Godkendelse af revideret aftale med Miljøpunkt Amager - Omorganisering af miljøarbejdet til 2 års planer.
Indstilling og beslutning
At lokaludvalget drøfter og tager stilling til indstillingen fra Miljø og Plan-arbejdsgruppen om fremover at gøre Miljøpunkt Amagers årsplaner to-årige.
Problemstilling
Det foreliggende kontraktudkast er tilvejebragt på baggrund af flg. beslutningen, taget på LU-mødet d. 21. februar 2013;
”Det blev vedtaget, at Miljø og Plangruppen udarbejder udkast til en ny driftsaftale med Miljøpunkt amager, under hensyntagen til de forbehold, der er nævnt i mail fra Louise Nordskilde vedr. bevilling af puljemidler”.
Beslutningen havde sit udspring i LU-mødet d. 25. oktober 2012 hvor det blev besluttet at afdække mulighederne for hvorvidt aftaler med Miljøpunkt Amager gøres flerårige.
Sekretariatet havde forhørt sig hos specialkonsulent Louise Nordskilde i Center for Sikker By, der dog henledte opmærksomheden på følgende aspekter:
- Lokaludvalget kan kun bevillige og udbetale midler et år ad gangen.
- Anbefaling af en tidsspecificering af de planlagte aktiviteter.
- i givet fald anbefales det, at et udkast til en ny driftsstøtteaftale afklares med CSB inden underskrivelse.
Det gøres opmærksom på, at der i forbindelse med revisionen af aftalen, tillige er ændret ved aftalens opsigelsesvarsel, således at det i kontraktudkastet sættes til 7 måneder mod de nuværende 6 måneder.
Løsning
Videre proces
Beslutning
”Ændringer i forhold til den gældende aftale er fremhævede. Udover de ændringer, der er en følge af en to årig handlingsplan indeholder udkastet også en række redaktionelle ændringer. Støttebeløbs størrelse nævnes ikke længere, og årsaftalen er ikke længere et bilag til kontrakten.
Ændringerne har været drøftet med Center for Sikker By (Louise Nordenkilde og Anne Brøndum) og har udover at opsigelsesperioden på 6 måneder er kort, hvis der er ansatte, der skal opsiges, har der ikke været bemærkninger. Som følge af denne bemærkninger er opsigelsen ændret til 7 måneder. Derved tages højde for funktionærlovens maksimale opsigelsesfrist på 6 måneder.
Den to årige driftsstøtteaftale vil indebære, at der aftales en to årig handlingsplan, jf. den beskrevne proces i aftalen.
Vedrørende den økonomiske binding skal følgende bemærkes:
- Kommunens øremærkede bevilling til miljøarbejde skal overføres til Miljøpunktet. Dette forudsætter at kommunen fortsætter med denne øremærkning.
- Den yderligere bevilling til miljøarbejdet, der de senere år har været 600.000 kr. årligt forudsætter tildeling af en uændret tildeling af puljemidler i den to årige perioden. Reduceres denne tildeling skal der på ny tages stilling til bevillingen.
Lokaludvalget har dog mulighed for at fravige den sidste pind ved at bevilge midler til miljøarbejde, der skønnes så vigtigt at det ikke skal være omfattet af denne begrænsning. I den situation forudsættes alene, at der er bevilget tilstrækkelige puljemidler til lokaludvalget, der kan finansiere bevillingen.”
Jens William Grav forklarede, at det omdelte papir skal ses som en slags bemærkninger til den foreliggende Miljøkontrakt.
Det foreliggende udkast til Miljøkontrakt kom til afstemning.
Flg. 14 personer stemte for udkastet; Svend Aage Sørensen, Randi Sørensen, Ove Løbner, Jan Kyrsting, Karl Vogt-Nielsen, Jens William Grav, Anne Duus, Eva Damgaard, Lasse Rossen, Ib Wendrup, Rune Solvang, Steen Olesen, Jens Green Jensen og Ole Meldgaard.
1 person stemte imod udkastet; Martin Hein.
Flg. 4 personer undlod at stemme; Michael Bagge Kuehn, Casper Mortensen, Per Lönn-Christensen og Martin Duus.
Ny miljøkontrakt blev dermed vedtaget.