Mødedato: 25.01.2005, kl. 15:00

Nyetablering af Amager Helgoland (Kultur- og Fritidsudvalget)

Nyetablering af Amager Helgoland (Kultur- og Fritidsudvalget)

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 25. januar 2005

 

 


J.nr. ØU 42/2005

 

15. Nyetablering af Amager Helgoland (Kultur- og Fritidsudvalget)

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler Økonomiudvalget,

at Borgerrepræsentationen godkender det fremlagte projektforslag til nyetablering af Amager Helgoland

at der gives en anlægsbevilling på 17,25 mio. kr. til Kultur- og Fritidsudvalgets budget 2005, konto 0.30.3 til nyetablering af søbadeanstalten Amager Helgoland

at der anvises kassemæssig dækning på Kultur- og Fritidsudvalgets bevilling til Kultur og Fritid, konto 0.30.3 i form af en overførsel af 17,25 mio. kr. fra 2004 til 2005.

 

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 13. januar 2005

Indstillingen blev tiltrådt.

 

Økonomiforvaltningen indstiller:

at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

"Økonomiforvaltningen har ingen bemærkninger til, at nærværende sag søges gennemført i den foreliggende form, idet det bemærkes, at gennemførelsen af forslaget forudsætter, at Borgerrepræsentationen godkender overførsel på 17,25 mio. kr. til nyetablering af søbadeanstalten Amager Helgoland. Sagen indgår i overførelsessagen der forelægges Økonomiudvalget d. 25/1 og Borgerrepræsentationen d. 10/2.

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 25. januar 2005

Anbefalet.

 

 

Behandling: Borgerrepræsentationen.

 

 

RESUME

Borgerrepræsentationen gav den 9. september 2004 en tillægsbevilling på 20,2 mio. kr. til nyetablering af søbadeanstalten Amager Helgoland, inklusiv nedrivning af den eksisterende søbadeanstalt samt eventuel midlertidig genhusning af vinterbadeforeningen Det Kolde Gys. Det blev samtidig besluttet, at projektforslaget for ny Amager Helgoland forelægges Borgerrepræsentationen til godkendelse.

Efter nedrivningen er der 17,25 mio. kr. til rådighed for nyetablering af Amager Helgoland.

***

Det fremlagte projektforslag til retablering af Amager Helgoland er udarbejdet af KI i samarbejde med repræsentanter for Sundby Lokalråd, brugerrådet for Amager Strandpark, brugerbestyrelsen for Amager bade samt vinterbadeforeningen Det Kolde Gys.

Det nye Helgoland fremtræder som en ca. 3.300 m2 stor landsby på pæle. Heraf udgør diverse bygninger ca. 560 m2. Der er plads til 1.400 gæster ad gangen.

Søbadeanstalten indeholder omklædning, saunaer, adskilte og fælles faciliteter for mænd og kvinder, bademulighed for børn og familier samt arealer til kiosk- og cafedrift.

Indretningen er disponeret, så badeanstalten er tilgængelig året rundt for både organiserede og uorganiserede brugere, herunder handicappede. Der er lagt særlig vægt på, at badeanstalten også appellerer til både børn og unge. Børnebassinet, der åbner sig ind mod stranden, bliver på ca. 300 m2, og bassinet forsynes med legeudstyr til vandaktiviteter.

Der etableres kiosk og café på Amager Helgoland. Caféen har plads til ca. 60 spisende gæster. Arealet ud for caféen kan overdækkes helt eller delvist. Her kan der opholde sig ca. 180 personer. Caféen kan lejlighedsvis danne ramme om forskellige kulturelle arrangementer, eksempelvis mindre musikarrangementer. Det er forudsat at bestemmelserne i Pleje- og Udviklingsplanen for Amager Strandpark overholdes.

Amager Helgoland er et offentligt idrætsanlæg, hvor KI har ansvaret for den daglige drift og vedligehold.

Projektet sendes i udbud primo februar 2005. Det forventes, at det nye Helgoland kan være klar til brug i august måned 2005 samtidig med, at Strandparken åbner.

***

Placeringen af Amager Helgoland er fastlagt i et samarbejde mellem Amager Strandpark I/S, KI og projektgruppens brugerrepræsentanter. Placeringen imødekommer brugerrepræsentanternes ønske om en så sydlig placering som muligt inden for det byggefelt, som Fredningsnævnet har angivet.

Selve udformningen af Amager Helgoland sikrer blandt andet, at der er fri havudsigt gennem anlægget, og at anlægget er åbent ind mod stranden, således at der er en rekreativ sammenhæng med stranden.


 


Til top