Mødedato: 24.10.2000, kl. 15:00

Ophør af bydelsforsøget pr. 31. december 2001.

Ophør af bydelsforsøget pr. 31. december 2001.

for mødet «MDAT» kl

Økonomiudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ekstraordinært møde tirsdag den 24. oktober 2000


J.nr. ØU 283/2000

1. Ophør af bydelsforsøget pr. 31. december 2001.

INDSTILLING OG BESLUTNING

Økonomiforvaltningen indstiller til Økonomiudvalgets og Borgerrepræsentationens godkendelse

at forsøget med bydelsstyre i Valby, Kongens Enghave, Indre Nørrebro og Indre Østerbro ikke søges videreført efter forsøgsperiodens ophør 31. december 2001,

at nedenfor anførte gennemførelsesplan for ophør af bydelsforsøget pr. 31. december 2001 tiltrædes, samt

at anmodningen fra bydelsrådet i Kgs. Enghave om at tilbageføre ældreområdet til Borgerrepræsentationen pr. 1. januar 2001 principielt imødekommes, samt at det nødvendige beslutningsgrundlag for Borgerrepræsentationens endelige stillingtagen tilvejebringes af Økonomiforvaltningen i samarbejde med bydelen og de berørte fagforvaltninger.

 

Økonomiudvalgets beslutning: Drøftedes. Økonomiudvalget ønskede sagen udsat.

Økonomiudvalget anmodede Økonomiforvaltningen om at arbejde videre med gennemførelsesplanen specielt med henblik på at tilveje det nødvendige beslutningsgrundlag vedrørende tilbageførselen af ældreområdet fra Kgs. Enghave Bydelsråd.

Morten Kabell (Ø) ønskede tilført beslutningsprotokollen, at Enhedslisten forslår følgende ændring i indstillingen:

" Valby udgår af 1. at, hvorefter der tilføjes:

at der afholdes en vejledende folkeafstemning i Valby Bydel om hvorvidt Valby skal fortsætte som forsøgsbydel efter 1. januar 2002".

 

Behandling: Udsat.

RESUME

Den 28. september 2000 blev der afholdt en vejledende folkeafstemning om spørgsmålet "Skal der med virkning fra 1. januar 2002 skal indføres bydelsstyre i alle bydele i Københavns Kommune". Resultatet blev, at 33,6 pct. stemte ja og 66,4 pct. stemte nej. Stemmeprocenten blev 70,5 %.

På baggrund af resultatet tilkendegav overborgmesteren, at han agtede at indstille til Borgerrepræsentationen, at forsøget med bydelsråd indstilles med udgangen af 2001.

For at undgå unødig bekymring udsendte overborgmesteren den 29. september 2000 et brev til samtlige ansatte i de fire forsøgsbydele, hvor han mindede om den tidligere udstedte ansættelsesgaranti og samtidig udvidede garantien til også at omfatte øvrige medarbejdere, dvs. medarbejdere ansat efter oprettelsen af bydelsrådene.

Økonomiforvaltningen har i samarbejde med de fire bydelsforvaltninger udarbejdet nærværende gennemførelsesplan for afviklingen af bydelsforsøget pr. 31. december 2001 eller tidligere, såfremt det er nødvendigt af hensyn til varetagelse af kommunens opgaver, servicen til borgerne eller såfremt et bydelsråd ønsker det.

Gennemførelsesplanen fastlægger en række overordnede principper og en "bodelingsplan", der skal gælde for afviklingen af de fire forsøgsbydele.

Bodelingsplanen, der vil blive forelagt for Økonomiudvalget inden udgangen af februar 2001, vil indeholde en detaljeret oversigt over hvilke forvaltninger, der skal overtage ansvaret for bydelenes opgaver og en fordeling af bydelenes økonomiske og personalemæssige ressourcer m.v.

Når bydelenes opgaver med bodelingsplanen er fordelt på de syv forvaltninger, skal der efterfølgende bilateralt mellem bydelene og de relevante udvalg/forvaltninger findes konkrete løsninger på hvorledes bydelenes opgaver i praksis skal løses fremover.

De ansatte i bydelene vil senest den 31. marts 2001 blive orienteret om deres fremtidige forvaltningstilknytning. Det vil blive tilstræbt, at den enkeltes fremtidige arbejdsplads på det tidspunkt er afklaret.

For at sikre den overordnede styring og tværgående koordinering vil der blive nedsat en styregruppe med repræsentanter fra de berørte forvaltninger på direktionsniveau og de fire bydelschefer.

 

Til top