Forslag til lokalplan "Kagshusene" med tillæg til Kommuneplan 2005 - startredegørelse (Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget)
Forslag til lokalplan "Kagshusene" med tillæg til Kommuneplan 2005 - startredegørelse (Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget)
Økonomiudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde tirsdag den 17. april 2007
J.nr. ØU 116/2007
2. Forslag til lokalplan "Kagshusene" med tillæg til Kommuneplan 2005 - startredegørelse (Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget)
Udvalgene skal godkende, at der igangsættes udarbejdelse af lokalplanforslag og kommuneplantillæg for en udbygning af den eksisterende boligbebyggelse "Kagshusene" med tagb oliger.
BESLUTNING
Udvalgene skal godkende, at der igangsættes udarbejdelse af lokalplanforslag og kommuneplantillæg for en udbygning af den eksisterende boligbebyggelse "Kagshusene" med tagboliger.
INDSTILLING OG BESLUTNING
Teknik- og Miljøudvalget godkendte på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 21. marts 2007 1. at der udarbejdes et lokalplanforslag for boligbebyggelsen "Kagshusene" på baggrund af de principper, der er skitseret i bilag 3.
Økonomiforvaltningen indstiller overfor Økonomiudvalget 2. at Økonomiudvalget godkender, at der udarbejdes et tillæg til Kommuneplan 2005 for samme område Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 17. april 2007: Overborgmester Ritt Bjerregaard bemærkede, at indstillingen skal oversendes til Borgerrepræsentationen. Indstillingen blev anbefalet. |
PROBLEMSTILLING
Der er udarbejdet en helhedsplan for den eksisterende boligbebyggelse Kagshusene med henblik på en fremtidssikring af bebyggelsen og en fortsat mulighed for en bred beboersammensætning. Bebyggelsen ønskes udbygget med en fuld etage på de enkelte blokke og herudover en tilføjelse af karnaptårne med værelser.
Lokalplanforslaget vil omfatte boligbebyggelsen Kagshusene, som afgrænses af Frederikssundsvej, Åfløjen, kommunegrænsen mod Herlev, jernbanens terræn og Vestvolden, jf. bilag 3. Området fastlægges til helårsboliger med mulighed for indretning af kollektive anlæg og institutioner. I bebyggelsen nærmest Frederikssundsvej er der mulighed for at indrette butikker. For at understøtte helhedsplanens intentioner, muliggør lokalplanforslaget påbygning af karnaptårne og en fuld etage på de eksisterende 3 etages bebyggelser.
Kommuneplanen tillader kun en bebyggelse i maksimalt 3 etager
eksklusive tagetage, hvorfor der skal udarbejdes et kommuneplantillæg, der muliggør et maksimalt etageantal på 4 etager eksklusive tagetage.
Udover at muliggøre et mere varieret udbud af lejlighedstyper til forskellige brugere skal helhedsplanen ligeledes sikre en genopretning af bebyggelsens fysiske forhold samt forbedre friarealer og adgangs- og parkeringsforhold.
Den overordnede idé i friareal planen er at gøre ankomstvejen mod nord til det primære ankomst- og parkeringsområde, således at arealerne mellem de nord-syd gående blokke fredeliggøres og tilføres nye landskabelige elementer.
Det er forvaltningens vurdering at det teknisk kan lade sig gøre at etablere tagboliger på de eksisterende boligblokke. Lysafstanden mellem blokkene er god, hvilket giver gode lejligheder uden en forringelse af blokkenes proportioner eller en for kraftig fortætning af området. Den for sin tid så karakteristiske, åbne parkagtige bebyggelsesplan bevarer sit særpræg, men tilføres også en diskret arkitektonisk fornyelse.
I forbindelse med udarbejdelse af et lokalplanforslag gennemføres en mere detaljeret bearbejdning af parkerings- og friarealer, ligesom de nye arkitektoniske tiltag defineres nærmere.
Startredegørelsen er ikke omfattet af positivlisten, hvorfor der ikke er foretaget en miljøvurdering.
VIDERE PROCES
Forvaltningerne
fremlægger en indstilling for Teknik- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og
Borgerrepræsentationen om et forslag til lokalplan med tilhørende
kommuneplantillæg. Efter vedtagelsen sendes planforslagene ud i offentlig
høring. Under offentlighedsperioden foretages der borgerinddragelse. Efter
høringen fremlægger forvaltningerne indstilling om endelig vedtagelse af
planforslagene for Teknik- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og
Borgerrepræsentationen
.
BILAG
Vurderingen:
Bilag 1: Miljøvurdering af planer og programmer
Bilag 2: Tilgængelighedsvurdering
Øvrige bilag:
Bilag 3: Startredegørelse
Bilag 4: Oversigt over politisk behandling
Hjalte Aaberg Claus Juhl