Mødedato: 29.04.2003, kl. 15:00

Forsikrings- og sikringspolitik for Københavns Kommune

Forsikrings- og sikringspolitik for Københavns Kommune

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 29. april 2003

 

 


J.nr. ØU 123/2003

 

4. Forsikrings- og sikringspolitik for Københavns Kommune

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Økonomiforvaltningen indstiller at Økonomiudvalget:

·        godkender nærværende forslag til forsikrings- og sikringspolitik.

·        godkender at der fortages EU-udbud efter foranledning med foregående offentliggørelse af forsikringsporteføljen.

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 29. april 2003

Godkendt, idet Økonomiforvaltningen søger afklaring af udestående spørgsmål i samarbejde med de pågældende forvaltninger.

 

 

Behandling: -

 

 

RESUME

Den 5. maj 1998 vedtog Økonomiudvalget en forsikrings- og sikringspolitik, der dannede grundlag for et EU-udbud af kommunens forsikringsportefølje for perioden 1. januar 1999 til og med 31. december 2003 (Ø119/98).

Primo 2003 reviderede Økonomiforvaltningen forsikrings- og sikringspolitikken og havde den til debat og godkendelse i forsikrings- og sikringsgruppen[1].

Den reviderede forsikrings- og sikringspolitik skal danne grundlag for et EU-udbud i 2003 af kommunens forsikringsportefølje.

Forsikrings- og sikringspolitikkens overordnede formål er at kommunen skal sikre sig frem for at forsikre sig. Københavns Kommune skal således kun forsikre sig, når det ikke er muligt eller økonomisk hensigtsmæssigt at sikre sig.

Økonomiforvaltningen foreslår at Københavns Kommune viderefører princippet om at være selvforsikret, fordi det er Økonomiforvaltningens vurdering at denne løsning er den økonomisk mest hensigtsmæssige.

I forsikrings- og sikringspolitikken beskrives en række krav til forsikringsaftalen, som skal sikre at kommunen får tilbud på dækning af kommunens samlede aktiver og værdier for i alt 35 mia. kr. (eksklusiv leasede motorkøretøjer og selvejende institutioner). 

Forsikringsaftalen skal ligesom den nuværende være en 'Stop Loss kontrakt', der dækker i tilfælde af en katastrofalt stor eller mange skader på kommunens bygninger og løsøre. Endvidere skal aftalen indeholde en rejseforsikring, en bestyrelsesansvarsforsikring og en ansvarsforsikring for skader hvor kommunen har pådraget sig ansvar overfor tredje mand.

For at gøre forsikrings- og sikringspolitikken mere operationel har Økonomiforvaltningen i samarbejde med forvaltningerne (repræsenteret ved forsikrings- og sikringsgruppen) fundet frem til, at forsikringsaftalen bør udvides med følgende områder:

·        Årsforsikring i forbindelse med udenlandskørsel.

·        < ![endif]>Leasede motorkøretøjer ønskes omfattet af den interne forsikringsordning.

·        Selvejende institutioner, der varetager opgaver for kommunen, skal kunne tilslutte sig forsikringsordningen for bygning og løsøre på lige vilkår med de kommunale institutioner.

·        Rejseforsikring udvides med en afbestillingsforsikring.

·        Der indhentes tilbud på forsikring af skader på skjulte rør, samt på forsikring for svamp og insekt, således at forvaltningerne kan foretage tilvalg af dette område.

Kommunen skal med en sådan aftale være i stand til (hvis nødvendigt), at bære en selvrisiko svarende til selv at dække skader for mellem 20 – 40 millioner årligt. I dag udgør kommunens selvbehold 25 mio. kr.

Københavns Kommunes sikringstiltag og -planer fremgår af 'Handlingsplan for Københavns Kommunes sikrings- og forsikringsområde 2002 – 2006', der blev vedtaget af Økonomiudvalget på mødet den 26. november 2002 (ØU303/2002).

Handlingsplanen beskriver og analyserer de nuværende forhold omkring forsikring og sikring, og danner samtidig grundlag for den overordnede strategi og peger på indsatsområder, der er i fokus for at opfylde strategien i de kommende år.

Forsikrings- og sikringspolitikken har været til høring i forvaltningerne.


 



[1]Forsikrings- og sikringsgruppen består af minimum to repræsentanter fra hver forvaltning og Revisionen.


Til top