Endelig vedtagelse af tillæg til Københavns Kommuneplan 1997 med VVM-redegørelse ("Prøvestenen og Ny Amager Strandpark") (Fællesindstilling Økonomiforvaltningen, Bygge- og Teknikforvaltningen og Miljø- og Forsyningsforvaltningen)
Endelig vedtagelse af tillæg til Københavns Kommuneplan 1997 med VVM-redegørelse ("Prøvestenen og Ny Amager Strandpark") (Fællesindstilling Økonomiforvaltningen, Bygge- og Teknikforvaltningen og Miljø- og Forsyningsforvaltningen)
Økonomiudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde tirsdag den 30. maj 2000
J.nr. ØU 148/2000
20. Endelig vedtagelse af tillæg til Københavns Kommuneplan 1997 med VVM-redegørelse ("Prøvestenen og Ny Amager Strandpark") (Fællesindstilling Økonomiforvaltningen, Bygge- og Teknikforvaltningen og Miljø- og Forsyningsforvaltningen)
INDSTILLING OG BESLUTNING
Miljø- og Forsyningsforvaltningen indstiller, at Miljø- og Forsyningsudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,
at miljøgodkendelse for deponering af forurenet jord og etablering af karteringsanlæg i forbindelse med opfyldninger ved Prøvestenen vedtages endeligt med de under sagsbeskrivelsen foreslåede ændringer og tilføjelser
Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,
at lokalplan "Prøvestenen og Ny Amager Strandpark" vedtages endeligt med de under sagsbeskrivelsen foreslåede ændringer af § 3, stk. 1, § 6, stk. 1, pkt. a), § 10, stk. 2, pkt. h) og § 12, pkt. a) og b) med tilhørende ændrede tegninger nr. 27.372 og 27.373, der erstatter tegning nr. 27.336 og 27.337
Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,
at det til lokalplan "Prøvestenen og Ny Amager Strandpark" hørende tillæg til Kommuneplan 1997 vedtages endeligt med de under sagsbeskrivelsen foreslåede ændringer af kommuneplantegningen med angivelse af en mulighed for at regulere et kajareal inde i Prøvestenshavnen
at den til kommuneplantillægget tilknyttede VVM-redegørelse tiltrædes med de ændringer, som fremgår af sagsbeskrivelsen og de tilhørende bilagsnotater C-I
Miljø- og Forsyningsudvalgets beslutning i mødet den 22. maj 2000
Tiltrådt.
Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 24. maj 2000
Anbefalet
Mikkel Warming (Ø) og Jens Kjær Christensen (Ø) afgav følgende bemærkning:
"Enhedslisten er bekymret for den voldsomme trafikstigning, dette projekt vil medføre, og vil foreslå, at der etableres tvangsruter for den tunge trafik i opfyldningsperioden".
Økonomiudvalgets beslutning: Anbefales.
Per Bregengaard videreførte Enhedslistens bemærkning fra Bygge- og Teknikudvalget.
RESUME
I forbindelse med den offentlige høring af planforslagene er der modtaget 31 henvendelser, herunder en indsigelse (et betinget veto) fra Miljø- og Energiministeriet, Landsplanafdelingen, bemærkninger fra Trafikministeriet, Planlægningsafdelingen, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Direktoratet for FødevareErhverv, Københavns Amt og Københavns Havn.
Miljø- og Energiministeriets indsigelse er indsendt på baggrund af, at Miljøstyrelsen mener, at der er en række forhold i VVM-redegørelsen og miljøgodkendelsen, der ikke giver en tilfredsstillende dokumentation for beskyttelsen af vandmiljøet i Øresund, og at der kan være uoverensstemmelse i forhold til gældende bestemmelse om kvalitetskrav for vandområder og krav til udledning af visse farlige stoffer til vandløb, søer og havet. Der har været afholdt møder mellem Københavns Kommune og Miljø- og Energiministeriet, hvor der er opnået enighed om forskellige supplerende aktiviteter som forudsætning for, at planforslagene vil kunne vedtages endeligt. På baggrund af disse møder er der indgået aftale mellem Miljøstyrelsen og Københavns Kommune om, at kommunen gennemfører en række initiativer og undersøgelser og indarbejder resultaterne i forslagene. Miljøkontrollen har iværksat disse initiativer og undersøgelser, som er indarbejdet i de endelige planer. Miljø- og Energiministeriets indsigelse forventes hermed at være bortfaldet.
Ud over de 4 henvendelser fra offentlige myndigheder er modtaget 27 henvendelser fra foreninger, interesseorganisationer, enkeltpersoner og virksomheder.
Hovedsynspunkterne i de fleste henvendelser vedrører samme emnekreds. Hovedparten af indsigelserne handler om etablering af Ny Amager Strandpark og forhold knyttet hertil. Det kritiseres bl.a., at lokalplanen ikke allerede nu tager stilling til udformningen af Ny Amager Strandpark, men først ved supplerende lokalplan. Det anføres, at dette ikke er i overensstemmelse med Kommuneplan 1997, der siger, at opfyldninger ved Prøvestenen og Ny Amager Strandpark kun kan ske som led i en samlet plan herfor. Der er nogle henvendelser, der er imod Ny Amager Strandparkprojektet, og der gives udtryk for, at man kan forbedre strandparken uden at bruge 200 mio. på projektet. En række henvendelser vedrører opfyldningen ved Prøvestenen, hvor der bl.a. rejses tvivl om, der vil kunne ske forurening herfra.
Efter offentlig høring af planforslagene forslås planerne vedtaget med de under sagsbeskrivelsen foreslåede ændringer af lokalplanens § 3, stk. 1, § 6, stk. 1, pkt. a), § 10, stk. 2, pkt. h) og § 12, pkt. a) og b) med tilhørende ændrede tegning nr. 27.372 og 27. 373, der erstatter tegning nr. 27.336 og 27.337, af tegningen til kommuneplantillægget. Endvidere foreslås miljøgodkendelsen vedtaget med de under sagsbeskrivelsen foreslåede ændringer og tilføjelser.
Ændringerne i lokalplanforslaget vedrører mulighed for et foretage en mindre opfyldning i Prøvestenshavnen med henblik på at erstatte en eksisterende træbrygge med en egentlig kaj, udvidelse af rumfangsbestemmelsen i området for flydende bulk fra 4,5 m3/m2 til 6 m3/m2 samt en redaktionel ændring. Kommuneplantegningen suppleres, så den viser den nævnte mindre opfyldning.
Da ændringerne enten er af redaktionel karakter, er af mindre omfang, kun berører området internt, eller er udløst af de omtalte supplerende undersøgelser, hvori det vurderes, at der ingen problemer er med opfyldningen, vurderes fornyet høring i henhold til planlovens § 27, stk. 3, ufornøden.