Mødedato: 26.10.2004, kl. 15:00

Opfølgning på budgetanalyse af sikring og vagttjeneste

Opfølgning på budgetanalyse af sikring og vagttjeneste

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 26. oktober 2004

 

 


J.nr. ØU 338/2004

 

1. Opfølgning på budgetanalyse af sikring og vagttjeneste

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Økonomiforvaltningen indstiller:

·        at Økonomiudvalget tager opfølgningen på budgetanalysen af sikring og vagttjeneste til efterretning

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 26. oktober 2004

Taget til efterretning.

 

 

Behandling: -

 

 

RESUME

Økonomiforvaltningen gennemførte i 2003 "Budgetanalyse af sikring og vagttjeneste" i Københavns Kommune. Økonomiudvalget behandlede den 23. september 2003 (ØU 298/2003) analysen og besluttede at anmode udvalgene om deres kommentarer til de tiltag, der foreslås igangsat med henblik på at frembringe et samlet overblik over institutionernes sikringsbehov.

 

Den samlede vurdering af sikringsbehovene i form af denne indstilling forelægges hermed Økonomiudvalget. Indstillingen har været drøftet med forvaltningerne.

 

Kommunens sikringsgruppe, der består af repræsentanter fra alle forvaltninger, har behandlet udvalgenes indberetninger af sikringsniveau. På baggrund af sikringsgruppens undersøgelser og faglige vurderinger har gruppen givet en anbefaling til, hvilken sikring forskellige typer af institutioner bør have. Sikringsniveauet er fastsat under hensyntagen til risikoen for indbrud m.m.

Vurderingen viser, at hovedparten af institutionerne i dag har den fornødne sikring. Budgetanalysen viste et besparelsespotentiale på mellem 4,5 og 6 mill.kr., hvis der skete en tilpasning af sikringsniveauet til det anbefalede standardniveau. Det er Økonomiforvaltningens vurdering, at forvaltningerne har høstet besparelsespotentialet, i forbindelse med den seneste gennemførte revurdering af institutionernes sikringsbehov.

 

Opfølgningen på analysen har bekræftet, at der er et besparelsespotentiale ved at genforhandle de kontrakter, som kommunens institutioner i dag har med leverandører af vagt- og sikringsydelser. Det anbefales derfor, at det overlades til kommunens indkøbsenhed at optage forhandlinger med leverandører, kommunens egne såvel som eksterne, af vagt- og sikringsydelser med henblik på at indgå en fælles indkøbsaftale, der omfatter alle kommunens institutioner, herunder de selvejende institutioner i det omfang, det er muligt i henhold til de gældende driftsoverenskomster. De fælles indkøbsaftaler er obligatoriske, og skal dermed benyttes ved alle kommunens indkøb på aftaleområderne, jf. kommunens indkøbspolitik.

 

Besparelsen, der opnås ved en tilpasning af sikringsniveauerne og ved genforhandling af kontrakterne, kan indgå som en del af forvaltningernes bestræbelser på at tilvejebringe omstillingsbidraget.

 

 


 


Til top