Mødedato: 18.01.2005, kl. 15:00

Redegørelse vedr. principper for DUT-kompensation til udvalgene

Redegørelse vedr. principper for DUT-kompensation til udvalgene

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 18. januar 2005

 

 


J.nr. ØU 25/2005

 

1. Redegørelse vedr. principper for DUT-kompensation til udvalgene

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Økonomiforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget,

          at nærværende redegørelse tages til efterretning.

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 18. januar 2005

Enhedslisten stillede følgende ændringsforslag til henholdsvis 4. og 5. pind i Økonomiforvaltningens forslag til nye principper for DUT-kompensation:

Æ1: At der i større sager (over 2 mio.), som behandles i Økonomiudvalg og Borgerrepræsentationen, sker høring af fagudvalgene.

 

Æ2: At afvigelser imellem bloktilskuddet og den faktiske udmøntning indgår i budgetdrøftelserne - og således ikke automatisk indregnes i omstillingsbidraget.

 

Æ 1 blev godkendt uden afstemning.

Der blev herefter begæret afstemning om Æ 2.

For stemte 2 medlemmer: Ø

Imod stemte 3 medlemmer: A og F

3 medlemmer undlod at stemme: B og V

Æ 2 blev dermed forkastet.

 

Redegørelsen blev herefter taget til efterretning.

 

 

Behandling:-

 

 

RESUME

Økonomiforvaltningen blev på BR-mødet d. 9. september 2004 bedt om en redegørelse for kommunens principper for DUT-kompensation til udvalgene. BR's ønske om en redegørelse var et resultat af en diskussion i BR af DUT-reguleringen af Uddannelses- og Ungdomsudvalgets ramme som følge af muligheden for at opkræve gebyr for danskuddannelse hos selvforsørgende deltagere.

 

I redegørelsen fremgår det, at DUT-kompensationen til fagudvalgene i dag sker på baggrund af en konkret vurdering af, om den statslige kompensation skal overføres direkte til de berørte udvalgs budgetter, eller om der skal gives kompensation på baggrund af det faktiske udgiftsbehov i kommunen. Det sidste kan være tilfældet, når det faktiske udgiftsbehov afviger væsentligt fra den statslige DUT-kompensation, opgjort ud fra objektive kriterier og med pålidelige data.

 

Økonomiforvaltningen foreslår, at der fremadrettet gennemføres følgende ændringer:

-                  Der indføres en fast praksis for DUT, hvor de faktiske udgifts- eller indtægtsmæssige ændringer som udgangspunkt anvendes i DUT- kompensationen til udvalgene.

-                  I sager hvor staten ikke giver midler til nye indsatser, og hvor der ikke er et lovgivningsmæssigt krav om en bestemt ydelse, eller i sager hvor den københavnske "målgruppe" er væsentligt større end kommunens andel af DUT, kan DUT-kompensationen til fagudvalgene afvige fra den faktiske udgift.

-                  I mindre sager, som har nye, udgiftsmæssige virkninger for kommunen, fordeles statens DUT-kompensation i stedet videre til forvaltningerne. Mindre sager omfatter sager, hvor Københavns Kommunes udgifter ifm. DUT-sagen er mindre end 2 mio. kr.

-                  Der udarbejdes hvert år en konkret indstilling til ØU og BR om alle DUT-sagerne. De større sager, hvor kommunens udgifter er større end 2 mio. kr., beskrives konkret og med konkrete beregninger af de faktiske udgifts- eller indtægtsmæssige virkninger.

-                  Hvis der samlet er en mer- eller mindreudgift i budgetåret for kommunen som helhed som følge af den samlede statslige DUT-regulering, fordeles denne på udvalgene i forbindelse med budgetprocessen for det efterfølgende budgetår. Dette indebærer at en samlet mer- eller mindreudgift for kommunen i DUT-reguleringen, som forelægges ØU og BR i august 2005, viderefordeles til udvalgene i budgetrammerne for 2007. Som fordelingsnøgle anvendes den forholdsmæssige fordeling af omstillingsbidraget på udvalgene.

-                  De udgiftsmæssige konsekvenser af opgaveflytninger som led i strukturreformen underlægges en selvstændig proces, som Økonomiforvaltningen vil komme med et oplæg til på et senere tidspunkt.


 


Til top