Naboorientering: Indretning af daginstitution på Kirkegårdsvej 25 (Miljø & Plan)
Indstilling og beslutning
at lokaludvalget drøfter og vedtager eventuelle kommentarer til naboorienteringen på baggrund af indstillingen fra Miljø & Plan-arbejdsgruppen.
Problemstilling
Center for Byggeri har modtaget en ansøgning om tilladelse til at indrette en del af stueetage i ejendommen Kirkegårdsvej 25 til daginstitution for i alt 66 børn, heraf 34 vuggestuebørn og 32 børnehavebørn. Lejemålet har tidligere været anvendt til distriktspsykiatrisk center. I forbindelse med ombygningen anlægges 660 m2 eksisterende haveareal til legeplads for institutionen. Der anlægges endvidere cykelparkeringspladser.
I henhold til lokalplanen må der i bebyggelsen indrettes en institution med tilknytning til sundheds- og sygehusvæsenet. Der kan herudover efter Bygge- og Teknikudvalgets (nu Teknik- og Miljøudvalgets) nærmere godkendelse i området i øvrigt opføres eller indrettes kollektive anlæg og institutioner samt andre sociale, kulturelle og miljømæssige servicefunktioner, der er forenelige med områdets anvendelse til boliger.
Fristen for indsendelse af kommentarer er torsdag den 31. januar 2013.
Miljø & plan-arbejdsgruppen har behandlet naboorienteringen på sit møde den 8. februar 2013 og har ingen kommentarer hertil.
Løsning
Økonomi
Videre proces
Beslutning
Randi Sørensen fremsatte flg. forslag til kommentering på Nabo-orienteringen;
"Lokaludvalget finder det hensigtsmæssig, at der dispenseres fra lokalplanen således, at der kan opføres en dagsinstitution, som der er stort behov for i KK. Men lokaludvalget skal henlede opmærksomheden på, at trafikforholdene på Kirkegårdsvej i forvejen er problemfyldte, og at den yderligere trafik, som en dagsinstitutionen vil medføre, kun vil forværre forholdene for beboerne i området. Lokaludvalget finder, at en forudsætning for en dispensation derfor må være, at der findes en løsning på de i forvejen store trafikproblemer, der er i gaden. Trafikplan Amager har tidligere foreslået ensretning af nogle af sidegadern og i forbindelse med Områdefornyelsen Øresundsvejkvarteret har Borgerrepræsentationen vedtaget planer for ”Den grønne forbindelse”, som kun i meget begrænset omfang er blevet virkeliggjort. Udfordringen består navnlig i at forene behovet for parkeringspladser med behovet for fremkommelighed i gaden, også for de store lastbiller, der afleverer varer til bl.a. butikkerne i området".
Ole Meldgaard foreslog at formuleringen "...forudsætning for en dispensation derfor må være, at der findes.." erstattes af flg. formulering; "...dispensation må følges op af...".
Karl Vogt Nielsen foreslog at flg. afsnit skulle udgå;
"Trafikplan Amager har tidligere foreslået ensretning af nogle af sidegadern og i forbindelse med Områdefornyelsen Øresundsvejkvarteret har Borgerrepræsentationen vedtaget planer for ”Den grønne forbindelse”, som kun i meget begrænset omfang er blevet virkeliggjort. Udfordringen består navnlig i at forene behovet for parkeringspladser med behovet for fremkommelighed i gaden, også for de store lastbiller, der afleverer varer til bl.a. butikkerne i området".
Lokaludvalget stemte om Karl Vogt Nielsens forslag.
For stemte flg. 8 personer: Jens Green, Steen Olesen, Rune Solvang, Karl Vogt Nielsen, Hans-Jørgen Møller, Svend Aage Sørensen, Eva Damgaard og Michael F. Christensen.
Imod stemte flg. 8 personer: Ib Wendrup, Casper Mortensen, Jan Kyrsting, Randi Sørensen, Lasse K. Rossen, Martin Duus, Anne Duus og Ove Løbner.
Flg. 3 personer undlod at stemme; Alexander Jockers, Ole Meldgaard og Ole Pedersen.
Grundet reglen om stemmelighed, falder Karl Vogt Nielsens ændringsforslag.
Herefter blev Randis Sørensens forslag - med Ole Meldgaards forslag til formuleringsændring - vedtaget uden afstemning.