Mødedato: 25.04.2006, kl. 15:15

Kommunikationsplan vedr. kriseberedskab

Kommunikationsplan vedr. kriseberedskab

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 25. april 2006

 

 


J.nr. ØU 124/2006

 

12. Kommunikationsplan vedr. kriseberedskab

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget overfor Borgerrepræsentationen anbefaler at:

·        at godkende kommunikationsplanen for beredskabet, således at den som selvstændig plan træder i kraft pr. 27. april 2006.

·        at implementeringsplanen godkendes, så kommunikationspla nen optimeres og koordineres med den samlede beredskabsplan.

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 25. april 2006

Økonomiudvalget anbefalede indstillingen med bemærkning om, at Økonomiforvaltningen frem mod behandlingen af den samlede beredskabsplan undersøger erfaringerne fra Spanien, England og USA.

 

Økonomiudvalget bemærkede endvidere, at H:S, Embedslægen i København samt Frederiksberg Kommune skal inddrages i det videre arbejde.

 

 

Behandling: Borgerrepræsentationen.

 

 

RESUME

Som en del af beredskabsplanen for Københavns Kommune er der udarbejdet en kommunikationsplan. Den skal sikre information til byens indbyggere, og andre der opholder sig i byen, hvis der indtræffer en hændelse fx en større ulykke eller terror. Planen skal desuden sikre en sammenhængende informationsindsats fra kommunen og andre myndigheder.

Kommunikationsplanen skal understøtte arbejdet i den administrative stab og Kriseledelsen. Den udmøntes via en kommunikationsfunktion, som håndterer kommunikationen til målgrupperne via pressekontakt, hjemmesiden og i en telefonfunktion.

Kommunikationsplanen indgår som en del af den samlede beredskabsplan, der ligger klar i udkast den 31. juli 2006. Herefter forelægges den samlede beredskabsplan for kommunens beredskabskommission, beredskabsstyrelsen og endelig økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen ultimo oktober/primo november.

Det anbefales, at kommunikationsplanen som selvstændig plan træder i kraft med omgående virkning.

Der vil være behov for implementering og øvelser, hvor planen testes og forbedres. Her er det væsentligt at sikre en klar rolle- og ansvarsfordeling. Desuden er der fra forvaltningerne udtrykt ønske om at anvende kommunikationsplanen som udgangspunkt for at styrke den tværgående kommunikation ved mindre hændelser, hvor flere forvaltninger er involveret, men hvor kriseledelsen og den administrative stab ikke er aktiveret.


 

Til top