Trafiksikkerhedsplan for København - projekter 2004 (Bygge- og Teknikudvalget)
Trafiksikkerhedsplan for København - projekter 2004 (Bygge- og Teknikudvalget)
Økonomiudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde tirsdag den 21. september 2004
J.nr. ØU 307/2004
10. Trafiksikkerhedsplan for København - projekter 2004 (Bygge- og Teknikudvalget)
INDSTILLING OG BESLUTNING
Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at
at der i overensstemmelse med "Trafiksikkerhedsplan for København" anlægges de trafiksikkerhedsprojekter, der er beskrevet i denne indstillings sagsbeskrivelse,
at der til gennemførelse af projekterne gives en anlægsbevilling på 2,9 mio. kr. under Vej & Parks anlægsramme (konto 2.22.3) til forbedring af trafiksikkerhed i Københavns Kommune.
Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 25. august 2004
Anbefalet
Økonomiforvaltningen
indstiller,
at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:
"Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til, at nærværende sag søges gennemført i den foreliggende form, idet det dog forudsættes, at eventuelle merudgifter i forbindelse med projekterne finansieres indenfor Bygge- og Teknikudvalgets egen ramme."
Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 21. september 2004
Anbefalet.
Behandling: Borgerrepræsentationen.
RESUME
Københavns Kommune har udarbejdet "Trafiksikkerhedsplan for København" for at synliggøre og effektivisere det fremtidige arbejde med trafiksikkerhed. Bygge- og Teknikudvalget godkendte denne plan på udvalgsmøde den 6. september 2001 (BTU 252/2001).
Det overordnede mål er at reducere antallet af alvorligt tilskadekomne og dræbte i trafikken med 40 % inden udgangen af 2012. Dette mål kan i København nås ved over en årrække at koncentrere indsatsen om uheld registreret med henholdsvis for høj hastighed, med spiritus, i kryds, med cyklister samt med fodgængere.
I 2004 foreslås fokus på følgende indsatser:
· overholdelse af gældende hastighedsgrænser
(Blegdamsvej samt en overordnet kampagne).
· kryds, hvor der er sket mange uheld – især med venstresvingende trafik (Jagtvej/Tagensvej og Øster Allé/Nørre Allé).
Virkemidlerne er midterheller, afstribet parkering, signaler med venstresvingspile, overgangssteder for fodgængere samt kampagne.
Forvaltningen har yderligere set på det mest uheldsbelastede kryds i København, Gyldenløvesgade/ Søgade samt på forholdene for krydsende fodgængere på Østerbrogade.
De to sidste projekter har begge vist sig at kræve mere gennemgribende behandlinger, hvorfor disse først foreslås gennemført i 2005.