Status på lokaludvalgets egne projekter
Indstilling
1. at Østerbro Lokaludvalg tager orientering om status på Østerbro Lokaludvalgs egne projekter fra lokaludvalgets tovholdere og fagudvalgsformænd til efterretning
Problemstilling
Lokaludvalget har en række egne projekter eller samarbejdsprojekter, der enten er afholdt eller i produktion. Det gælder blandt andet:
Borgermøde om Skybrudssikring på Strandboulevarden
Lokaludvalget afholdt onsdag den 30. september borgermøde om skybrudsprojektet på Strandboulevarden. Der var 46 deltagende borgere. Lokaludvalget havde bedt Teknik- og Miljøforvaltningen og landskabsarkitekterne fra BOGL, forvaltningens rådgiver på projektet, om at komme og fortælle om hvad der skal ske på overfladen, når kommunen er færdig med det tekniske anlæg af skybrudstunnel.
Skybrudsprojektet dækker over anlæg af forsinkelsesbassiner og et grønt areal samt en promenade i den østlige side af Strandboulevarden. Bassinerne skal opsamle regnvand – både almindelig hverdagsregn og ved skybrud. Det betyder, at der i den østlige side bliver nogle spændende niveauforskelle, som også kan bruges til rekreative funktioner.
Lokaludvalget mener, at det er vigtigt, at man allerede i udformningen og gennemførelsen af skybrudsprojektet, tænker fremtidige udviklingsmuligheder ind.
Derfor har lokaludvalget i samarbejde med Miljøpunkt Østerbro inviteret til en workshop for naboer, hvor man kan komme med ønsker til beplantning og måske senere byrumsinventar, tirsdag den 20. oktober.
Møde i samarbejdsforum mellem Østerbro Lokaludvalg og Miljøpunkt Østerbro
Samarbejdsforum mellem Østerbro Lokaludvalg og Miljøpunkt Østerbro mødtes 7. oktober. På mødet blev blandt andet drøftet lokaludvalgtes - herunder fagudvalgenes ønsker til Miljøpunktets årsplan 2021. Blandt andet meldte fagudvalget for Social, sundhed og ældre et ønske om en workshop for ældre om kemi i hverdagen.
BU og MPØ fortsætter plastikposefrit Østerbro også i 2021 og afsætter ressourcer til projektet.
BMT foreslår MPØ at afsætte ressourcer til en trafikanalyse – evt. med studerende fra RUC til at analysere forholdene omkring Nordhavn, Nordhavnsvej, Kalkbrænderiløbskaj mm.
Input til årsplanen fra fagudvalgene/LU skal være sekretariatet for Miljøpunkt Østerbro i hænde senest den 21. oktober kl. 12. Derefter kører samarbejdsforum e-mailkorrespondance om færdiggørelse af årsplanen. Der afholdes kun et yderligere fysisk møde hvis der er behov.
Mødesteder for unge
Nordhavn er droppet som undersøgelses-lokation i fase 1 af projektet. Til gengæld undersøger arkitekten Poul Henningsens Plads som mulig lokation. Grundet COVID-19-situationen og forsamlingsforbuddet bliver de planlagte kickstarterworkshops erstattet af mindre workshops, som finder sted på lokationerne. Desuden planlægges en samlende præsentationsworkshop til november efter gældende coronaretningslinjer. Inddragelsen starter efter skolernes efterårsferie.
Løsning
Økonomi
Videre proces