Dialog mellem borgerrepræsentanter og Østerbro Lokaludvalg - Socialborgmester Karina Vestergård Madsen
Indstilling
Formanden indstiller,
1. at drøfte Østerbro Lokaludvalg drøfter Østerbros udvikling Socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø).
Problemstilling
Socialborgmester Karina Vestergård Madsen har ønsket en dialog med Østerbro Lokaludvalg om udviklingen i bydelen - særligt på socialområdet.
Løsning
Formanden for lokaludvalget og formanden for fagudvalget for social, sundhed, ældre og integration har drøftet et oplæg. Under titlen ’Ensomhed på tværs af generationer’ sammen med ønsker formandskabet med Østerbro lokaludvalg og Socialborgemsteren at drøfte ensomhedsproblematikker- og indsatser på Østerbro og socialt udsatte på Østerbro generelt.
Der er nogle kvarterer der er særligt udsatte – Vognmandsmarken/Borgervænget, Rymarksvej og delvist den østlige del af Tåsingegade v. Fanøgade/Skarøgade. Hvordan ser borgmesteren på udviklingen og hvordan kan ØLU støtte op / gøre en forskel?
Der kan også være en mere generel drøftelse af nogle af de andre bundne opgaver der ligger i SOF, men med en Østerbrovinkel:
- Boligsocialt arbejde og boliganvisning til boliger efter sociale kriterier. Herunder igen de ovenfor nævnte kvarterer – Vognmandsmarken, Rymarksvej osv. Selv om Vognmandsmarken og Rymarksvej af kommunen er udpeget som et udsat byområde, er der ikke nogen boligsocial helhedsplan. I rode 90 og 91 (Fanøgade/Skarøgade – Hjortøgade/Stakkesund) er der mange almennyttige boliger (AAB ejendomme), med en høj grad af boligsocial anvisning. Hvordan sikrer vi som kommune og som lokaludvalg, at balancen ikke tipper, så disse kvarterer bliver utrygge? Hvilken rolle kan det helt nære lokaldemokrati ved lokaludvalget spille?
- Den sociale indsats på det samlede misbrugsområde, herunder alkoholindsatsen. Der er bl.a. øldrikkerne nede ved Østbanegade
- Psykisk syge, herunder psykiatriske plejehjem og andre botilbud
Videre proces
Beslutning
Borgmesteren kvitterede for Østerbro Lokaludvalgs ønske om at arbejde med ensomhed. Det er en problematik der gå på tværs af generationer og som har bidt sig fast - særligt efter corona.
Derfor er det vigtigt at civilsamfundet engagerer sig og der er et ønske om at Socialforvaltningen og lokaludvalget kan arbejde mere sammen..
Der blev endvidere drøftet spørgsmål om 'energihjemløse', samarbejde med almene boligorganisationer, Socialforvaltningens strategi, samt forebyggende indsatser mod hjemløshed.
Endelig blev der drøftet spørgsmål om budget 2023 herunder skattelettelser, forhøjelse af beboerlicens, løft på det sociale område og klima, parkering til delebiler, Nygårdsvej og naturskole.