Kommunikationsrapport vedr. etniske minoriteter (Det Rådgivende Integrationsudvalg)
Kommunikationsrapport vedr. etniske minoriteter (Det Rådgivende Integrationsudvalg)
Økonomiudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde tirsdag den 26. november 2002
J.nr. ØU 306/2002
8. Kommunikationsrapport vedr. etniske minoriteter (Det Rådgivende Integrationsudvalg)
INDSTILLING OG BESLUTNING
[s1]Økonomiforvaltningen indstiller til Det Rådgivende Integrationsudvalg, at udvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler
at rapporten om kommunikation med
etniske minoriteter i Københavns Kommune oversendes til Økonomiforvaltningen
med henblik på, at rapporten kan indgå i arbejdet med revision af kommunens
kommunikationspolitik.
Det Rådgivende Integrationsudvalgs beslutning i mødet den 25. oktober 2002
Indstillingen blev godkendt.
Økonomiudvalgets beslutning: [s2]Anbefalet.
O, C og V tog forbehold. C og V ønskede tilført protokollen, at "forbeholdet er taget, fordi de økonomiske konsekvenser ikke er belyst".
A ønskede tilført protokollen, at "der ikke forventes andre økonomiske konsekvenser end de medarbejdertimer, som medgår til projektet".
[s3]Behandling: Til Borgerrepræsentationen.
RESUME
[s4]Borgerrepræsentationen vedtog i juni 2000 en integrationspolitik for Københavns Kommune, hvor der blev fastsat fem indsatsområder, bl.a. "kommunikation." Følgegruppen vedrørende integration, som er forankret under Det Rådgivende Integrationsudvalg, følger i henhold til sit kommissorium arbejdet på integrationsområdet. I forbindelse hermed har følgegruppen konstateret, at der er et behov for en øget koordinering forvaltningerne imellem på indsatsområdet "kommunikation."
På den baggrund nedsatte følgegruppen i efteråret 2001 en arbejdsgruppe med repræsentanter fra forskellige forvaltninger, som skulle undersøge hvor i forvaltningerne, der var et konkret kommunikationsbehov eller kommunikationsproblem i forhold til borgere med anden etnisk baggrund end dansk. Desuden skulle arbejdsgruppen komme med anbefalinger til hvorledes kommunikationsproblemerne kan afhjælpes. Arbejdsgruppen skulle tillige afklare behovet for tolkebistand, herunder også kvalifikationskrav.
Arbejdsgruppen afsluttede i marts 2002 sit arbejde med en rapport vedrørende kommunikation med etniske minoriteter i Københavns Kommune. Der opstilles heri forskellige anbefalinger for det fremtidige arbejde indenfor dette område.
Der peges bl.a. på, at der bør udarbejdes og implementeres en politik for "kommunikation med indvandrere og flygtninge".
Det er Økonomiforvaltningens opfattelse, at det vil være mest hensigtsmæssigt, at rapporten om kommunikation med etniske minoriteter indgår som inspiration i arbejdet med revision af kommunikationspolitikken, som netop er gået i gang. Information og Kommunikation er tovholder for revisionen, som inddrager repræsentanter fra alle forvaltninger.
I tilknytning til revision af kommunikationspolitikken udvikles mål og visioner, samt strategier for kommunens kommunikation, som skal sikre decentral implementering herunder også af kommunikationen med etniske minoriteter.
Ved at inddrage rapporten i arbejdet med revision af kommunikationspolitikken vil forankringen således ligge i Information og Kommunikation for så vidt angår den del af arbejdet, der knytter sig til kommunikationspolitik og opfølgning på indsatsområderne. Anbefalinger, som knytter sig til den konkrete opgaveløsning (dvs. implementering af strategier), forankres decentralt, der hvor behovet og ekspertisen findes.