Mødedato: 19.06.2024, kl. 18:00
Mødested: Nabo Østerbro, Vibenshave, Nyborggade 9, 2100 Kbh. Ø

Nyt fra fagudvalgene

Indstilling

Forpersonen indstiller,
 
1. at Østerbro Lokaludvalg tager nyt fra fagudvalgene til efterretning.

Problemstilling

Familie, Børn og Unge

Det planlagte fagudvalgsmøde den 10. juni blev aflyst og næste møde er først i august.

"  Me mara fui me yeyteh onoh, finondu med gohleh gasali, me arai kadi"

 

Kultur, Fritid og Idræt

Det planlagte fagudvalgsmøde den 10. juni blev aflyst og næste møde er først i august.

 

Social, Sundhed, Ældre og Integration

Besøg ifm. Skæve boliger på Scherfigsvej
Fagudvalget fik besøg i forbindelse med projektet om opførelsen af 12 skæve boliger på Scherfigsvej. Efter en kort præsentation besluttede udvalget at genoptage det samarbejde der tidligere har været, i forbindelse med at borgerrettede initiativer.

Diskussion om fremtidige bydelsplansforankrede temaer/projekter i fagudvalget
Fastlæggelsen af tovholdere på de af maj-mødet fremsatte emner/projektforslag, er blevet udskudt til fagudvalgets møde i august. Det skyldes at juni-mødet foregik via Teams.

 

Byplan, Miljø og Teknik

Oplæg fra bachelorgrupper vedr. lokale energiløsninger fra Aalborg Universitet
Fagudvalget har i starten af 2024 indgået et samarbejde med flere grupper studerende fra Aalborg Universitet. En af disse grupper deltog ved fagudvalgsmødet i juni, med en præsentation af deres bacheloropgave. Opgaven er skrevet med udgangspunkt i fagudvalgets bydelsprojekt vedr. lokal energiforsyning på Østerbro. Gruppen arbejdede specifikt med rentabiliteten ved opsættelse af solcellesystemer hos Ejerforeningen Langelinie Allé 3-9. Resultaterne blev fremlagt, med særligt fokus på en række modeller for hvad der bedst kan svare sig økonomisk og energimæssigt, for en forening som Langelinie Allé 3-9. Der blev lagt vægt på vigtigheden ved at etablere direkte linje til energiforsyningen, samt de problematikker der juridisk kan ligge i tilladelsen til at opsætte lokale energiløsninger. Endvidere blev det tydeliggjort, at de eksisterende muligheder ikke er lette at tilgå og taler derfor ind i udvalgets arbejde for bedre og grundigere information på området. 

 

Oplæg fra bachelorgrupper vedr. den gode plads fra Aalborg Universitet
En anden bachelorgruppe skulle holde oplæg til fagudvalgsmødet med deres projekt vedr. "den Gode Plads". De blev desværre forhindret og oplægget afholdtes i stedet via Teams, for den arbejdsgruppe der initierede samarbejdet. Projektet tager udgangspunkt i at opstille en række kriterier for arbejdet med den gode plads på Østerbro. Gruppen har hertil undersøgt en række pladser i bydelen. Baseret på disse undersøgelser, iblandet data fra borgerrettede undersøgelser og ekspertinterviews, er konklusionen at et fastlagt sæt kriterier ikke er gavnligt for det videre arbejde med den gode plads på Østerbro. Der skal tænkes i stedsspecifikke løsninger, som skræddersys den enkelte plads' behov. Gruppen konkluderer at det mest udtalte behov for borgerne på Østerbro er bedre siddemuligheder og mere grønt i byrummene. Desuden bør fremtidens pladser kunne stå som selvstændige byrum og ikke være afhængige af enkeltstående aktiviteter, blandt andet et cafébesøg. 

 

Oplæg og drøftelse af nye tiltag vedrørende vejgenopretning
Udvalget fik besøg af afdelingen Mobilitet, Klimatilpasning og Byvedligehold under Teknik- og Miljøforvaltningen i forbindelse med en række strækninger til genopretning på Østerbro. Samtidig er nye tiltag kommet til, som giver mulighed for at der via vejgenopretningsprojekterne kan tænkes forbedrende tiltag ind i projekteringen. Specifikt drejer det sig om strækningerne Ove Rodes Plads, Holsteinsgade og Vejlegade, som alle står til genopretning 1:1; Drejøgade, Fanøgade, Hjortøgade,
Langøgade og Tåsingegade som står til vejgenopretning i forbindelse med klimaprojektet; samt Kanslergade som står til både vejgenopretning og byrumsforbedrende tiltag. 

 

Behandling af borgerhenvendelse vedr. turistbusser i København
Fagudvalget har behandlet en borgerhenvendelse vedr. turistbusser som står i tomgang ved forskellige attraktioner rundt omkring i byen. Borgeren foreslår hertil at der sættes ind for at busserne omlægges til eldrevne køretøjer, så forureningen kan nedbringes i den henseende. Særligt henvises der til området nær den Lille Havfrue. Fagudvalget gav medhold i at det er et problem i byen. Da problemet overskrider den administrative grænse for Østerbro Lokaludvalg og er et større byomspændende problem, henvises borgeren til at kontakte politikerne, lokalaviser eller de respektive Lokaludvalg som sidder med de specifikke nedslagspunkter som nævnes i henvendelsen, f.eks. Indre By Lokaludvalg.

 

Løsning

 

Økonomi

 

Videre proces

 

Beslutning

Taget til efterretning.
Til top