Forslag til lokalplan "Lundehusskolen 2"
Tidligere beslutninger
- at forslag til lokalplan ”Lundehusskolen 2” (bilag 1) godkendes med henblik på offentliggørelse i 8 uger.
Indstilling og beslutning
Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til, at nærværende sag søges gennemført i den foreliggende form, idet det forudsættes, at eventuelle merudgifter som følge af sagen afholdes inden for Teknik- og Miljøudvalgets budgetramme.
Problemstilling
Den nuværende lokalplan har blandt andet som formål at sikre de nuværende grønne rum omkranset af træer. For at kunne placere hallen er det nødvendigt at ændre karakteren af de grønne rum, hvilket kræver udarbejdelse af en ny lokalplan.
Løsning
Lokalplanforslaget (bilag 1) skal muliggøre opførelse af en idrætshal. De grønne ubebyggede arealer skal fastholdes til rekreative formål, og bevaringsværdige bygninger sikres.
Lokalplanforslaget er udarbejdet på baggrund af et skitseprojekt til etablering af den nye hal. Projektet indeholder en hal på godt 2.200 m2 etageareal, som foreslås placeret på et grønt areal syd for svømmehallen og på dele af skolens område.
Efter nybyggeriet gælder for underområde 1, at skolens og svømmebadets samlede etageareal vil udgøre ca. 9.125 m2 svarende til en bebyggelsesprocent på ca. 30. Friarealprocenten vil være ca. 63. Bygningen bliver på max.15 meter over terræn. Underområde 2 opretholdes ubebygget, dog med mulighed for etablering af et opbevaringsskur på 15 m2 til at understøtte boldbanens aktiviteter.Lokalplanen sikrer bl.a. følgende:
- byggefelter til hallen og til sammenbygning af hallen med svømmehallen samt til depot, toiletter m.m. til brugerne af fodboldbanerne,
- offentlig adgang til skolens friarealer udenfor institutionernes åbningstid,
- at ubebyggede arealer indrettes til de aktiviteter, der foregår i området, så området fremstår med en sammenhængende karakter,
- at områdets værdifulde træer fastlægges som bevaringsværdige,
- at de arkitektonisk værdifulde skolebygninger bevares.
Den nye hal forbindes med den eksisterende hal via en forbindelsesgang, der sikrer, at hallen er med til at samle det arkitektoniske udtryk i en bebyggelse, der er meget sammensat. Området er desuden belastet af hærværk, og i projektet er der derfor anvendt robuste materialer, der kan stå imod dette.
Indkørsel til hallen sker fra Lersø Parkallé, hvorved trafikken herunder buskørsel til idrætshallen vil ledes af Lersø Parkallé, der er en stor indfaldsvej, og væk fra de mindre villaveje i området.
Byliv
Skolens arealer bliver tilgængelige for offentligheden med blandt andet en gang- og cykelsti gennem området, mens hallens udearealer får et væsentligt løft med aktivitetsmuligheder for mange grupper af brugere. Derved bliver området et sted, hvor der er aktivitet mange af døgnets timer.
Bæredygtighed
København vil være CO2-neutral i 2025, og dette skal ske samtidig med, at kommunen skaber øget beskæftigelse og vækst. Med det aktuelle projekt sker en forbedret udnyttelse af arealer i den eksisterende bystruktur til nye idræts- og fritidsaktiviteter. Projektet skal opføres i overensstemmelse med kravene til laveste energiklasse og opfylder betingelserne for lokal afledning af regnvand (LAR) ved valg af belægninger og afvandingssystem, der tager hensyn til muligheden for at nedsive regnvand eller forsinke det i anlæg under belægningen.
Som udgangspunkt stilles der krav om grønne tage på al ny bebyggelse. Kravet om grønt tag på hallen fraviges dog, da et grønt tag komplicerer konstruktionen af det store spænd i hallens tag. Kravet til grønne tage på støtterummene, så som omklædning med mere, opretholdes.
Intern høring
Der er foretaget intern høring i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget, herunder af Bispebjerg Lokaludvalg. Lokaludvalget vil blive hørt igen, når forslaget sendes i høring. Lokaludvalget har ikke haft bemærkninger.
Miljøvurdering
Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer, at lokalplanen ikke medfører miljømæssige konsekvenser, der betyder, at der skal udarbejdes en miljørapport i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Afgørelsen om, at planforslaget ikke miljøvurderes, vil blive offentliggjort samtidig med lokalplanforslaget.
Parkering
Parkeringskravet er 1 parkeringsplads pr. 100 m² etageareal, hvilket svarer til 22 pladser, og er i overensstemmelse med kommuneplanens parkeringsnorm. Cykelparkering skal etableres i overensstemmelse med kommuneplanens retningslinjer og vil få et omfang af ca. 55 pladser.
Borgerdialog
Der har været dialog med de lokale beboere og skolens brugere i processen, hvorfor Teknik- og Miljøforvaltningen ikke afholder borgermøde.
Økonomi
Denne indstilling har ikke i sig selv økonomiske konsekvenser for kommunen.
Videre proces
Pernille Andersen /Simon Kjær Hansen
Oversigt over politisk behandling
Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,
- at forslag til lokalplan ”Lundehusskolen 2” (bilag 1) godkendes med henblik på offentliggørelse i 8 uger.
Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet 8. september 2014
Indstillingen blev anbefalet over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen uden afstemning.
Beslutning
Dagsordenspunkt 18: Forslag til lokalplan "Lundehusskolen 2"
Økonomiudvalgets beslutning den 30. september 2014
Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.