Mødedato: 29.05.2007, kl. 15:15

Anlægsbevilling til ny specialskole i Stevnsgade - fase 2 (Børne- og Ungdomsudvalget)

Se alle bilag

Anlægsbevilling til ny specialskole i Stevnsgade - fase 2 (Børne- og Ungdomsudvalget)

Økonomiudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 29. maj 2007

 

 

 

J.nr.             ØU 199/2007

 

 

13.                Anlægsbevilling til ny specialskole i Stevnsgade - fase 2 (Børne- og Ungdomsudvalget)

 

 

 

Der skal tages stilling til indretning af 2. del af ny specialskole, "Fensmarkskolen" i eksisterende bygninger i Stevnsgade 34.

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Børne- og Ungdomsudvalget anbefaler overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen,

1.      at der gives en anlægsbevilling på i alt 16,40 mio. kr. til indretning af 2. del af en ny specialskole i eksisterende bygninger i Stevnsgade. Af den samlede bevilling overføres 14,4 mio. kr. til Kultur- og Fritidsudvalget, Københavns Ejendomme (KEjd). Der anvises dækning for udgiften i 2007 på BUU´s anlægsbudget, konto 3.07.3, rådighedsbeløb for specialskoler. For 2008 anvises dækning inden for udvalgets samlede anlægsramme

 

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller

at Kultur- og Fritidsudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

 

"På baggrund af de foreliggende oplysninger har Kultur- og Fritidsudvalget følgende bemærkninger til Børne- og Ungdomsudvalgets indstillinger om ny specialskole i Stevnsgade, fase 1 og 2:

 

Da prisoverslaget, som danner grundlag for indstillingen, er behæftet med stor usikkerhed, og byggeprojektet gennemføres med en stram tidsplan, er der væsentlig risiko for at projektet ikke kan realiseres inden for de angivne økonomiske og tidsmæssige rammer. På den baggrund forudsætter Kultur- og Fritidsudvalget, at Børne- og Ungdomsudvalget dækker eventuelle merudgifter i forbindelse med projektets gennemførelse.

 

Der henvises i øvrigt til de bemærkninger der fremgår af indstillingen og de vedlagte bilag, herunder det administrative høringssvar, som Københavns Ejendomme tidligere har afgivet til sagen."

 

 

Økonomiforvaltningen indstiller overfor Økonomiudvalget,

1.      at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:
"Økonomiudvalget bemærker, at Børne- og Ungdomsudvalget skal finansiere de samlede driftsudgifter til ny specialskole i Stevnsgade inden for egen driftsramme. Inden Børne- og Ungdomsudvalget igangsætter anlægsprojektet, forudsætter Økonomiudvalget, at Børne- og Ungdomsudvalget har besluttet, hvordan de samlede driftsudgifter til ny specialskole i Stevnsgade finansieres i 2007 og frem. Jævnfør vedlagte bilag vil Børne- og Ungdomsforvaltningen den 23. maj 2007 forelægge Børne- og Ungdomsudvalget en indstilling vedrørende finansiering af de samlede driftsudgifter til ny specialskole i Stevnsgade i 2007 og frem.
Økonomiudvalget forudsætter i øvrigt, at eventuelle merudgifter til anlægsprojektet holdes inden for Børne- og Ungdomsudvalgets budget, og at anlægsudgifterne på 9,84 mio.kr. i 2008 finansieres inden for det anlægsbudget, som Borgerrepræsentationen bevilliger Børne- og Ungdomsudvalget for 2008."

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 29. maj 2007

Indstillingen blev anbefalet.

 

Venstre og Dansk Folkeparti videreførte partiernes protokolbemærkning fra mødet i Børne- og Ungdomsudvalget den 28. februar 2007. Det Konservative Folkeparti tilsluttede sig.

 

Mikkel Warming (Ø) afgav følgende protokolbemærkning: "Enhedslisten ønsker stadig, at der indplaceres et nyt ungdomshus i Stevnsgade".

 

 

PROBLEMSTILLING

Indstillingen skal ses i sammenhæng med indstillingen om anlægsbevilling til ny specialskole i Stevnsgade – fase 1 (J.nr. 2007-9376) som behandles på dette møde. Forslaget om at anvende en del af bygningerne i Stevnsgade 34 til Ungdomshus har betydet, at forvaltningen har arbejdet med 2 forslag til etablering af specialskolen.

Forvaltningen har fået forståelsen af, at bygning 2 ikke ønskes anvendt til Ungdomshus. Derfor fremlægges nu forslag til etablering af 2. fase af specialskolen efter den oprindelige plan.

 

 

LØSNING

Forvaltningen foreslår, at 2. del af den nye specialskole indrettes i de tilbageværende eksisterende bygninger (bygning 2 og 3) på grunden, idet bygning 1 mod Fensmarksgade/Stevnsgade fortsat indrettes til 1. del af den nye specialskole, jf. den fremlagte indstilling herom.

 

Planerne for indretning og anvendelse af de forskellige bygninger er udarbejdet i samarbejde med skolens byggeudvalg. Bygning 2 indrettes primært til faglokaler og bygning 3 til skole/KKFO og administration. Planerne er udarbejdet med baggrund i erfaringerne fra tidligere specialskoleprojekter for den tilsvarende elevgruppe. Efter tidsplanen skal den nye, samlede skole tages i brug i sommeren 2008.

 

Sagen er miljøvurderet og har ikke væsentlige miljømæssige påvirkninger.

Høringssvar fra Københavns Ejendomme vedlagt som bilag 4. Børne- og Ungdomsforvaltningen er opmærksom på den problemstilling, der peges på i forbindelse med tid og økonomi. Projektet er godkendt af skolebestyrelsen, jf. bilag 5.

 

 

ØKONOMI

Samtlige beløb er anført i forventet middelindeks 2007 på 113,7.

 

De samlede udgifter til indretning af den nye specialskole i de eks. bygninger er i alt 35,21mio. kr., heraf udgør udgifterne til indretning af 2. del af skolen (bygning 2 og 3) i alt 16,40 mio. kr.

 

Til ombygning af bygning 2 og 3 i Stevnsgade 34 til 2. del af en ny specialskole søges om en anlægsbevilling på 16,40 mio. kr. Af beløbet overføres 14,40 mio. kr. til KEjd (inkl. andel af administrationsbidrag), jf. bilag 3.

 

 

VIDERE PROCES

·        Efter proceduren for inddragelse af Kultur- og Fritidsudvalget (KFU) i anlægsbevillinger sendes denne del af indstillingen til udtalelse i KFU inden behandlingen i ØU og BR.

·        Under forudsætning af BR´s godkendelse forventes nybyggeriet igangsat i efteråret 2007 med henblik på at byggeriet sammen med resten af skolen er klar til ibrugtagning sommeren 2008.

 

 

BILAG

- Oversigt over politisk behandling

 

1. Fotoillustration af projekt

2. Projektbeskrivelse

3. Økonomi

4. Høringssvar fra Kejd

5. Høringssvar fra Skolebestyrelse

 

 

                                                Else Sommer                  

                                                                                       Knud Langberg

 

 

Til top