Mødedato: 30.10.2001, kl. 15:00

Kapitalbevilling vedrørende udvidelse af 2 udflytterbørnehaver med hver 22 børnehavepladser (Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

Kapitalbevilling vedrørende udvidelse af 2 udflytterbørnehaver med hver 22 børnehavepladser (Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

for mødet «MDAT» kl

Økonomiudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 30. oktober 2001

 

 

J.nr. ØU 296/2001

 

27. Kapitalbevilling vedrørende udvidelse af 2 udflytterbørnehaver med hver 22 børnehavepladser (Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler

at der under forudsætning af Lyngby-Taarbæk Kommunes godkendelse gives kapitalbevilling til udvidelse af antallet af udflytterbørnehavepladser i Stockholmsgave, Klampenborgvej 135, 2800 Lyngby, med i alt 44 pladser fordelt med 22 børn i udflytterbørnehaven Indre By og 22 børn i udflytterbørnehaven Indre Nørrebro Bydel, i alt 4.364.000 kr.

 

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning i mødet den 24. oktober 2001

Indstillingen blev tiltrådt under forbehold af, at høringen i Indre Nørrebro ikke medfører indvendinger mod forslaget.

 

Økonomiforvaltningen indstiller,

at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

"Økonomiudvalget har ingen indvendinger mod, at nærværende forslag søges gennemført, i det der anvises kassemæssig dækning for udgiften i 2001 på 1.000.000 kr. på Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets budget 2001, konto 5.14.3 og for udgiften i 2002 på 3.364.000 kr. på Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets budget 2002, konto 5.14.3

Det forudsættes, at Lyngby-Taarbæk kommune endeligt godkender projektet. Det forudsættes endvidere, at fremtidige driftsudgifter forbundet med indstillingen afholdes inden for Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets budget."

 

RESUME

En nyopført institutionsbygning på Kettegård Alle i Hvidovre erstatter den tidligere nødinstitution Stockholmsgave i Lyngby. Nødinstitutionens lokaler på Stockholmsgave overgår til to af de tre udflytterbørnehaver dér, hvorved pladstallet udvides med 44 børnehavepladser , fordelt med 22 børnehavepladser til Indre By og 22 børnehavepladser til Indre Nørrebro Bydel. Der er søgt om dispensation for skovbyggelinien og Lyngby-Taarbæk Kommune har ikke modtaget indsigelser.

Projektet indgår i Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens projektplan for 2000 – 2002.

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Borgerrepræsentationen godkendte den 6. september 2001, at der blev givet kapitalbevilling til etablering af en nødinstitution til 5 vuggestue/børnehavegrupper på en ubebygget grund på Kettegård Alle i Hvidovre Kommune. Den ny nødinstitution skal erstatte den noget mindre og utidssvarende nødinstitution Stockholmsgave, Klampenborgvej 135 i Lyngby.

Den daværende Social- og Sundhedsforvaltning overtog i 1992 Stockholmsgave fra Skolevæsenet, efter at bygningen i en periode havde stået ubenyttet. Der blev foretaget en beskeden istandsættelse og Stockholmsgave har siden 1993 huset nødinstitutionen og 3 udflytterbørnehaver, tilknyttet pladsanvisningerne på/i Ydre Nørrebro, Indre Nørrebro Bydel og Indre By.

Stockholmsgave har et udeareal på 17.000m2, som støder op til Ermelunden. Heraf er de 1.600 m2 bebygget.

Udflytterbørnehaverne Indre Nørrebro Bydel og Indre By ligger i stueetagen, hvor nødinstitutionen også er placeret. Efter nødinstitutionens ophør, vil de derved frigjorte lokaler med få bygningsmæssige ændringer blive tillagt de to udflytterbørnehaver, hvis børnetal hver ændres fra 44 børn til 66 børn.

Den 3. udflytterbørnehave ligger på 1. salen i Stockholmsgave og fortsætter uændret med 44 pladser, da den rent praktisk ikke kan inddrages i brugen af de ledige lokaler.

Da ejendommen ved overtagelsen trængte til vedligeholdelse, har Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i samarbejde med institutionerne foretaget en løbende istandsættelse bl.a. ved tilførsel af ekstraordinære vedligeholdelsesmidler.

I forbindelse med udvidelserne foretages en nødvendig istandsættelse af køkkener, garderober så nødinstitutionens lokaler bringes op til en standard, der svarer til forholdene i de institutioner der udvides

Projektbeskrivelse

Projektet er udarbejdet af Grønkjær arkitekter MAA i samarbejde med de to udflytterbørnehaver, bydelen/lokalcentret og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

Indre Nørrebro:

Renovering af eksisterende børnegarderober, tidligere nødinstitutionslokaler istandsættes, eks. børnetoiletter renoveres, køkken renoveres/udvides, nyt rengøringsrum samt separat personalerum indrettes.

Udflytterbørnehaven har opsamlingssted i Jesper Brochmandsgade 6. Udvidelsen medfører ikke behov for ændringer i opsamlingsstedet, der har gode pladsforhold.

Indre By:

Mindre tilbygning til børnegarderobe, tidligere nødinstitutionslokaler istandsættes, nyt personaletoilet, udvidelse af børnetoiletforholdene, eksisterende køkken renoveres, nyt rengøringsrum samt separat personalerum indrettes.

Udflytterbørnehaven har opsamlingssted i Dr. Tværgade 28. Pladsforholdene er beskedne og der søges efter egnede lokaler til et nyt og større opsamlingssted. Der er i kapitalbevillingen afsat 400.000 kr. til indretningen heraf.

Normering

Efter ændringerne bliver pladstallet i udflytterbørnehaverne fra Indre By og Indre Nørrebro Bydel ændret fra de nuværende 44 børn til 66 børn, altså en samlet opskrivning på 44 børnehavepladser.

Statistik

I de to pladsanvisningsdistrikter er dækningen pr. 1.4.2001 følgende:

Indre By Indre Nørrebro Bydel Hele kommunen

3-5 årige 93 % (97%) 88% (90%) 95 %

Tallene i parentes viser dækningen efter tilvæksten af de nye pladser.

Beregningen af dækningsgraden i Indre By er atypisk, bl.a. på grund af de mange virksomhedsinstitutioner, som ansatte har fortrinsret til, hvilket betyder, at Indre bys beboere belægger 59 % af alle pladser i bydelen.

MILJØVURDERING

Det vurderes, at der ikke er miljømæssige konsekvenser ved at pladserne skifter fra nødinstitution til at være tilknyttet de institutioner, der er på stedet, idet børnetallet er uændret.

ØKONOMI

Byggeudgiften er beregnet ved indeks 165 pr. 1.7.2001.

Byggeudgifter, inklusive omkostninger 3.500.000 kr.

Montering 464.000 kr.

Nyt opsamlingssted 400.000 kr.

Ialt 4.364.000 kr.

Pris pr. plads (44 børnehavepladser) 100.600. kr. Gennemsnitsprisen for en nyetableret børnehaveplads er i budgettet for 2002 130.000 kr.

Kassemæssig dækning for udgiften i 2001 på 1.000.000 kr. og 3.364.0000 kr. i 2002 kan anvises af det på budgettet for 2001 og 2002 under Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens post 5.14.3 afsatte rådighedsbeløb.

Arbejdets udførelse

Børnene forbliver i institutionerne under ombygningen, som forventes igangsat 1. december 2001. De nye pladser vil kunne ibrugtages medio maj 2002.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen

HØRING

I henhold til Bydelsregulativets § 8 skal Indre Nørrebro høres om udvidelse. Bydelens svar vil foreligge ved Borgerrepræsentationens behandling.

Da ejendomen er pålagt en skovbyggelinie, har Lyngby-Taarbæk Kommune i henhold til Naturfredningsloven sendt byggeansøgningen til orientering hos Skovejer og Danmarks Naturfredningsforening, der begge har meldt tilbage, at der ikke er indsigelser mod det planlagte byggeri

BILAG

  • Situationsplan
  • Plan- og facadetegning
  • Lyngby-Taarbæk Kommunes forhåndsgodkendelse.
  • Lyngby-Taarbæk Kommune orientering om, at dispensationen behandles på byplanudvalgsmøde den 8.11.2001.

 

Grethe Munk

/

Torben Brøgger

 

Til top