Bydelsplanlægning organisering og videre proces
Indstilling
Formandskabet indstiller til Østerbro Lokaludvalg,
1. at lokaludvalget udpeger et antal lokaludvalgsmedlemmer til en arbejdsgruppe som sørger for fremdriften af lokaludvalgets bydelsplanlægning jf. løsningsafsnittet.
Problemstilling
Lokaludvalget besluttede på ordinært møde den 17. april organisering af og processen med inddeling i 3 etaper for bydelsplanarbejdet.
Ifølge beslutningen skal Koordinationsudvalget stå for fremdriften og en arbejdsgruppe stå for den daglige koordinering og disponering. Indtil videre har formandskabet dog forestået arbejdet med bydelsplanlægningen, frem til gennemførslen af kaffemøderne i de enkelte kvarterer, som grundlag for selve planlægningen.
Løsning
Organisering
For at undgå for mange niveauer i organiseringen, foreslår formandskabet, at der nedsættes én arbejdsgruppe, som både skal varetage fremdriften og den daglige disponering.
Bydelsplanlægningen ses som tværsektoriel, så derfor opfordrer formandskabet til, at fagudvalgenes og temagruppernes formænd/tovholdere deltager. Øvrige medlemmer af lokaludvalget som kunne have interesse i at deltage i arbejdsgruppen er dog også meget velkomne. Væsentligt for deltagelsen i arbejdsgruppen er at være indstillet på at bidrage til arbejdet med bydelsplanlægningen, også gennem deltagelse i borgerdialogaktiviteter.
Arbejdsgruppen skal i samarbejde med sekretariatet stå for at udføre bydelsplanlægningsarbejdet ud fra de udstukne rammer fra lokaludvalget.
Arbejdsgruppen skal:
- have en høj mødefrekvens og forventes at deltage aktivt og i borgerdialogrettede aktiviteter
- i det videre arbejde medtænke pointer og konklusioner fra tidligere analyser fx Trafik og bymiljøplan, de 2 tidligere bydelsplaner og de indkomne input fra borgerne indsamlet på kaffemøder
- inden for den overordnede besluttede ramme stå for detailplanlægning af processen og de to etapers indhold
- stå for at involvere de øvrige lokaludvalgsmedlemmer, suppleanter, nøglepersoner og øvrige interessenter efter behov i bydelsplanarbejdet.
- stå for de daglige beslutninger og dispositioner
- kunne foretage økonomiske dispositioner op til 10.000 kr. med efterfølgende orientering af lokaludvalget (inden for det afsatte beløb til bydelsplanlægning)
Proces
Procesplanen med de overordnede 3 etaper fastholdes. Den første etape er gennemført, og der er indsamlet input fra en række borgere fra hvert kvarter. Herfra tager arbejdsgruppen fat og formulerer et udspil i forhold til konkretisering af etape 2 og 3.
Seminar
Lokaludvalget besluttede på seneste lokaludvalgsmøde at afholde et bydelsplanseminar i november. Af hensyn til tidsrammen anbefales det, at formandskabet i samarbejde med sekretariatet står for den overordnede planlægning af seminardagen.
Formandskabet anbefaler, at der vælges én af nedenstående datoforslag til seminaret:
- lørdag den 12. november ca. kl. 10-17
- lørdag den 19. november ca. kl. 10-17
Økonomi
Der er afsat en økonomisk ramme for 75.000 kr. til borgerdialogaktiviteter samt 100.000 kr. til brug for eventuel konsulentbistand.
Beslutning
1. Lokaludvalget udpegede følgende arbejdsgruppe inklusiv en tovholder til at stå for fremdriften af lokaludvalgets bydelsplanlægning:
Henrik Conradsen
Hanne Melnik
Jørgen Johannes Thomsen
Mette Mertz
Morten Buchwald Hansen
David Rønne
Axel Thrige Laursen (tovholder)
Et flertal af lokaludvalget besluttede, at bydelsplansseminaret afholdes den 12. november.