Mødedato: 28.08.2024, kl. 18:30
Mødested: Nabo Østerbro, Nyborggade 11, 2100 København Ø

Nyt fra fagudvalgene

Se alle bilag

Indstilling

Forpersonen indstiller,
 
1. at Østerbro Lokaludvalg tager nyt fra fagudvalgene til efterretning.

Problemstilling

Fælles fagudvalgsmøde i FBU, KFI og SSÆI

Fagudvalgene for Familie, Børn og Unge, Kultur, Fritid og Idræt samt for Social, Sundhed, Ældre og Integration, mødtes til et fælles fagudvalgsmøde i starten af august, fremfor de vanlige opdelte møder. Fællesmødet blev etableret med tanke for fremtidigt at opnå bedre muligheder for at samarbejde på tværs af fagudvalgenes opdelte emner. 
Efter en kort velkomst præsenterede hver fagudvalgsforperson de forhåndenværende projekter og arbejdsområder, som de respektive udvalg sidder med. Herefter drøftedes mulighederne for samarbejde på tværs - Herunder fælles udflugter, indsatser, oplæg osv.
Der var enighed om, at der ved arbejde med lokaludvalgets egne projekter skal være tilknyttet en tovholder på fagudvalgenes projekter. Hvis et projekt skal blive til noget, kræver det en fast arbejdsgruppe/person fra fagudvalgene.
 
Det præsenterede materiale drøftes på hvert af de tre fagudvalgs møder i september, med henblik på at få samlet kræfterne, hvor det giver mening. 
Et nyt fællesmøde etableres i oktober. 

 

Byplan, Miljø og Teknik

 Oplæg fra specialegruppe fra Aalborg Universitet
Fagudvalget fik besøg af to studerende, som har skrevet deres afsluttende speciale i samarbejde med en arbejdsgruppe fra fagudvalget. Specialet tog udgangspunkt i emnet ”den gode plads”, og med et afsæt i en tese om at udviklingen af byens offentlige rum kan være med til at fremme mental sundhed. Gruppen greb specifikt fat i ensomhed – særligt ensomhed blandt unge. I den forbindelse har gruppen udviklet en spil som inddragelsesredskab, til at afdække brug, ønsker, tilhørsforhold osv. blandt unge og de byrum som de omgives af. Gruppen har deslige lavet feltstudier af flere af Østerbros pladser, og suppleret med samtlige interviews og spørgeskemaundersøgelser. Afslutningsvis konkluderes det i rapporten, at brugen af spil som inddragelseselement har potentiale som en anderledes inddragelsesproces – en som taler mere til de unge stemmer.

Oplæg og drøftelse af Ressource- og Affaldsplan 2030 samt Minisorteringspunkter
Klima og Byudvikling, Teknik- og Miljøforvaltningen gæstede fagudvalget med oplæg i forbindelse med Ressource- og Affaldsplan 2030, som for nyligt var i høring hos lokaludvalget. Ligeledes blev emnet om sorteringspunkter i bydelen drøftet – Særligt med fokus på de forsøg forvaltningen har kørt med minisorteringspunkter over de sidste par måneder.

Høring: Ressource- og Affaldsplan 2030
Et høringssvar er blevet udarbejdet i samarbejde med Miljøpunkt Østerbro. Dette høringssvar er afsendt d. 16. august, som følge af forlænget frist for Østerbro Lokaludvalg. Høringssvaret er at finde i bilag.

Støtteerklæring til Pontus Kjerrman
Kunstneren Pontus Kjerrman har henvendt sig til fagudvalget i forbindelse med opstillingen af hans kunstværk ”Mødet”. Kunstværket skal placeres på den plads hvor Hedemannsgade møder Sortedam Dossering. Pontus Kjerrman ønsker opbakning fra Lokaludvalget i forbindelse med at få pladsen renoveret, så den inviterer mere til ophold. Lokaludvalget har tidligere støttet Pontus Kjerrman i forbindelse med produktionen af statuen. Fagudvalget har valgt også at støtte omdannelsen af pladsen. Der er afsendt en støtteerklæring på vegne af udvalget, så støtten når at have en betydning inden budgetforhandlingerne i slut august. Støtteerklæringen findes i bilag.

Borgerhenvendelse vedr. lydprøver i parken
Fagudvalget behandlede en henvendelse fra en borger i forbindelse med sene lydprøver i Parken, som forstyrrer nærområdet. Borgeren har oplevet en mangel på håndhævelsen af de regler der lagt, for at forhindre unødig støjforurening i de sene aftentimer og rækker derfor ud til lokaludvalget. Fagudvalget vil gerne tage sagen op og retter selv henvendelse til de rette myndigheder.  

Borgerhenvendelse vedr. støjforurening fra vandflyveren
En borger har henvendt sig i forbindelse med støjgenere forbundet med vandflyveren som letter og lander nær Langelinie. Det er ikke første gang en borger henvender sig om denne problemstilling. Fagudvalget har behandlet henvendelsen og har vedtaget at undersøge hvordan sagen kan gribes an politisk. 

 

Kultur, Fritid og Idræt

Første styregruppemøde for projektet vedr. udviklingen af Svanemøllehallen blev holdt den 21. august i Svanemøllehallen. I styregruppen er David Rønne, Østerbro Lokaludvalg, Mikael Brauner, Østerbro Lokaludvalg, Hege Lindeberg, sekretariatet for Østerbro Lokaludvalg, Alexander Lehmann, Kultur- og Fritid Østerbro/Svanemøllehallen, Andreas Junge Nordvang, Kultur- og Fritid Østerbro/Svanemøllehallen og Morten Lindkjær, DGI Storkøbenhavn.

Keingart modtog input fra styregruppen. Keingart udformer et idéoplæg på baggrund af ønsker fra styregruppen. 

Materiale fra projektet om Udvikling af Svanemøllehallen og referater fra  styregruppen vil kunne findes på medlemmernes side fremover. 

 

Familie, børn og unge

Der har været afholdt møde i styregruppen for foranalysen for Randersgade som sikker skolevej den 15. august.

Den eksterne rådgiver præsenterede de indkomne input og kommentarer fra inddragelsesprocessen af skoler, elever og forældre og præsenterede desuden hovedpunkterne i de 3 scenarier, som rådgiver kommer til at aflevere til Københavns Kommune.

Processen bliver herefter, at der laves en intern høring (bl.a. lokaludvalg og skoler) over forslaget til de 3 scenarier, inden resultatet sendes til behandling i Teknik- og Miljøudvalget. Den interne høring forventes at løbe i oktober måned.

 

 

Til top