Fritidsguidekoordinator 2017
Tidligere beslutninger
Indstilling
Kontaktudvalget for Fritidsguiderne på Østerbro indstiller til Østerbro Lokaludvalg,
1. at lokaludvalget tager Fritidsguiderne på Østerbros årsrapport og orientering om arbejdet i 2016 til efterretning.
2. at lokaludvalget beslutter at bevilge 132.000 kr. i 2017-midler til Fritidsguidekoordinatoren på Østerbro jf. økonomiafsnittet.
Problemstilling
Østerbro Lokaludvalg besluttede i 2009 at få oprettet og bevilge støttemidler til en foreningsguidekoordinator på den nordlige del af Østerbro. Lokaludvalget tog beslutningen på baggrund af den første bydelsplan fra 2009, der viste et behov for at støtte børn og unge i området nord for Jagtvejen, ikke mindst hvad angår hjælp til og understøttelse af fritidsinteresser og kontakt til foreninger.
Koordinatorens job er at støtte og hjælpe de frivillige, som konkret står for at guide og hjælpe børn og unge ind i foreninger på Østerbro og holde den løbende kontakt samt skabe nye kontakter med foreninger og klubber. De frivillige står for selve kontakten til børnene, deres forældre, trænere, skolelærere, eller hvem der kan være relevant at inddrage i guideforløbet.
Læs mere om hvad FritidsGuiderne er og laver i den vedhæftede årsrapport 2016.
Lokaludvalget nedsatte i 2015 et kontaktudvalg, hvis opgave er, at bygge bro mellem lokaludvalget og fritidsguidekoordinatoren, være sparringspart på problemstillinger, understøtte og hjælpe fritidsguiderne i deres samarbejde med Østerbros mange foreninger for børn og unge, og samtidig formidle lokaludvalgets prioriteter. Fritidsguidekoordinatoren har f.eks. deltaget i lokaludvalgets projekt "Østerbroweekend".
Kontaktudvalget består af Allan Marouf, Bjarne Jess Vennike, Dan Pedersen og Lartey Lawson.
Der har løbende været kontakt mellem kontaktudvalget og koordinatoren og projektlederen
Organisering:
Fritidsguidekoordinatoren er en studenterstilling på ca. 15 timer om ugen, som er finansieret af Østerbro Lokaludvalg. Fritidsguiden sidder dog fysisk placeret på Øbro-Jagtvej Bibliotek under Kultur Østerbro, og det er også dem der står for ansættelsesforholdet.. Projektet understøttes af Kultur- og Fritidsforvaltningen, der har det overordnede projektansvar for alle FritidsGuiderne i København inkl. den ene gruppe på Frederiksberg.
Der er i projektet i 2016 indgået et samarbejde med Red Barnet, som fremadrettet skal varetage rekruttering og fastholdelse af frivillige guider.
Løsning
Kontaktudvalget indstiller at Østerbro Lokaludvalg tager Fritidsguidekoordinator Pernille Folkmann Hansens årsrapport til efterretning (se vedhæftede bilag), og godkender fortsættelse af projektet i 2017, herunder bevilger 132.000 kr. i 2017-puljemidler.
Der er ikke planlagt ændringer i selve konceptet for FritidsGuiderne eller FritidsGuidekoordinatorens rolle, men udelukkende ændringer i fht. rekruttering af frivillige som fremadrettet varetages af Red Barnet. Lokaludvalgets kontaktudvalg opretholdes og vil fortsat stå for den løbende dialog om fritidsguidens arbejde på Østerbro.
Økonomi
Status på forbrug af midler til Fritidsguiden 2016
Sekretariatet har endnu ikke modtaget information omkring afregning for koordinatorens løn, der er udbetalt fra Kultur Østerbro. Det ligger dog klart, at der vil være et mindreforbrug af lønmidler, da der i juli, august og september ikke har været ansat en koordinator.
Til øvrige aktiviteter er der forbrugt ca. 2.000 kr.
Budget for Fritidsguiderne Østerbro 2017
Budget 2017 | |
Løn studentermedhjælp 15 t/uge |
120.000 |
Aktiviteter (frivilligpleje, PR og møder) |
12.000 |
I alt 2017 | 132.000 |
Beslutning
1. Lokaludvalget tog FritidsGuiderne på Østerbros årsrapport og orientering om arbejdet i 2016 til efterretning.
2. Lokaludvalget besluttede at bevilge 132.000 kr. i 2017-puljemidler til FritidsGuidekoordinatoren på Østerbro.