Høring: Fagprincipper i ny Sikker By strategi
Indstilling
Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg,
at lokaludvalget drøfter og vedtager sit høringssvar vedr. høringen i forbindelse med ny Sikker By strategi.
Problemstilling
Sikker By samarbejdet mellem alle kommunens forvaltninger, SSP og Københavns Politi har eksisteret siden 2010. I den periode har der været tre politisk vedtagne, fireårige programmer/strategier, der har udgjort den overordnede ramme for kommunens indsats for mere tryghed og mindre kriminalitet i København.
Den nuværende Sikker By strategi 2018-2021 (Bilag 2) er udløbet, og strategien skal derfor fornys. I processen for arbejdet med en ny strategi, er der besluttet en model med en bred inddragelse for at sikre en relevant og bredt forankret strategi. Se hele forvaltningens henvendelse i bilag 3, ”Høring af Sikker By Strategi i lokaludvalg”.
Sikker By strategien udgør den overordnede ramme for samarbejdet mellem forvaltningerne, SSP og politiet og den strategiske udvikling af det kriminalpræventive og tryghedsskabende arbejde i kommunen. Strategien indeholder overordnede mål og principper som forvaltningerne, SSP og politiet ser som vigtige i Sikker By samarbejdet. Sikker By strategien indeholder derimod ikke beslutninger om konkrete kriminalpræventive og tryghedsskabende indsatser, fordi beslutningerne om de enkelte indsatser træffes i fagudvalgene.
Hovedelementet i den nuværende Sikker By strategi er seks principper for kommunens kriminalpræventive og tryghedsskabende indsats. Det er besluttet, at den nye strategi også skal bygge på en række overordnede principper og en række fagprincipper. Økonomiforvaltningen har bedt lokaludvalgene om at komme med input til udkastet for fagprincipperne. Der er 4 fagprincipper, som hver består af en et overordnet princip samt en statusbeskrivelse og række handlings- og fokuspunkter. Disse beskrives nærmere i bilag 4 ”Udkast til fire fagprincipper til den nye Sikker By strategi”.
Lokaludvalget bedes i denne høring forholde sig til, om de fire principper rummer de kriminalitets- og tryghedsudfordringer som lokaludvalgene oplever i deres område.
Løsning
SOSU-arbejdsgruppen har drøftet høringen på sit arbejdsgruppemøde den 2. maj og besluttede at give den boligsociale helhedsplan, Amagerplanen, mulighed for at komme med input til høringen. På baggrund af det, er udkast til høringssvar udarbejdet.
SOSU-arbejdsgruppen anbefaler, at det udarbejdede høringssvar (Bilag 1) fremsendes til forvaltningen.
Økonomi
Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.
Videre proces
Sekretariatet indsender høringssvaret til Økonomiforvaltningen inden sidste frist den 3. juni 2022.
Beslutning
Der blev stillet følgende ændringsforslag til høringssvaret.
Linje 21 omformuleres til "omsat til fagligt velfunderede handlinger". Eksempler i linje 22-23 udgår.
I linje 26 tilføjes bullet: Tidlig indsats.
Med disse ændringer blev høringssvaret godkendt.