Mødedato: 18.12.2019, kl. 17:30
Mødested: Østerbrohuset, Århusgade 103, lok. 1 + 2, 2100 København Ø

Meddelelser

Anlæg af kryds og forplads Østre Gasværk:

Projektforslaget, der blev besluttet på møde i Borgerrepræsentationen 12. december, danner for grundlag for færdigprojektering og anlæg på Østre Gasværksgrunden, Svendborggade og Strandboulevarden, hvorved der fældes 13 bevaringsværdige træer (tjørn) og nedlægges 16 parkeringspladser på Strandboulevarden og i Svendborggade i blå zone og fire pladser i Svendborggade uden for betalingszone.

Bemærkninger fra workshop med lokal udvalg og interessenter til trafiksikkerhed og beplantning, bliver tilgodeset ved anlæg af lyskryds, cykelstier og fortov inden ibrugtagning af skøjtehallen og ved plantning af ca. 80 nye træer med et bredt træartsvalg, der vil øge biodiversitet og sanseoplevelser for borgerne.

Lokaludvalget har tillige ønsket rekreative faciliteter, stiforbindelser og bynatur. Disse vil indgå i planlægningen af projektet, når der prioriteres anlægsmåltal til gennemførelse af projektet i sin helhed.     

Se projektet under pkt 16 på mødet: https://www.kk.dk/indhold/borgerrepraesentationens-modemateriale

Cykelparkering og udeservering ved Trianglen:

For at i mødekomme et ønske om at fortsætte med udeservering ved Trianglen, stillede Radikale Venstre et forslag til Teknik- og Miljøudvalget om, at nedtage cykelparkeringsstativerne på hjørnet ved Blegdamsvej og Trianglen. Forslaget blev ikke vedtaget. Se behandlingen af det her: https://www.kk.dk/indhold/teknik-og-miljoudvalgets-modemateriale/02122019/edoc-agenda/88348b6e-f183-45fc-96a6-2f31a080603d/54b73c5a-de74-47b7-9a53-00d5f7bb9a24

Vejnavn i Nordhavn - Tromsøgade

Der etableres en ny vej i Nordhavn, der starter ved Helsinkigade med ind- og udkørsel og ender med en vendeplads ved Kalkbrænderihavnsgade. Teknik-og Miljøudvalget har på deres møde 2. december godkendt vejnævnets indstilling om, at vej navngives Tromsøgade pr. 15. januar 2020.

Møde med DBU, TMF og KFF om EM 2020 27. januar kl. 17 - 19.

Den 27. januar afholdes møde mellem Østerbro Lokaludvalg og repræsentanter for DBU, Teknik- og Miljøforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen om de praktiske implikationer af EM. Mødet finder sted i Svendborggade 5, 2. sal. På dagsordenen er:

  • Introduktion til Københavns værtskab for EURO 2020 (politiske målsætninger og kommunens rolle) ved Thomas Bach, Idrætschef, Kultur- og Fritidsforvaltningen
  • Oplæg om EURO 2020 – i alt 4 kampe i Telia Parken. Hvordan påvirker begivenheden Østerbro og i særdeleshed området omkring stadion i juni-juli 2020 og hvad er planerne for de 4 dage, hvor der spilles EM-kampe i Parken? ved Nick Madsen, ansvarlig for stadionplanlægning, Venue Operations Manager, EURO 2020 teamet/DBU
  • Orientering om hvilke funktioner Østerbro Stadion og Idrætshuset får under EURO 2020 og hvad det betyder for brugere/borgere ved Kultur Ø, Kultur- og Fritidsforvaltningen  
  • Præsentation af kommunes tilgang til løsning af renhold og andre afledte effekter ved Enhedschef, Mikkel Halbye Mindegaard, Teknik- og Miljøforvaltningen  
  • Spørgsmål & dialog

Puljesagsbehandling

Sekretariatet har ændret procedurer, for at minimere risikoen for at ansøgninger ikke bliver behandlet rettidigt.

Lynpulje

Sekretariatet har administrativt afvist en Lynpuljeansøgning, da ansøger ikke levede op til kriterierne. Sekretariatet har gjort ansøger opmærksom på muligheden for at søge Østerbropuljen.

 

Beslutning

Susanne Holtenbang (indstillet af Socialdemokratiet) udpeges som 2. suppleant i Østerbro Lokaludvalg med virkning fra tidspunktet for Borgerrepræsentationens beslutning i nærværende sag på Borgerrepræsentationens møde torsdag den 12. december 2019.

Aktivitetscenter Østerbro

Sekretariatet har, på vegne af lokaludvalget, spurgt Sundheds- og Omsorgsforvaltningen om, hvorfor lokaludvalget ikke blev hørt i forbindelse med flytningen af Aktivitetscenter Østerbro. Fungerende Sundheds- og Omsorgsborgmester Klaus Mygind har svaret på henvendelsen.

 17. december 2019

Kære Jon Oppfeldt-Jackson
Tak for din henvendelse af 7. november 2019, hvor du på vegne af Østerbro Lokaludvalg viser interesse for Aktivitetscenter Østerbro, herunder den kommende fysiske placering af centret.
Aktivitetscentret flyttes som en del af en bredere omlægning af nogle af Sundheds- og Omsorgsforvaltningens andre indsatser – en omlægning, som samlet set skal styrke kvaliteten af indsatserne for vores borgere i København. Det er vigtigt for mig, at vi løbende udvikler alle vores mange indsatser på sundheds- og ældreområdet, så vi i København hele tiden forbedrer kvaliteten af vores indsatser til gavn for flest mulige københavnere.
Udvikling af kvaliteten i vores indsatser kræver nogle gange, at vi fysisk flytter rundt på tilbuddene. Det er også baggrunden for, at Aktivitetscenter Østerbro flytter til nye lokaler.
Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har afsøgt mulighederne for nye lokaler til Aktivitetscenter Østerbro. I det arbejde er der lagt vægt på at finde nye lokaler på Østerbro med en placering, der sikrer god geografisk spredning, og som kan rumme et aktivitetstilbud med samme størrelse og indhold, som Aktivitetscenter Østerbro har i dag.
Løsningen på Kildevæld Sogn sikrer, at brugerne af aktivitetscenteret fortsat vil modtage et tilbud med samme indhold og kvalitet. Den nye fysiske placering er inden for det samme lokalområde og bidrager dermed fortsat til god geografisk spredning af kommunale aktivitetstilbud i byen. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har derfor vurderet, at flytningen af aktivitetscenteret ikke er af væsentlig betydning for den generelle udvikling af bydelen, Østerbro. Derfor er der heller ikke gennemført en generel offentlig høring via høringsportalen eller i lokaludvalgene. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har dog noteret sig, at lokaludvalget ikke er enig i forvaltningens vurdering af, hvorvidt denne type sag skal anses for at være af væsentlig betydning for lokaludvalget. Og forvaltningen tager lokaludvalgets bemærkninger med videre ved kommende vurderinger om, hvorvidt der skal foretages høring i lignende sager.
Sundheds- og Omsorgsudvalget har et løbende og tæt samarbejde med Ældrerådet, da de skal rådgive Borgerrepræsentationen på ældreområdet. Det er derfor også naturligt, at Ældrerådet orienteres og får mulighed for at afgive bemærkninger i en række sager, som ikke nødvendigvis bliver vurderet til at skulle sendes ud i en bredere offentlig høring.
Der blev afholdt et informationsmøde for medlemmerne af Aktivitetscenter Østerbro den 3. oktober 2019, hvor de blev orienteret om årsagen til flytningen og de nye de fysiske rammer for deres aktivitetstilbud. Til mødet havde medlemmerne også mulighed for at stille spørgsmål og fremsætte ønsker til de nye rammer. Jeg ved, at ledelse og medarbejdere på aktivitetscenteret vil være i tæt dialog med brugerne i den kommende tid, så der tages højde for deres ønsker ift. flytning og indretning af de nye lokaler.
Hvis I i Østerbro Lokaludvalg ønsker at bidrage med input ift. sagen om de nye fysiske rammer for Aktivitetscenter Østerbro eller om den fremadrettede kommunikation til brugerne, så er I naturligvis velkomne til at eftersende et skriftligt bidrag til forvaltningen. Udvalgets eventuelle input vil blive inkluderet i det videre arbejde med sikre en god indflytning i aktivitetscentrets nye lokaler.
Sundheds- og Omsorgsforvaltningen deler Lokaludvalgets generelle ønske om at sikre en løbende dialog om udviklingen af vores by. Forvaltningen vurderer dog, at dialogen får de bedste vilkår, hvis den tager udgangspunkt i konkrete fælles problemstillinger frem for en fast mødekadence i de tolv lokaludvalg i København. Derfor opfordres Lokaludvalget på Østerbro til at invitere relevante parter fra forvaltningen til at deltage i udvalgets drøftelser, når der opstår konkrete sager, som udvalget mener, har interesse for bydelens samlede udvikling.
Med venlig hilsen.
Klaus Mygind
Stedfortrædende borgmester

Til top