Høring om Skybrudsplankonkretisering Amager og Christianshavn
Indstilling og beslutning
at Amager Øst lokaludvalg drøfter og vedtager sit høringssvar vedr. "Skybrudsplankonkretisering Amager og Christianshavn" på baggrund af Miljø & Plan arbejdsgruppens indstilling.
Problemstilling
Høringsperiode: 28.10.13 til 18.12.13
Københavns og Frederiksberg Kommune har sammen lavet en skybrudsplan, som nu er ved at blive konkretiseret. Konkretiseringen består i at planlægge en ny skybruds-infrastruktur, som samlet set skal gøre byen mere robust over for skybrud.
Kloakkerne kan ikke rumme de ekstreme mængder regnvand under skybrud, og derfor skal et sammenhængende net af enten skybrudsboulevarder, grønne grøfter, åbne kanaler eller underjordiske rør lede regnvandet uden om kloakken og hen, hvor det ikke gør skade f.eks. i havnen, søer eller grønne arealer.
I skybrudsplanen er byen blevet opdelt i otte såkaldte vandoplande, hvor der indenfor hvert opland udarbejdes forslag til håndtering af skybrud.Det skal bemærkes, at konkretiseringen skal forstås som overordnede principper, som kommunen skal arbejde ud fra, og ikke som færdige implementerbare projekter. De beskrevne projekter er eksempler på mulige løsninger og ikke færdigudviklende projekter. De enkelte løsningsmuligheder for Amager Øst bydel skal senere undersøges, hvorefter de mest optimale skal udarbejdes. Disse vil på et senere tidspunkt komme til orientering og sandsynligvis i høring.
Planerne for de to vand-oplande – Amager & Christianshavn er nu i offentlig høring forud for den endelige politiske behandling i foråret 2014.
NB! Da selve konkretiseringen af skybrudsplanen fylder 272 sider, vedlægges kun resuméet i trykt form. Forslag til løsninger i Amager Øst bydel kan rekvireres ved henvendelse til Amager Øst Lokaludvalgs sekretariat.
Miljø og Plan arbejdsgruppen har behandlet høringen på sit møde den 27. november 2013 og udarbejdet forslag til høringssvar. Dette er vedlagt som bilag.
Rune Solvang har på arbejdsgruppemødet ønsket følgende tilført referat: "Hvis løsninger inddrager cykelstier, der gør dem ufarbare i tilfælde af skybrud, så er jeg imod. Parkerne skal heller ikke bruges til vandopbevaring ved skybrud, da der må være andre muligheder."Løsning
Videre proces
Beslutning
Randi Sørensen havde nogle sproglige rettelser til høringsteksten og forslog desuden, at gårdlaug blev tilføjet i høringssvarets linje 48 og 61.
Martin Hein foreslog, at der mellem linje 34 og 35 tilføjes flg. tekst;
"Lokaludvalget opfordrer samtidig til, at leg og aktivitet prioriteres i skybrudsplanen".
Rune Solvang ønskede flg. tekst tilført hørinssvaret som mindretalsudtalelse;
"Hvis løsninger inddrager cykelstier, der gør dem ufarbare i tilfælde af skybrud, så er jeg imod. Parkerne skal heller ikke bruges til vandopbevaring ved skybrud, da der må være andre muligheder."
Med disse kommentarer blev indstillingen vedtaget uden afstemning.