Mødedato: 21.09.2016, kl. 18:30
Mødested: KW3, Krausesvej 3, 2100 København Ø.

Medlemsforslag: Debatmøde om folkeskolereformen

Østerbro Lokaludvalg skal tage stilling til medlemsforslag vedr. debatmøde om folkeskolereformen

Indstilling

Det foreslås,

1. at lokaludvalget beslutter at bevilge 25.000 kr. i 2016-puljemidler til afholdelse af et debatmøde om folkeskolereformen jf. motivation og forslagsafsnittet.

Forslag stillet af Lartey Lawson, Flemming Møller Bygwraa, Bjarne Jess Vennike, Kjeld Lykke og David Rønne

 

Motivation og forslag

Vi vil gerne foreslå, at lokaludvalget arrangerer en paneldebat om folkeskolereformen med deltagelse af en repræsentant fra de politisk partier i Folketinget, en repræsentant fra Kommunernes Landsforening og en fra Københavns Lærerforening.

Tid: 27.10.2016 kl. 19-21
Sted: Heibergskolen, Østerbro

Vi forestiller os følgende emner belyst:
- Hvilke visioner havde landspolitikkerne, da de vedtog skolereformen? 
- Mener landspolitikkerne implementering af reformen virker efter hensigten?
- Hvad mener kommunerne og skoleorganisationer samt lærer og forældre?
- Hvad skal vi styrke, og hvad skal vi se bort fra?

Vi bruger borgere, foreninger og skoler på Østerbro som repræsenter for landet til at diskutere status på reformens implementering.

Begrundelse:
Folkeskolereformen trådt i kraft i 2014. Der har været en del meninger og reformen har haft forskellige betydninger på skoler i landet. Der har været lagt op til, at initiativet til reformens implementering skulle komme fra enten den enkelte skole eller de enkelte foreninger, som mener de har resourcer og noget at tilbyde. I rapporten om skolernes kvalitet (rapport fra København Kommune der er udgivet i 2016) er det nævnt, at der blev afsat 2 million kr. pr. år i det næste 2 år til implementering. Dette beløb skulle bruges primært til aflønning af foreninger, der stiller deres ekspertise til rådighed til de folkeskoler, der viser interesse i samarbejde med en ekstern aktører. Derfor er det lagt op til engagement på forskellige niveauer og muligheder for implementering.

Vi mener at Østerbro Lokaludvalg ved at se langt over det kommunal niveau kan tilbyde rammerne for diskussion af dette emne, hvor landspolitikerne har mulighed for at mødes med almindelige borgere i denne sammenhæng.

Målgruppen, er primære forældre og lærere til børn i folkeskolen, de politisk partier, foreninger med interesse for samarbejde med folkeskoler samt andre borgere med interesser for folkeskolen.

En del forberedende arbejde er lavet. Vi har kontaktet 3 skole, der ser positiv på det og vil gerne stille lokale til rådighed og hjælpe med at sikre at en eller 2 lærer fra deres respektive skoler er tilstede og søger for at vi når til forældrene. En forespørgsel pr. mail er sent til flere politikkere på Borgen. Vi afventer svar i det nærmest dage.

Vi kontakter de andre skoler på Østerbro, inviterer kultur og idræts foreninger samt de politiske partier. Vi sender en særlig invitation til Østerbro Avis og TV 2.

Budget:
25.000,00 kr. Til dækning let aftens mad, vand, kaffe, flyers og annoncer i avisen.

Beslutning

1. Lokaludvalget stemte om forslag om bevilling af 25.000 kr. til afholdelse af et debatmøde om Folkeskolereformen

For: 14 stemmer (Asger Khanna Randløv, David, Rønne, Bo Sandberg, Jan Sørensen, Sheku Amadu Jalloh, Lartey Lawson, Flemming Møller Bygwraa, Kjeld Lykke, Steen Reinhold Jeppson, Joannes J. Gaard, Niels Erik Andersen, Vagn Pedersen, Mette Mertz og Allan Marouf)

Imod: 3 stemmer (Jan Gebhardt Pedersen, Hanne Melnik og Axel Thrige Laursen)

Undlod: ingen stemmer.

Lokaludvalget bevilgede 25.000 kr. i 2016-puljemidler til afholdelse af et debatmøde om Folkeskolereformen.

Hanne Menik ønskede ført til protokol, at forslaget har været rejst i Fagudvalget for børn og unge.

Til top