Mødedato: 16.08.2005, kl. 15:00

Høring af mål for Folkesundhed Københavns arbejde 2006

Høring af mål for Folkesundhed Københavns arbejde 2006

Økonomiudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 16. august 2005

 

 

 

J.nr.             ØU 309/2005

 

 

5.                   Høring af mål for Folkesundhed Københavns arbejde 2006

 

 

INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller,

at Økonomiudvalget fremsender Økonomiforvaltningens kommentarer til Sundheds- og Omsorgsudvalget som sit høringssvar på indstillingen om Målene for Folkesundhed Københavns arbejde i 2006.

 

 

RESUME

Sundheds- og Omsorgsudvalget behandlede på sit møde den 21. april 2005 målene for Folkesundhed Københavns arbejde i 2006, og besluttede samtidig at sende målene til høring blandt relevante samarbejdspartnere. Baggrunden er, at arbejdet med folkesundheden i kommunen er baseret på en tværgående opgavevaretagelse, som involverer både kommunens øvrige forvaltninger og en række andre samarbejdspartnere.

 

Målene for Folkesundhed Københavns arbejde i 2005 var ligeledes til høring hos kommunes forvaltninger og samarbejdspartnere i foråret 2004. Kommentarerne til målene for 2005 var generelt positive og nyttige og er blevet indarbejdet i de endelige programplaner for Folkesundhed København 2005.

 

 

Økonomiforvaltningen indstiller, at nedenstående kommentarer sendes til Sundheds- og Omsorgsudvalget:

 

·        Økonomiforvaltningen har ikke på nuværende tidspunkt nogen kommentarer til de opstillede mål - forvaltningen afventer evalueringen af folkesundhedsarbejdet 2000-2005.

 

·        Kvarterløft og Områdefornyelsesprojekterne har i den periode, der evalueres, haft et tæt og udbytterigt samarbejde med folkesundhedsindsatsen først med Sund By butikkerne og senest i form af det såkaldte LYN-projekt i Nørrebro Park Kvarter. Begge samarbejder har efter vores vurdering været nyttigt for begge parter.

 

·        Det er Kvarterløfts erfaring, at folkesundhedsarbejdet har sværest ved at nå dem, der har størst behov. Derfor er det vigtigt, at overveje, hvordan folkesundhedsarbejdet kan udvikles tæt på borgerne og med vægt på inddragelse af borgerne. LYN-projektet er et forsøg på at gøre dette.

 

·        I kvarterløftsammenhæng er der gennemført et stort antal projekter, der sigter mod fremme en bedre madkultur og større fysisk aktivitet f.eks. økologiske markedsdage, idrætskonsulenter, cykelkurser, walk and talk - projekter, parker med aktivitetsbure, løbebaner, sportsarealer osv. osv. Det er karakteristisk for disse aktiviteter, at de involverer flere forvaltninger og ofte går på tværs af flere forvaltninger. Et succesfuldt folkesundhedsarbejde forudsætter et godt tværsektorielt samarbejde.

 

·        I forhold til indstillingens økonomiske konsekvenser, fremgår det, at de indsatser, der skal igangsættes på baggrund af målene for Folkesundhed København 2006, gennemføres for de tildelte budgetmidler. Økonomiforvaltningen har derfor ingen indvendinger i forhold til økonomien.

 

 

 

SAGSBESKRIVELSE

I forhold til den vedtagne planlægningsproces for folkesundhedsarbejdet (SOU 358/2003) skal Sundheds- og Omsorgsudvalget hvert år fastsætte målene for det kommende års arbejde i Folkesundhed København – der henvises til vedlagte bilag.

 

 

ØKONOMI

Ingen bemærkninger.

 

MILJØVURDERING

Ingen bemærkninger.

 

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen bemærkninger.

 

HØRING

Ingen bemærkninger.

 

BILAG

·        Brev, Sundhedsforvaltningen, Sundhedsstaben, 10.maj 2005.

 

·        Indstilling, Sundheds- og Omsorgsudvalget, 21.april 2005.

 

 

 

 

Erik Jacobsen

/ Helge Vagn Jacobsen

 

 

Til top