Mødedato: 30.03.2004, kl. 15:00

Indstilling om medlemsforslag om retningslinier ved administrative flytninger samt konsulentundersøgelser af samarbejdsproblemer og lignende

Indstilling om medlemsforslag om retningslinier ved administrative flytninger samt konsulentundersøgelser af samarbejdsproblemer og lignende

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 30. marts 2004

 

 


J.nr. ØU 104/2004

 

2. Indstilling om medlemsforslag om retningslinier ved administrative flytninger samt konsulentundersøgelser af samarbejdsproblemer og lignende

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget godkender, at de fremsatte forslag ikke imødekommes.

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 30. marts 2004

Ø ønskede sit oprindelige medlemsforslag til afstemning: "at Københavns Kommune udarbejder retningslinier for administrative flytninger og retningslinier for konsulentundersøgelser af samarbejdsproblemer og lignende, og at retningslinierne sendes til høring i samarbejdsorganer og personaleorganisationer".

For stemte 3 medlemmer: Ø og F.

Imod stemte 8 medlemmer: A, C, D, V og O.

Ingen undlod at stemme.

Ændringsforslaget blev således forkastet.

 

Indstillingen blev sat til afstemning.

For stemte 8 medlemmer: A, C, D, V og O.

Imod stemte 3 medlemmer: Ø og F

Ingen undlod at stemme.

Indstillingen blev således godkendt.

 

 

Behandling: -

 

 

RESUME

Økonomiudvalget behandlede den 13. januar 2004 et forslag fra Per Bregengaard (Ø) og Mikkel Warming (Ø) om, at Københavns Kommune udarbejder retningslinier for administrative flytninger og retningslinier for konsulentundersøgelser af samarbejdsproblemer og lignende, og at retningslinierne sendes til høring i samarbejdsorganer og personaleorganisationer.

 

Forslaget er motiveret i et ønske om at undgå en gentagelse af sagsforløbet på Klostervængets Skole, hvor samarbejdsproblemer, der havde fået lov at udvikle sig igennem adskillige år, havde resulteret i en  situation, hvor eneste mulighed for at genskabe ro på arbejdspladsen efterhånden syntes at være at flytte en del af lærerstaben til andre skoler.   

 

Økonomiudvalget besluttede, at Økonomiforvaltningen udarbejder en indstilling med henblik på, at udvalget kan vurdere, om forslaget skal realiseres.

 

Der findes allerede i lovgivningen og i de særlige tjenestemandsbestemmelser regler, der regulerer forholdene omkring omflytning af medarbejdere.

 

Med forslaget lægger forslagsstillerne op til, at de strammere regler, der gælder, hvis Københavns Kommune som arbejdsgiver vil gribe ind med omflytning i forhold til medarbejdere, der har optrådt kritisabelt, også skal gælde, hvis ønsket om at omflytte medarbejdere alene beror på et behov for omstrukturering eller besparelse.

 

Herved pålægges der yderligere bindinger i forhold til Københavns Kommunes muligheder for om nødvendigt at udøve sine arbejdsgiverbeføjelser. Sådanne bindinger er hverken ønskelige eller nødvendige.

 

For at undgå en gentagelse af sagsforløbet vedrørende Klostervængets Skole er der imidlertid anledning til at opfordre kommunens forvaltninger til at sikre, at der fra ledelsesside gribes ind tidligt i forløbet, hvis der konstateres samarbejdsvanskeligheder mellem medarbejdere og ledelse eller mellem medarbejderne indbyrdes. Det er afgørende, at ledelsen – i dialog med medarbejderne -  har evne og vilje til i tide at træffe de beslutninger, der er nødvendige for at normalisere situationen.

 

Ledelsen i de enkelte forvaltninger bør tillige i forbindelse med gennemførelse af konsulentundersøgelser være opmærksom på behovet for konkret at aftale spilleregler og i forbindelse med udvælgelse af et egnet konsulentfirma efterspørge firmaernes etiske kodeks.


 


Til top