Mødedato: 27.08.2002, kl. 15:00

Lokalplan "Bispebjerg Bakke" med tilhørende tillæg til Kommuneplan 2001 (Økonomiudvalget og Bygge- og Teknikudvalget)

Lokalplan "Bispebjerg Bakke" med tilhørende tillæg til Kommuneplan 2001 (Økonomiudvalget og Bygge- og Teknikudvalget)

for mødet «MDAT» kl

Økonomiudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 27. august 2002


J.nr. ØU 174/2002

14. Lokalplan "Bispebjerg Bakke" med tilhørende tillæg til Kommuneplan 2001 (Økonomiudvalget og Bygge- og Teknikudvalget)

INDSTILLING OG BESLUTNING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at lokalplan "Bispebjerg Bakke" vedtages endeligt med en tilføjelse til lokalplanforslagets § 5, stk. 3, hvorved indbliksgener for Bispebjerg Hospitals Børne- og Ungdomspsykiatriske afdeling F hindres, samt justering af lokalplanforslagets § 6, stk. 2, litra a), § 6, stk. 2, litra d), og § 6, stk. 4, litra c) vedrørende materialevalg og ændring af lokalplanforslagets § 10, stk. 4, om beplantning.

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget overfor Borgerrepræsentationen anbefaler,

at det til ovennævnte lokalplan hørende tillæg til Kommuneplan 2001 vedtages endeligt.

Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 19. juni 2002

Sagen blev udsat

Økonomiudvalgets beslutning den 25. juni 2002

Kommuneplantillægget anbefalet.

Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 14. august 2002

Anbefalet, idet kravet om tilslutning til Københavns Energis forsyning med bygas bortfalder; idet §11 tilføjes et nyt stk. 3 vedrørende Københavns Bymuseums adgang til at foretage arkæologiske undersøgelser, og idet §5, stk. 3 formuleres: "Bebyggelsens nordligste del skal udformes, eventuelt ved fast afblænding eller lignende, således, at der ikke gives mulighed for indblik til Bispebjerg Hospitals nordvest for beliggende Børne- og Ungdomspsykiatriske afdeling F."

 

Økonomiudvalgets beslutning: Lokalplanen blev anbefalet.

 

Behandling: Til Borgerrepræsentationen.

RESUME

I forbindelse med den offentlige høring vedrørende lokalplanforslaget er der modtaget 7 henvendelser, heraf 4 fra offentlige myndigheder.

Bispebjerg Hospital kritiserer, at der fra den tårnagtige opbygning i bebyggelsens nordlige del vil være fri oversigt til de af Børne- og Ungdomspsykiatrisk afdeling F benyttede bygninger og det til afdelingen hørende haveanlæg, hvilket findes krænkende for patienterne.

I indsigelsen foreslås det, at lokalplanforslaget ændres således, at den tårnagtige opbygning ikke opføres, eller at den flyttes til en anden del af byggeriet, samt at der ved en eventuelt anden løsning sikres tilstrækkelig afstand og ingen vinduer med indkigsmulighed mod afdelingen. For at imødekomme dette foreslår forvaltningen derfor den nedenfor omtalte tilføjelse til lokalplanens § 5, stk. 3, således at indbliksmuligheder forhindres.

Københavns Bymuseum oplyser, at det er sandsynligt, at der i området vil kunne påtræffes arkæologiske forekomster fra stenalderen. Museet ønsker derfor i god tid inden byggearbejdernes påbegyndelse at foretage en større forundersøgelse for at konstatere, om der er arkæologiske forekomster i området.

Hovedstadens Udviklingsråd og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen meddeler ikke at have bemærkninger til lokalplanforslaget.

Haveforeningen Aldersro gør gældende, at lokalplanområdet, Lersøparken og haveforeningerne tilsammen udgør en værdifuld grøn kile og foreslår derfor, at bebyggelse koncentreres i et byggefelt langs Bispebjerg Bakke og begrænses til 2 etager, samt at fælleshus og eventuel institution indpasses i bebyggelsen og ikke opføres uden for denne. Henvendelsen giver ikke forvaltningen anledning til at foreslå ændringer i lokalplanen.

Kuben Byggeadministration A/S, der er administrator for bygherren, foreslår lokalplanens § 3, stk. 2, formuleret således, at lejlighedernes gennemsnitsstørrelse fastlægges til minimum 95 m2 og mindstestørrelsen til 80 m2 for at øge fleksibiliteten i detailprojekteringen, men det understreges, at sigtet i projektet ikke er ændret. Endvidere ønskes nogle mindre væsentlige justeringer af lokalplanens § 6, stk. 2, litra a), §6, stk. 2, litra d) samt § 6, stk. 4, litra c) vedrørende materialevalget.

Forvaltningen kan ikke gå indfor en lempelse af lokalplanens krav til lejlighedsstørrelser, idet et af formålene med udbudet af grunden i sin tid var at opnå store attraktive boliger, men finder ellers ikke anledning til at modsætte sig de ønskede ændringer og skal derfor foreslå, at lokalplanen ændres i overensstemmelse hermed.

Danmarks Naturfredningsforening, Lokalkomité København, gør gældende, at den 8 etager høje tårnagtige afslutning af bebyggelsen skiller sig markant ud fra den øvrige byggestil i området og skønnes at forstyrre den landskabelige helhed. Henvendelsen giver ikke forvaltningen anledning til at foreslå ændringer i lokalplanen.

 

Til top