Mødedato: 24.05.2005, kl. 15:00

Endelig vedtagelse af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 262 "Brune Kødby" med tilhørende kommuneplantillæg (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

Endelig vedtagelse af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 262 "Brune Kødby" med tilhørende kommuneplantillæg (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 24. maj 2005

 

 


J.nr. ØU 189/2005

 

11. Endelig vedtagelse af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 262 "Brune Kødby" med tilhørende kommuneplantillæg (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at  tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 262 "Brune Kødby" vedtages endeligt.

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,

at  det til ovennævnte lokalplantillæg hørende tillæg til Kommuneplan 2001 vedtages endeligt.

 

Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 4. maj 2005

Anbefalet

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 24. maj 2005

Anbefalet.

O og Ø tog forbehold.

 

 

Behandling: Borgerrepræsentationen.

 

 

RESUME

Planforslagene, der er udarbejdet med henblik på udbygning af DGI-byen i s amspil med den videre omdannelse af Brune Kødby, har været i offentlig høring i perioden fra den 2. februar til den 6. april 2005. Der er i perioden modtaget 9 henvendelser vedrørende planforslagene, hvoraf 4 er fra øvrige forvaltninger og myndigheder.

I en henvendelse fra Københavns Energi gøres opmærksom på ledninger i grunden, hvortil bemærkes, at en omlægning af ledninger har været forudsat under projekteringen.

Henvendelser fra Billedskolen m.fl., Rådet for Bæredygtig Trafik, Danmarks Naturfredningsforening, Vesterbro Trafik- og Byrumsgruppe samt Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse omhandler især det påtænkte parkeringsanlæg. Flere ønsker parkeringsanlægget helt udtaget af planen ud fra miljøhensyn, arkitektoniske forhold og behovet for friarealer. Børnekulturinstitutionerne foreslår anlægget helt nedgravet og gerne reduceret, da der projekteres flere parkeringspladser end krævet i lokalplanen. Der peges fra flere sider på trafiksikkerhedsmæssige problemer i Staldgade, som vil forværres ved de ekstra 1.500 biler pr. døgn, som parkeringsanlægget ventes at forårsage, og det foreslås i stedet at benytte en særskilt tilkørsel til anlægget direkte fra Ingerslevsgade.

Forvaltningen er opmærksom på, at flere parkeringsmuligheder kan medføre øget trafik, men det vurderes, at det nye parkeringsanlæg er rimeligt dimensioneret under hensyntagen til de store arrangementer i DGI-byen og i Brune Kødby. På baggrund af stationsnærhed fastlægger lokalplanen parkeringskravet til 1 plads pr. 200 m2, som skal tilvejebringes i underjordiske anlæg. Det projekterede antal parkeringspladser svarer for hele lokalplanområdet tilnærmelsesvis til dette krav. Med et begrænset byggefelt og en maksimal anlægshøjde på 2 hhv. 3 meter vurderer forvaltningen, at hensynet til Brune Kødbys bygninger og brugere er tilgodeset. Udkørsel direkte til Ingerslevsgade kan ikke anbefales, men det skal bemærkes, at en optimal ordning af trafikken i krydset Staldgade/Ingerslevsgade kræver nedrivning af et skur på ca. 225 m2, der overskrider vejlinien med ca. 3,5 m.

Flere henvendelser finder det positivt, at der skabes flere idræts- og medborgerfaciliteter, men samtidig ønskes bygningshøjden mod Tietgensgade reduceret af hensyn til boligerne overfor.

Forvaltningen vurderer, at nybyggeriet langs Tietgensgade kun vil give anledning til ubetydelige skyggegener for boligerne på baggrund af den begrænsede bygningshøjde (op til 15 meter) samt afstanden på ca. 30 meter til boligerne og orienteringen i forhold til solen.


 

Til top