Mødedato: 29.11.2005, kl. 15:00

Medlemsforslag om, at beslutningerne om bydelsinddeling og borgerindgange afventer en reel høring af og dialog med såvel borgerne som relevante organisationer m.m.

Medlemsforslag om, at beslutningerne om bydelsinddeling og borgerindgange afventer en reel høring af og dialog med såvel borgerne som relevante organisationer m.m.

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 29. november 2005

 

 


J.nr. ØU 521/2005

 

9. Medlemsforslag om, at beslutningerne om bydelsinddeling og borgerindgange afventer en reel høring af og dialog med såvel borgerne som relevante organisationer m.m.

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

(Stillet af Per Bregengaard, Jens Kjær Christensen, Rikke Fog-Møller, Bente Møller og Mikkel Warming (alle Ø)):

 

Det foreslås,

at beslutningerne om bydelsinddeling og borgerindgange afventer en reel høring af og dialog med såvel borgerne som relevante organisationer m.m.

 

 

Motivering:

I nattens mulm og mørke er Borgerrepræsentationen på vej til at træffe væsentlige beslutninger uden at der er gennemført en ordentlig høringsproces og dialog. Der er lagt op til, at BR kort efter kommunevalget skal træffe beslutning om antallet af bydele med virkning fra d.1/1-06 og dermed præcis placering af bydelsgrænser og de kommende lokaludvalgs funktionsområder.  I skrivende stund ser det ud til at ende med 10 bydele, hvor der i dag er 15. Men da politikerne endnu ikke har læst høringssvarene fra en ultra-hurtig høring af blandt andet lokalrådene og overhovedet ikke med saglighed har diskuteret sagen, er det umuligt at vide hvad resultatet bliver.

Enhedslisten har søgt aktindsigt ang. høringssvarene og kan konstatere, at der er udbredt utilfredshed med procesforløbet, og at der kræves en ordentlig tidsmæssig høringsproces, før der kan træffes beslutning.

Derfor må BR først vedtage et forslag, som udsendes i høring  fulgt op af borgermøder i alle eksisterende bydele. Som konsekvens heraf må tidsplanen for hvornår ny bydelsinddeling træder i kraft udskydes.

Enhedslistens udgangspunkt er, at der minimum skal være 12 bydele (Christianshavn og Kgs. Enghave fastholdes som bydele), og vil nøje lytte til de synspunkter der fremkommer i høringsfasen.

 

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 24. november 2005

 

Enhedslisten stillede forslag om henvisning til Økonomiudvalget.

 

Socialistisk Folkeparti stillede følgende ændringsforslag:

Følgende 2. og 3. at-punkt tilføjes: "at det administrative arbejde og planlægning i forvaltningerne med en ændret bydelsinddeling og reduktion af borgerindgange kan fortsætte under en forlænget høringsperiode, og at den endelige beslutning om bydelsinddeling først kan implementeres, når der foreligger et budget som anviser finansieringen af omkostningerne."

 

 

Medlemsforslaget inkl. ændringsforslaget blev herefter henvist til Økonomiudvalget uden afstemning.

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 29. november 2005

Dagsordenens punkt 7, punkt 8 og tillægsdagsordenen (punkt 9) blev behandlet samlet.

Indstillingen vedrørende "Borgernes indgang til Københavns Kommune" blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen.

 

Økonomiudvalget besluttede at sende indstillingen vedrørende "Ny bydelsinddeling i København" i høring frem til 1. marts 2006 og at afholde borgermøder om ændring af bydelsinddelingen i høringsperioden. Partigrupperne kan få sendt evt. udtalelser, der er modtaget senest torsdag den 1. december 2005 kl. 17.30, med ud i høring.

 

Enhedslisten afgav følgende protokolbemærkning til indstillingen vedrørende "Borgernes indgang til Københavns Kommune":

"Enhedslisten ønsker den såkaldte "torvemodel", hvor forvaltningernes decentrale enheder i lokalområderne ligger samlet omkring et borgerservicecenter."

 

Inger Marie Bruun-Vierø (B) afgav følgende protokolbemærkning til indstillingen vedrørende "Ny bydelsinddeling i Københavns Kommune":

"Det Radikale Venstre ser ingen mulighed for at implementere modellen med 10 bydele inden for Sundheds- og Omsorgsudvalgets område uden at der samtidig bevilges yderligere budgetmidler til denne opgave svarende til 16-22 mio. kr. inden for det første budgetår. Hertil skal så lægges en række IT-omkostninger til omlægning af KOS (hjemmeplejedistrikter), der ikke kan opgøres på nuværende tidspunkt. Såfremt der skal etableres ældrekontorer svarende til antallet af Pensions- og Omsorgskontorer, øges driftsudgifterne med ca. 10 mio. kr. årligt svarende til en samlet rammeudvidelse på 26-32 mio. kr. årligt for hele bydelsmodellen med 10 områder."

 

 

 

 

 

Behandling:-

 

 


 

Til top