Mødedato: 09.10.2008, kl. 18:30

Amagerbrogade-projektet

Amagerbrogade-projektet

Amager Øst Lokaludvalg

 

DAGSORDEN

fra ordinært møde torsdag den 9. oktober 2008

 

 

Åbne punkter

 

2.      Amagerbrogade-projektet

AMØ 144/2008

BESLUTNING

 

Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg,

 

1. at Lokaludvalget godkender nedsættelsen af en ad hoc Arbejdsgruppe, vedr. projekt Amagerstrøggade.

 

2. at ad hoc arbejdsgruppen tager kontakt til Amager Vest Lokaludvalg med henblik på et samarbejde omkring projektet.

 

Lokaludvalgets beslutning på mødet den 9.oktober 2008:

 

Ib wendrup foreslog, at projekt "Amagerstrøggade" skulle ligge i Trafikarbejdsgruppen. mens flere andre af Lokaludvalgets medlemmer mente, at der skulle nedsættes en ad hoc gruppe som beskrevet i indstillingen. De to modeller blev sendt til afstemning og indstillingens ordlyd blev vedtaget med stemmerne 8 for mod det andet forslag hvor 5 stemte for.

 

 

PROBLEMSTILLING

Projekt "Amagerstrøggade" bygger videre på Amager Trafikplan, hvori det bl.a. blev besluttet at fjerne den gennemkørende trafik (50%) fra Amagerbrogade og sænke hastigheden til 30 km/t. Arbejdet med planen startede for næsten 10 år siden, og den blev vedtaget i 2001. Siden da har man arbejdet med de alternative ruter, der er en forudsætning for at gå i gang med Amagerbrogade.

Dette åbner mulighed for at udvikle gaden til en "strøggade", med bredere fortorve, bedre muligheder for at krydse gaden samt oprettelse af en række mindre pladsrum på strategiske steder.

 

Amager Strøggadeprojektet har inddraget interesserede borger ved at afholde borgermøder og workshops om emnet, og på baggrund af dette er der fremkommet planer, der er præsenteret på et borgermøde. Disse planer omfatter, at der på den nordlige del, hvor gaden er meget bred i forhold til den relativt begrænsede trafikmængde arbejdes med et asymmetrisk gade-profil med et fortov, der på østsiden - med mest sol - kan blive op til 6 meter bredt. Der kan således blive plads til både træer, bænke, udeservering, markedsdage, osv...

Længere mod syd er gaden foreslået væsentligt smallere. Øvelsen her går derfor ud på at skabe bedre krydsningsmuligheder, samt binde Amagerbro Torv bedre sammen med Amagerbrogade og Holmbladsgade. Formentlig ved at inddrage Blekingegade og Skånegade i pladsrummet.                                           

 

Den lange sydlige del - fra Øresundsvej og udefter - vil det nok i højere grad blive tale om nogle punktnedslag.

 

LØSNING

Mht. implementering er tidshorisonten stadig temmelig lang. Forslaget til Amagerbrogade - samt den generelle strategi for strøggader, der udvikles på baggrund af Amagerbrogade-projektet - skulle gerne ramme TMF i december/januar. Og det egentlige anlægsprojekt går derfor først i gang i 2010. Det er dog sådan at det ikke sættes op som ét stort samlet projekt, hvor politikerne så enten kan sige ja eller nej til at bruge et par hundrede mio. kr. Derimod deles det op i flere elementer, der kan implementeres hver for sig. Dels for at lette finansieringen, men især for at kunne få noget af det udført så hurtigt som muligt.

 

Amagerstrøggade-projeket ønsker at inddrage lokaludvalgene på Amager i det videre arbejde, herunder at afholde et informationsmøde for alle interesserede lokaludvalgsmedlemmer den 16. oktober 2008 kl..17-18.30.

 

VIDERE PROCES

Amager Øst Lokaludvalg deltager i arbejdet med Amagerstrøggade i form af en ad hoc arbejdsgruppe nedsat med deltagelse fra lokaludvalgene i Amager Øst og Vest. Fra Øst deltager Susanne Møller, Randi Sørensen, Ib Wendrup, Karl Vogt-Nielsen og Bjarne Kallesøe. Ad hoc gruppen vælger selv sin tovholder.

Ad hoc gruppen referer til de to lokaludvalg, og deres opgave består i at følge Amagerstrøggade-projektets arbejde og sikre den fortsatte borgerinddragelse.

 

BILAG

  • Informationsmateriale om projekt "Amagerstrøggade".
  • Invitation til møde den 16. oktober 2008 k l. 17.00-18.30 i Kvarterhuset, Jemtelandsgade.


 

Til top