Vedtagelse af arbejdsprogram for resten af lokaludvalgets periode
Indstilling
Problemstilling
Løsning
Følgende projekter er beskrevet i arbejdsplanen og de dertilhørende projektskabeloner og indebærer afsættelse af midler og sekretariatsbistand:
- Kommunevalgkampagne
- Mobilisering ifbm valg til lokaludvalg
- Frivilligpris
- Erhvervsnetværk
- Helhedsplan for det sydlige Amager
- Havnetunnel (ingen økonomi, men sekretariatsbistand)
- Opfølgning på Nordøstamager Analyse
- Trafikplan Amager (der afsættes en rammebevilling idet projektet endnu ikke er konkretiseret i arbejdsgruppen)
Følgende projekter var ikke på bruttolisten, men er alligevel medtaget i arbejdsprogrammet og beskrevet i de dertilhørende projektskabeloner, da det efterfølgende har vist sig aktuelt at afsætte sekretariatsbistand/økonomi til disse:
- Ama'røsten (idet de første 2 udgivelser i 2017 har været på 24 sider, er der ikke midler nok til udgivelserne i efteråret 2017 i de allerede afsatte midler. Det foreslåede beløb på 50.000 er behovet såfremt de resterende 2 numre i 2017 ligeledes skal være på 24 sider. Projektet er ikke genbeskrevet i projektskabelon, men grundlaget er det samme, som da lokaludvalget bevilligede midler til projektet i december 2016)
- Shuttlebus til Naturens Dag: medlemsforslag fra Martin Hein
- Bydelsplan kommunikation på baggrund af oplæg fra arbejdsgruppen for bydelsplanen (Der blev i oktober 2016 afsat kr. 100.000 af 2016-midlerne og 50.000 af 2017-midlerne til aktiviter i bydelsplanens fase 2. Fase 2 (Kvalificeringsfasen) lå i perioden 1. november 2016 til 1. februar 2017. Aktiviteterne omfattede netværksmøder m.v. Der således ikke afsat midler til tryk og formidling af den færdige bydelsplan. Af de 50.000 kr. af 2017-midlerne er 41.087 kr. gået tilbage i bydelspuljen.
Følgende projekter var med på bruttolisten, men indgår ikke i arbejdsplanen over projekter, der er afsat økonomi og sekretariats ressourcer til. Dog kan lokaludvalget alligevel arbejde videre med indsatserne, ligesom sekretariatet kan understøtte disse i begrænset omfang såfremt det viser sig muligt af tidsmæssige hensyn:
- Facadepris - status uafklaret
- Kløvermarken helhedsplan - ikke et selvstændigt projekt under lokaludvalget, men lokaludvalget følger foreningernes udviklingsarbejde og deltager heri
- Trafiklegeplads
- Sociale kulturgavekort - der nedsættes arbejdsgruppe, der arbejder videre på at konkretisere forslaget
- Kunst på Amagerbrogade - arbejdsgruppe fortsætter som hidtil og allerede besluttet proces omkring fondsansøgninger mv.
- Musikøen Amager - status uafklaret
- Greisvej - status uafklaret
- Interaktion mellem nye og gamle Amagerkanere - indsat udarbejdet som underpunkt i forbindelse med valg til lokaludvalg
- Hundelegeplads på Prags Boulevard - fortsættes i regi af Begrønningsgruppen
Følgende projekter fra bruttolisten udgår helt som selvstændige indsatser:
- Bilfrit Bykvarter
Vedr. sekretariatets arbejdstid:
Sekretariatet vil i 2. halvdel af 2017 prioritere at bistå lokaludvalget i de opgaver, der er skitseret i arbejdsplanen. Sekretariatet vil i august-september bestå af 2 fastansatte medarbejdere samt forventeligt en medarbejder i løntilskud. Pr. 1. oktober vil sekretariatet bestå af den faste bemanding på 3 medarbejdere, samt forventeligt en løntilskudsmedarbejder. Det forventes på den baggrund, at sekretariatet ved siden af de faste arbejdsopgaver kan løfte de arbejdsopgaver, der er beskrevet i arbejdsprogrammet. Undtaget dog det omfang, der forventes i forbindelse med helhedsplan for nordøstamager - nærmere afklaring af sekretariatets rolle i projektet vil finde sted i efteråret.
I arbejdsplanen er det angivet hvornår sekretariatet har afsat ressourcer til at arbejde med de enkelte projekter. I udgangspunktet deltager sekretariatet ikke i ad hoc gruppernes arbejdsgruppemøder, ligesom sekretariatet i hovedreglen kun deltager i aktiviteter og arrangementer hvor deltagelsen er nødvendig og beskrevet i projektskabelonen.
Økonomi
Beslutning
1. Amager Øst Lokaludvalg drøftede sagen
2. Karl Vogt-Nielsen forslog at projektet vedr. bydelsplan udgår af arbejdsplanen. Der blev begæret afstemning om ændringsforslaget.
For ændringsforslaget stemte: Martin Hein, Karl Vogt-Nielsen.
Imod ændringsforslaget stemte: Thomas Frisendahl, Sten Olesen, Winnie Lundgreen, Jan Kyrsting, Käte Hommelgaard, Lasse Rossen, Eva Damgaard, Ole Meldgaard, Ole Pedersen, Carsten Sahl Mortensen, Svend Aage Sørensen, Nicki Wassmann Brøchner, Sten Lykkebo, Ib Wendrup, Randi Sørensen.
Følgende undlod at stemme: Bo Jensen, Rune Solvang.
Dermed blev ændringsforslaget forkastet.
3. Der blev stillet ændringsforslag om at afsætte kr. 75.000 til aktiviteter i forbindelse med kommunalvalget.
For ændringsforslaget stemte: Thomas Frisendahl, Sten Olesen, Winnie Lundgreen, Lasse Rossen, Eva Damgaard, Ole Meldgaard, Ole Pedersen, Carsten Sahl Mortensen, Svend Aage Sørensen, Sten Lykkebo, Ib Wendrup, Randi Sørensen.
Imod ændringsforslaget stemte: Bo Jensen, Rune Solvang, Jan Kyrsting, Nicki Wassmann Brøchner
Følgende undlod at stemme: Karl Vogt-Nielsen, Käte Hommelgaard, Martin Hein.
Dermed blev ændringsforslaget vedtaget, og der blev afsat kr. 75.000 til aktiviteter i forbindelse med kommunalvalget.
Der blev herefter stemt om hvorvidt arbejdsgruppen, med udgangspunkt i det oprindelige forslag, skal bemyndiges til at disponere over det afsatte beløb.
For forslaget stemte: Thomas Frisendahl, Sten Olesen, Winnie Lundgreen, Lasse Rossen, Eva Damgaard, Ole Meldgaard, Ole Pedersen, Carsten Sahl Mortensen, Svend Aage Sørensen, Sten Lykkebo, Ib Wendrup, Randi Sørensen, Bo Jensen, Rune Solvang, Jan Kyrsting, Käte Hommelgaard.
Imod forslaget stemte: Nicki Wassmann Brøchner, Martin Hein.
Følgende undlod at stemme: Karl Vogt-Nielsen.
Forslaget blev således vedtaget.
4. Der blev stillet ændringsforslag om at afsætte kr. 50.000 i forbindelse med mobilisering til valg til lokaludvalg, samt at bemyndige arbejdsgruppen til at disponere over midlerne med udgangspunkt i oplægget.
Der blev begæret afstemning om ændringsforslaget.
For ændringsforslaget stemte: Thomas Frisendahl, Sten Olesen, Lasse Rossen, Eva Damgaard, Ole Meldgaard, Ole Pedersen, Svend Aage Sørensen, Jan Kyrsting, Käte Hommelgaard, Randi Sørensen, Nicki Wassmann Brøchner.
Imod ændringsforslaget stemte: Rune Solvang, Carsten Sahl Mortensen, Karl Vogt-Nielsen, Ib Wendrup, Bo Jensen, Martin Hein,
Følgende undlod at stemme: Winnie Lundgreen, Sten Lykkebo
Dermed blev ændringsforslaget vedtaget. Der afsættes kr 50.000 til aktiviteter. Arbejdsgruppen kan disponere over beløbet med udgangspunkt i det oprindelige oplæg.
5. Der blev stillet ændringsforslag om at budgetposten vedr. annoncering i Amager Bladet udgår og at der på den baggrund afsættes kr. 31.000 til Frivilligprisen. Ændringsforslaget blev godkendt uden afstemning.
6. Indstillingen blev godkendt uden afstemning. Der afsættes kr. 7.300 til erhvervsnetværk.
7. Indstillingen blev godkendt uden afstemning. Der afsættes kr. 15.000 til Helhedsplan Syd.
8. Indstillingen blev godkendt uden afstemning. Der afsættes kr. 5.000 til projektet vedr. Nordøstamager. Dog med den bemærkning at omfanget af sekretariatsbistand begrænses til ca. 20 timer.
9. Indstillingen blev godkendt uden afstemning. Der afsættes kr. 50.000 til Ama'røsten .
10. Der blev stillet forslag om at posten til tryk af bydelsplanen udgår. Ændringsforslaget blev godkendt uden afstemning. Der afsættes kr. 6. 000 til pixibog og roll ups.
11. Indstillingen blev godkendt uden afstemning. Der afsættes kr. 2.250 til shuttlebus til Naturens Dag.
12. Forslaget blev trukket. Der afsættes ikke en rammebevilling på kr. 20.000 til trafikplan Amager.