Intern puljemiddelansøgning: Den rullende musikskole (2012) (Musikøen Amager)
Indstilling og beslutning
at lokaludvalget godkender indstillingen fra Musikøen Amager-gruppen.
Problemstilling
Et omdrejningspunkt for arbejdet med Musikøen Amager har været at børn og unge på Amager skulle tilbydes mere musik i deres hverdag. Musiktimerne i folkeskolen er gennem tiderne blevet beskåret, tilbuddet om Musikskoler på Amager er nærmest fraværende. Der er kommet en del private musikskoler, men ikke alle forældre har råd til at betale den pris, det koster.
Musik og andre kreative fag er med til at fremme børnenes indlæringsevner, og vi vil gerne, som vi har skrevet nu i to bydelsplaner, være øen, hvor musik fra ”vugge til krukke” er et selvfølgeligt indslag i amagerkanernes hverdag. Vi tror på, at børnene er et godt sted at starte. Endvidere vil det være et tilbud, hvor man på tværs kulturelle og sociale skel kan mødes om et fælles projekt. Netværks – og dialogskabede.
Interessenter fra ad hoc gruppen Musikøen har mødtes med repræsentanter fra Børnekulturhuset om at iværksætte ”Den rullende musikskole”, som et pilotprojekt. Børnekulturhuset vil gerne påtage sig den administrative del af opgaven.
Tanken er sammen med klyngelederne for institutionerne at tilbyde et antal fritidshjem en ”rullende” musikpædagog, som sætter gang i musikudfoldelsen på fritidshjemmene i Amager Øst og Vest. Grunden til at vi begrænser pilotprojektet til fritidshjem er, at vi netop ikke i denne fase vil gøre opgaven for omfattende, og vi mener, at fritidshjemsbørnene er en oplagt aldersgruppe at starte med.
Vi har en aftale med centerchefen for Børne og Ungeforvaltningen på Amager om, at mødes med klyngelederne på et af deres ledermøder i januar og drøfte idéen med dem. Vi har selvfølgelig haft følere ude, og det er vores klare forventning, at de tager positivt imod idéen. Vi vil gerne sætte gang i en proces, hvor fritidshjem (og senere andre børneinstitutioner) selv tager opgaven på sig, fx ved at prioritere efteruddannelsesmidler til pædagoger til at forestå musikundervisningen i institutionerne. Vi betragter projektet som den katalysator, der sætter processen i gang, som selvfølgelig herefter skal være selvkørende. Vi vil, når vi har haft møde med klyngelederne, vende tilbage med en ansøgning ( i øst og vest) om midler til musikpædagogdelen, men det kan oplyses at en sådan koster ca. 300-350 kr. i timen. Vi sætter den musikfaglige kvalitet i højsædet.
Da ikke alle fritidshjem har egnede instrumenter, søger vi om instrumenter, som kan indgå i den rullende musikskole samt transportmiddel. Instrumenter og cykel vil kunne bo i Børnekulturhuset, og vil siden (hvis de ikke finder anden -af lokaludvalget bestemt – hensigtsmæssig anvendelse) kunne indgå i ”udlånsbanken”. Vi har ikke søgt Amager Vest om penge i denne omgang, da Børnekulturhuset ligger i Amager Øst, men når pilotprojektet starter op vil vi naturligvis tage højde for en passende udligning af udgifterne. Vi søger om flg. Kassecykel med logo ”Den rullende Musikskole” (inkl. moms) 16.000 kr. Musikpakke 1 15.200 kr. Musikpakke 2 35.950 kr. Musikpakke 3 14.100 kr.
I alt 81.200 kr.
Løsning
Økonomi
Videre proces
Beslutning
Med denne kommentar blev indstillingen vedtaget uden afstemning. Der afsættes således kr. 81.200 af 2012-puljemidlerne til projektet.