Meddelelser
Status på lokaludvalgets egne projekter
Valgmøde ift. folketingsvalg: Afholdes onsdag den 27. marts kl. 19 i Østerbrohuset. Formanden er i gang med at invitere lokalt opstillede folketingskandidater og har på nuværende tidspunkt fået tilsagn fra følgende seks kandidater: Mette Annelie Rasmussen (R), Pernille Rosenkrands Theil (S), Helle Bonnesen (C), Carl Valentin (SF), Mette Rose Nielsen (Å) og David Rønne (EL). Invitationen går til partier i folketingets nuværende samling.
Arbejdsdeling: Sekretariatet tager sig af bestilling af lokale, forplejning, økonomistyring og kommunikation.
Formanden står for planlægning, kontakt til de politiske partier, aftaler om debatemner med kandidaterne, ordstyrerollen samt øvrige opgaver forbundet med arrangement.
Budget, valgmøde |
|
Lokaleleje/ Østerbrohuset |
3.000 kr |
Forplejning |
5.000 kr |
Annoncering (ØsterbroAvis samt facebook) |
13.000 kr |
I alt |
21.000 kr |
Sekretariatet bemærker, at et valgmøde som led i en folketingsvalgkamp kan afholdes lokaludvalgets regi, såfremt mødet har et klart lokalpolitisk tema. Hvis der diskuteres landspolitiske emner, skal det altså være emner, der også direkte vedrører København og Østerbro, hvilket skal aftales med kandidaterne på forhånd. De deltagende politikere skal komme fra en bred repræsentation af partier, der er opstillet i Københavns valgkreds og beskæftige sig med emner, der er af kommunalpolitisk karakter.
Status på miljøarbejdet: Lokaludvalgets arbejdsgruppe, som forbereder et forslag til prioriterede miljøemner, er ved at afslutte sit forberedelsesarbejde. Der har været afholdt møder med Bispebjerg Lokaludvalg, Indre By Lokaludvalg og Valby Lokaludvalg, Miljøpunkt Østerbro og med Teknik- og Miljøforvaltningen med det formål at få viden og inspiration til temaer og indsatser indenfor den lokale miljøopgave på Østerbro. Gruppen har løbende udarbejdet og kvalificeret en liste over relevante miljøemner. I uge 7 og 8 kører en enkel undersøgelse i Østerbro Borgerpanel, hvor borgeren bedes om at prioritere miljøindsatserne på Østerbro. Resultatet af gruppens arbejde vil blive fremlagt for Østerbro Lokaludvalg på mødet 20. marts. Herefter og senest på mødet 19. juni skal Østerbro Lokaludvalg tage stilling til den fremtidige organisering af den lokale miljøopgave.
Borgermødet om Biblioteksudvikling den 4. februar på Østerbro Bibliotek: Mødet blev afholdt sammen med Indre By Lokaludvalg og bibliotekerne. Der var omkring 20 borgere mødt op, som deltog i debatten om bibliotekernes rolle og tilbud i fremtiden.
Borgermødet om Luftforurening den 6. februar i Østerbrohuset. Der var mødt omkring 80-100 personer op til en informativ præsentation fra Det Økologiske Råd og efterfølgende en god debat.
Lokaludvalgets Nytårskur den 31. januar i Krudttønden var godt besøgt. Der var en tale fra formand Allan Marouf og to indlæg om fagudvalgenes arbejde fra hhv. David Rønne og Axel Thrige. Mere end 100 borgere og samarbejdsparter var mødt op til festlighederne.
Borgermøde om ny ældrepolitik afholdes den 25. februar kl. 14.30 på Odensegade hos Nabo Østerbro (annonce i bilag). Udkast til ældrepolitik kan findes på kommunens høringsportal: https://blivhoert.kk.dk/hoering/ny-aeldrepolitik-kobenhavns-kommune
Grøn Strandboulevard: Axel Thrige Laursen har den 5. februar mødtes med borgergruppen vedr. Strandboulevard for at drøfte hvordan man i fællesskab kan komme videre med gode grønne overfladeløsninger. På mødet deltog omkring 10 personer, herunder Klaus Mygind fra Borgerrepræsentationen. Arbejdsgruppen fortsætter arbejdet.
Informationspuljen: Der bliver en samlet regning fra 2018 og 19 for visitkort og navneskilte på omkring 4.00 kr).
Høringer
Sundmolen i Nordhavn, tillæg til lokalplan 524, som skal muliggøre opførelsen af et domicil for et større arkitektfirma på spidsen af Sundmolen, blev behandlet af Teknik- og Miljøudvalget den 4. februar. Det foreliggende lokalplansforslag blev afvist af udvalget og sendes dermed ikke i offentlig høring. Derfor bliver det planlagte borgermøde i marts måned heller ikke afholdt. Østerbro Lokaludvalg afgav i november 2018 et høringssvar i forbindelse med den interne høring.
Københavnerdialog:
- Input fra Østerbro Lokaludvalg indsendt til Økonomiforvaltningen på baggrund af sidste lokaludvalgsmøde er vedlagt i bilag.
- KøbenhavnerKonferencen blev afholdt med kæmpestor tilslutning den 30. januar. Københavns Kommune har lavet en lille film fra konferencen, som kan findes nederst på siden på dette link: https://www.kk.dk/bedrekobenhavnerdialog. En rapport fra konferencen er under udarbejdelse.
- Informationsmateriale om borgerinddragelse sendt til deltagere i KøbenhavnerKonferencen og andre interesserede er vedlagt i bilag.
- Den 2. maj inviteres repræsentanter fra lokaludvalgene og BR til et dialogmøde, hvor de foreløbige modeller for kommunens fremtidige københavnerinddragelse drøftes
Meddelelser om medlemmer
Hanne Sophie Hjort Jensen indstillet af foreningen Naboskab har valgt at trække sig som 1. suppleant i lokaludvalget for området Byrum, Bolig, Gård og Gade 3. Hendes udtræden er godkendt af BR den 31.01.2019.
Øvrige meddelelser
Sekretariatslokaler: Udvalgssekretæren arbejder i samarbejde med formanden på at flytte sekretariatet til den kommunale bygning på Svendborggade hos Socialforvaltningen. Det meste af Jagtvejsspidsen skal nedrives i forbindelse med ny lokalplan for Aldersrogade.
Nedlagt frivilligkoordinatorstilling: Formanden har sammen med formænd fra andre Lokaludvalg afsendt et brev til overborgmesteren og Teknik- og Miljøudvalget om nedlæggelsen af stillingen som frivilligkoordinator i Teknik- og Miljøforvaltningen og de utilsigtede konsekvenser, som beslutningen om at kan medføre for det lokale frivillige engagement. Brevet er underskrevet af 10 ud af 12 lokaludvalgsformænd og vedlægges i bilag.
Bryggervangen indvielse den 23. februar kl. 12: Se vedhæftede invitation fra Teknik- og Miljøforvaltningen. Formand Allan Marouf holder åbningstale sammen med borgmesteren.
Østre Gasværksgrunden: Teknik- og Miljøforvaltningen inviterer alle interesserede til workshop om Østre Gasværksgrunden. Det sker mandag d. 25. februar kl. 17.00-19.30 i Boldklubben B93. Se bilag. På mødet kan man give input de fremtidige planer for området, hvor der skal skabes nye og grønnere byrum med flere lege- og opholdsmuligheder og aktiviteter. Derudover har forvaltningen inviteret Østerbro Lokaludvalg til at deltage i en mindre følgegruppe, som skal give sparring til projektet. Følgegruppen mødes første gang torsdag den 21. februar, og Jóannes Jørgen Gaard, Allan Tyrrestrup og Karin Storgaard deltager i følgegruppen.
Grøn mobilitet på Østerbro: Teknik- og Miljøforvaltningen afholdt den 31. januar et dialogmøde ”Hvordan skaber vi de bedste mobilitetsløsninger for København” med fokus på cykeltrafik og andre grønne mobilitetsløsninger. Til mødet var de tre lokaludvalg på Østerbro, Nørrebro og i Indre By inviteret. Joannes Jørgen Gaard og Christian Ahlmann-Ohlsen deltog i mødet fra Østerbro.
På baggrund af det, som repræsentanterne fremførte på mødet og fagudvalget for Byudvikling, Trafik og Miljøs efterfølgende behandling af et referat herfra, er følgende prioriteter gået videre til forvaltningen:
Projekter med højst prioritet: 1) Strandboulevarden cykelsti, Sankt Kjelds Plads, 2) cykelsti ved ny rundkørsel samt 3) Vordingborggade/Svanemølleruten, krydsningen ved Vordingborggade
Øvrige ønskede tiltag:
- Rosenvængets Alle, cykelmulighed i begge retninger mellem Østerbrogade og Sorøgade kan giver en ny cykelkorridor på tværs af bydelen.
- Vibenhus Runddel – Aldersrogade, ny cykelmulighed mellem runddelen og Aldersrogade
- Hans Knudsens Plads, bedre forhold for cyklister
- Randersgade/ Ndr Frihavnsgade, udbedring af huller mellem brostenene.
Fagudvalget har desuden bedt formanden i samarbejde med sekretariatet skrive en henvendelse til teknik- og miljøborgmesteren og TMU om problematikken omkring cykelsti ved Sankt Kjelds Plads. Brevet er vedlagt som bilag
Beslutning
Der var følgende supplerende meddelelser på mødet:
Finn Kristensen spurgte til sagen, hvor Nykredit har købt en byggegrund i Nordhavn af By og Havn på et område, hvor der tilsyneladende ikke er en lokalplan. Allan Marouf kunne fortælle at han har undersøgt sagen og fået oplyst at der er en lokalplan på vej, og dermed også de obligatoriske høringsprocesser.
Henrik Conradsen spurgte til borgermødet om biblioteksplan. Kultur- og Fritidsforvaltningen vil lave en skriftlig opsamling.
Bo Sandberg opfordrede flest mulige til at deltage i workshoppen om Østre Gasværksgrunden.
Bo Sandberg ønskede desuden i relation til lokaludvalgets input om grøn mobilitet at gøre opmærksom på, at Nygårdsvej også er relevant at nævne i den forbindelse. Nygårdsvej har alt for meget trafik til kørebanens nuværende dimension, og det er farligt for bløde trafikanter.