Mødedato: 20.09.2005, kl. 15:00

Personalepolitisk regnskab 2005 for Københavns Kommune

Personalepolitisk regnskab 2005 for Københavns Kommune

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 20. september 2005

 

 


J.nr. ØU 376/2005

 

3. Personalepolitisk regnskab 2005 for Københavns Kommune

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget tager:

·          Personalepolitisk Regnskab 2005 og supplerende redegørelse om etnisk ligestilling på arbejdspladserne til efterretning.

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 20. september 2005

Taget til efterretning.

Økonomiudvalget anbefaler, at Borgerrepræsentationen også tager Personalepolitisk Regnskab 2005 og supplerende redegørelse om etnisk ligestilling på arbejdspladserne til efterretning.

 

 

Behandling: Borgerrepræsentationen.

 

 

RESUME

For femte gang foreligger det personalepolitiske regnskab, som er resultatet af en spørgeskemaundersøgelse blandt tilfældigt udvalgte medarbejdere i alle kommunens forvaltninger.

 

Siden 1997 har Københavns Kommune hvert andet år udarbejdet Personalepolitisk Regnskab (PPR).  I forbindelse med budgetvedtagelsen for 1999 blev det besluttet, at der i tilknytning til det personalepolitiske regnskab skulle udarbejdes en redegørelse om etnisk ligestilling på arbejdspladserne.

 

Resultaterne fra PPR 2005 giver generelt et øjebliksbillede, som i store træk ligner det fra sidste regnskab i 2003. Der er dog forbedringer vedr. gennemførelse af lokale trivselsmålinger og medarbejderudviklingssamtaler. Derudover er antallet af faktorer, der belaster de ansatte psykisk forøget.

Udviklingen siden det første regnskab må betegnes som positiv

 

Redegørelsen om etnisk ligestilling på arbejdspladserne indeholder bl.a. statistik over andelen af ansatte i Københavns Kommune med anden etnisk baggrund end dansk set i relation til sammensætningen i arbejdsstyrken i kommunen. Denne opgørelse viser en klar fremgang, idet andelen af ansatte fra tredjelande er steget mere end den tilsvarende andel i arbejdsstyrken. Der er dog stadig store forskelle mellem de forskellige forvaltninger.

 

PPR har til formål at afdække evt. problemstillinger og give anledning til debat og initiativer i forvaltningerne, men det giver ingen forklaringer eller løsningsforslag. At komme med forklaringer kræver en videre bearbejdning og analyse i de enkelte forvaltninger. Det væsentligste "produkt" af PPR er derfor den opfølgning, de enkelte forvaltninger er forpligtet til foretage, idet det er forvaltningerne selv, der iværksætter og gennemfører de initiativer, de vurderer som nødvendige.

 

 

Den årlige HR- redegørelse til Økonomiudvalget vil indeholde forvaltningernes afrapportering om, hvorledes der følges op. HR- redegørelsen indeholder en oversigt over de målsætninger, initiativer og resultater, der eksisterer i de enkelte forvaltninger.

Den første HR- redegørelse forelægges Økonomiudvalget primo november 2005.


 

Til top