsrig er denne alene bilagt dagsordnen i elektronisk form.
Løsning
At Amager Øst Lokaludvalg drøfter sagen og godkender det bilagte udkast til høringssvar.
Økonomi
Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser
Videre proces
Efter høringen tilrettes udviklingsplanen, og Teknik- og Miljøforvaltnignen udarbejder en hvidbog, der sammen med planen forelægges Det Grønne Råd til godkendelse. På den måde vil alle parter kunne se, hvilke høringssvar der er blevet indsendt, og hvordan forvaltningen forholder sig til kommentarerne.
Beslutning
Amager Øst Lokaludvalg drøftede høringen.
Der blev stillet forslag om at afsnittet side 2 fra "Lokaludvalget kan ikke... til oprindeligt var tiltænkt." udgår af det oprindelige udkast til høringssvar.
For ændringsforslaget stemte: Nicki Wassmann Brøchner.
Imod ændringsforslaget stemte: Martin Hein, Karl Vogt-Nielsen, Bo Jensen, Ib Wendrup, Carsten Sahl Mortensen, Oksana Gjermstad, Rune Solvang, Jan Kyrsting, Sten Lykkebo, Svend Åge-Sørensen, Sven Løntoft, Käte Hommelgaard, Jens William Grav, Lasse Rossen, Eva Damgaard, Ole Melgaard, Ole Pedersen.
Følgende undlod at stemme: Iben Lindemark, Randi Sørensen.
Høringssvaret blev herefter godkendt uden afstemning med de på mødet faldne bemærkninger.