Ikke-digitalt borgerpanel, omdisponering af midler
Tidligere beslutninger
Indstilling
Formanden indstiller til Østerbro Lokaludvalg
1. at tage til efterretning at de 10.000 kr., der er afsat til at undersøge muligheden for et ikke-digitalt borgerpanel, ikke bliver anvendt til formålet i 2017
2. at beslutte at omdisponere de 10.000 kr., så de i stedet anvendes til at rekruttere blandt nogle af de borgergrupper, der er svagt repræsenteret i det digitale borgerpanel i dag
Problemstilling
Status på at undersøge muligheden for et ikke-digitalt borgerpanel
Der har været afholdt et møde med lektor Birgit Jæger, der er ansat ved RUC. Efter aftale med Birgit er der blevet fremsendt tre 3 studieforslag til studerende på RUC. To forslag, som vil blive præsenteret for studerende på et kommende specialeseminar på forvaltningsuddannelsen og et forslag som er sendt til Videnskabsbutikken, hvor alle studerende kan få inspiration til opgaver. De samme tre studieforslag er desuden sendt til specialevejleder John Andersen på uddannelsesretning By, Plan, Proces med en forespørgsel om, at han fremlægger forslagene for de kommende specialestuderende.
Indholdet i de tre forslag kredser om at identificere hvilke borgergrupper, der ikke er repræsenteret i det digitale borgerpanel og hvilke inddragelsesmetoder, der i stedet kan anvendes for at få disse grupper i tale. Der er lagt op til både teoretiske og empiriske undersøgelser.
Omdisponering af midlerne
I drøftelsen med Birgit Jæger om det digitale borgerpanel og de forskellige borgergruppers adgang til det digitale borgerpanel, kom det frem, at der muligvis er en gruppe borgere, der er potentielle medlemmer af det digitale borgerpanel, men som vi ikke har nået med invitationen i eBoks. De afsatte 10.000 kr. når ikke at blive anvendt til undersøgelser vedr. ikke-digitale inddragelsesmetoder i 2017. Derfor foreslås det i stedet, at Lokaludvalget beslutter at omdisponere midlerne, så de kan bruges til at nå nogle af de potentielle deltagere i det digitale borgerpanel.
Der er primært to grupper, som kan identificeres som lavt repræsenteret i borgerpanelet, men som muligvis kunne være interesserede. Det drejer sig om den gruppe af unge, der nok er digitale og orienterede på de sociale medier, men som ikke er de mest flittige brugere af eBoks, og derfor muligvis ikke har reageret på invitationen. Og så drejer det sig om en gruppe af ældre, der er at finde på de digitale medier, men som ikke er rutinerede brugere. Den gruppe vil muligvis være interesserede i at være med i borgerpanelet, hvis de bliver præsenteret for det ad anden vej end gennem et brev i eBoks.
Det foreslås, at de 10.000 kr. anvendes til at hyre en studentermedhjælper, der kan tage ud på ungdomsuddannelserne på Østerbro med en iPad i hånden og præsentere de studerende for det digitale borgerpanel og opfordre dem til at melde sig. Studentermedhjælperen kan også tage ud på dagcentre, Nabo Østerbro, Ældresagen o.lign., når der er forskellige it-kurser eller it-caféer, hvor nye it-brugere kan få hjælp og vejledning. Begge dele skal selvfølgelig aftales med de pågældende steder.
Løsning
Østerbro Lokaludvalg tager orienteringen om status for arbejdet med det ikke-digitale borgerpanel til efterretning, og træffer beslutning om hvorvidt de afsatte 10.000 kr til projektet skal omdisponeres til rekruttering af potentielle brugere til det digitale borgerpanel.
Økonomi
Østerbro Lokaludvalg har afsat 10.000 kr. til projektet i 2017 og forslaget er, at de midler omdisponeres til anden brug. Såfremt Lokaludvalget ikke beslutter at omdisponere midlerne, vil de ryge tilbage i kassen til fornyet disponering.
Videre proces
Såfremt Lokaludvalget beslutter at vedtage omdisponeringen, vil sekretariatet varetage den videre proces med at hyre studentermedhjælper(e) og klæde dem på til opgaven.