Mødedato: 11.12.2007, kl. 19:00

Høringssvar koncept for Bydelsplan

Høringssvar koncept for Bydelsplan

Østerbro Lokaludvalg

 

DAGSORDEN

fra ordinært møde tirsdag den 11. december 2007

 

 

Åbne punkter

 

7.      Høringssvar koncept for Bydelsplan

ØST 111/2007

Formanden indstiller til Østerbro Lokaludvalg,

 

  1. at. Lokaludvalget drøfter udkast til Høringssvar på koncept for Bydelsplan.
  2. at. Lokaludvalget vedtager udkast til Høringssvar på koncept for Bydelsplan, og sender til Center for Byudvikling i Københavns Kommune.

 

Østerbro Lokaludvalgs beslutning på mødet,

 

  1. at. Lokaludvalget drøftede det sidst fremlagte udkast til Høringssvar på koncept for Bydelsplan.
  2. at. Lokaludvalget vedtog det sidst fremlagte udkast til Høringssvar på koncept for Bydelsplan, med en enkelt ændring, og har sendt det til Center for Byudvikling i Københavns Kommune.

 

 

 

 

PROBLEMSTILLING

Østerbro Lokaludvalg har modtaget Høringssvar om Koncept til bydelsplanlægning – '10 i én, med høringsfrist den 14. december 2007.

I høringsforslaget lægges der op til, at der udarbejdes en bydelsplan for hver af de i alt 10 bydele i København. Det er Økonomiforvaltningen, der har ansvaret for at planen udarbejdes, og lokaludvalget har på forhånd fået afsat 500.000 kr. af deres budgetter til at betale herfor.

Det et mål for kommunen at der udarbejdes bydelsplaner hurtigt. Den kommunale kommuneplanlægning forløber i to faser. Inden for første halvdel af en valgperiode skal der udarbejdes og vedtages en planstrategi for kommunens udvikling. Inden for den anden halvdel af valgperioden skal planstrategien følges op med en revision af kommuneplanen. Bydelsplanen anses ikke for at være en del af denne planlægning. Kommunen ser det snarere som en områdeplan, der viser hvordan en udvikling i en bydel kan være.

Alle bydele har endnu ikke fået lokaludvalg oprettet, og derfor udarbejdes der først bydelsplaner på Østerbro, i Valby og Vanløse, som var de første lokaludvalg. Dernæst kommer Bispebjerg, Kgs. Enghave/Vesterbro, Amager øst og Amager vest bydele, for til sidst at lave bydelsplaner for Indre by /Christianshavn, Nørrebro og Brønshøj-Husum bydele.

Der er for hver bydelsplan afsat 10 måneder i alt. 2 måneder til at formulere et grundlag for planlægningen, en 5 måneders periode med lokal debat, og en skriveperiode på 2 måneder, for til slutte med en godkendelsesfase i BR.

Der oprettes en kommunal gruppe af nøglepersoner fra de enkelte fagforvaltninger, som skal bistå med bydelsplanlægning indenfor hver er deres fagområder. Planlægningen bliver et løbende samarbejde mellem lokaludvalg og kommune.  

Hovedlinjerne skal tages i den kommunale planstrategi. Heri står de sigtelinjer for kommunens udvikling, der skal følges også i bydelsplanen. De fire hovedtemaer i den foreslåede planstrategi er: Byen ved vandet, Den bæredygtige by, Den mangfoldige by og Byen for alle.

Formålet er beskrevet sådan:

1.       at igangsætte en sammenhængende og fremadrettet dialog mellem Borgerrepræsentationen og københavnerne om byens udvikling, og hvordan bydelene kan indgå som del deraf

2.       at formulere lokale principper for bydelenes fremtidige udvikling i relation til byens centrale målsætninger, der fremgår af den til enhver tid gældende kommuneplanstrategi

 

Der tænkes udarbejdet en bydelsvision og et bydelskatalog for hver plan. Visionen skal vise hvordan man i bydelen ser på bydelens fremtid. Bydelskataloget kan rumme mere konkret påvisninger af, hvor eller på hvilke emneområder der skal ske forbedringer, hvordan og hvor. Bydelskataloget kan indeholde projekter og tanker om, hvordan bydelen mere konkret bør bygges om eller bevares. Indledningsvist udarbejdes et materiale, der skal udpege bydelens udviklingspotentialer og særlige udfordringer.

Det forventes i høringsforslaget, at bydelsplanerne bliver et fælles produkt af samme faglige niveau som kommuneplanarbejdet i øvrigt, men det er ikke tanken at bydelsplanen skal binde Borgerrepræsentationen eller danne direkte ramme for byggerier.

Når de lokale politiske processer i bydelen er afsluttet skriver økonomiforvaltningens medarbejdere et samlet udkast til bydelsplan. Det skal forelægges og godkendes i BR.

 

 

LØSNING

Østerbro Lokaludvalg godkender udkast til Høringssvar på koncept for Bydelsplan 10-i-en.

 

ØKONOMI

Østerbro Lokaludvalg skal beslutte hvor mange puljemidler de vil afsætte tilborgerdialog i forbndelse med Bydelsplanlægningen. Forslaget fremgår af forslag til budget for puljemidler, bilag 3 til  punkt på denne dagsorden.

 

 

VIDERE PROCES

Den videre proces udarbejdes dels i lokaludvalget og dels i samarbejde med Center for Byudvikling.

 

BILAG

Udkast til Høringssvar på koncept for Bydelsplan



 

Til top