Mødedato: 14.12.2004, kl. 15:00

Forslag til lokalplan "Karens Minde" med tilhørende kommuneplantillæg (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

Forslag til lokalplan "Karens Minde" med tilhørende kommuneplantillæg (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 14. december 2004

 

 


J.nr. ØU 431/2004

 

8. Forslag til lokalplan "Karens Minde" med tilhørende kommuneplantillæg (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at  forslag til lokalplan "Karens Minde" vedtages med henblik på offentliggørelse,

at  indsigelsesfristen fastsættes til 2 måneder,

at  vedtage den foreslåede dialogstrategi bestående af en hjemmeside for planen, en plancheudstilling i lokalområdet, et borgermøde i form af et dialogmøde, hvor borgerrepræsentanter deltager i panelet, samt offentliggørelse i områdets lokalaviser.

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,

at  det til ovennævnte lokalplanforslag hørende forslag til tillæg til Kommuneplan 2001 vedtages med henblik på fælles offentliggørelse,

at  indsigelsesfristen fastsættes til 2 måneder,

at  vedtage den foreslåede dialogstrategi bestående af en hjemmeside for planen, en plancheudstilling i lokalområdet, et borgermøde i form af et dialogmøde, hvor borgerrepræsentanter deltager i panelet, samt offentliggørelse i områdets lokalaviser.

 

Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 8. december 2004

Sagen blev udsat

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 14. december 2004

Sagen blev udsat.

 

 

Behandling: Økonomiudvalget

 

 

RESUME

Planforslagene er udarbejdet på baggrund af Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalgets drøftelser i møderne henholdsvis den 29. oktober 2003 og den 18. november 2003 om igangsætning af forslag til lokalplan "Karens Minde " med tilhørende forslag til tillæg til Kommuneplan 2001.

I sommeren 2003 anmodede Sundhedsforvaltningen om iværksættelse af lokalplanarbejde og støttesag for et område ved Verdisvej således, at der kan opføres et plejeboligbyggeri med 40 plejeboliger med tilhørende servicearealer og 20 rehabiliteringspladser. Efter nærmere vurderinger, herunder at Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har frafaldet et ønske om en daginstitution i stueetagen, er Sundhedsforvaltningen kommet frem til, at det er mest hensigtsmæssigt at opføre 70 plejeboliger i området, hvilket Sundheds- og Omsorgsudvalget har tiltrådt på mødet den 4. november 2004. Som en opfølgning på kommunens boligpolitik ønsker kommunen samtidig at muliggøre ca. 50 familieegnede boliger opført som tæt-lavt boligbyggeri i den sydøstlige del af området, idet arealet er et af de eneste steder i kommunen, hvor kommunen ejer arealer, der kan anvendes til tæt-lavt boligbyggeri.

Området, der er på ca. 11? ha, inddeles i underområder svarende til de enkelte funktioner. Det betyder, at der ud over området til plejeboliger, der fastlægges til en offentlig institution og det tæt-lave boligområde, der fastlægges til boliger, fastlægges yderligere 3 områder til offentlige institutioner: C. P. Børnehaven, Strandparkskolen og Karens Mindes hovedbygning med medborgerhus og bibliotek. De tilbageværende grønne arealer, inklusive Haveforeningen Frederiksholm, fastlægges til offentlige rekreative formål.

Karens Minde-området er på ca. 10 ha, hvoraf ca. 2 ha anvendes til eksisterende institutioner. Med forslaget inddrages ca. 2 ha til plejeboliger, familieboliger og udvidelse af institutioner. Der resterer således ca. 8 ha til rekreative grønne arealer, hvoraf ca. 2 ha anvendes til kolonihaver. ?Disse tal bliver lige tjekket

Plejeboligbebyggelsen placeres ved Tartinisvej ud for Verdisvej, hvor der fastlægges et byggefelt med bebyggelse i højst 4 etager. Bebyggelsen udformes som et vinkelret byggeri i 4 etager, der mod nord og vest relaterer sig til den omgivende etageboligbebyggelse og afslutter denne. Mod øst og syd skal bebyggelsen orientere sig mod de store grønne rekreative arealer. I den sydøstligste del a f området muliggøres der ca. 50 tæt-lave familieegnede boliger, der kan opføres i højst 2 etager.

Lokalplanforslaget er ikke i overensstemmelse med kommuneplanens rammebestemmelser, og der er derfor samtidig udarbejdet forslag til kommuneplantillæg.

Kommuneplantillægget fastlægger plejeboligerne til institutionsområde (O3-område med en maksimal bebyggelsesprocent på 110). Områderne med C. P. Børnehaven, Strandparkskolen og Karens Mindes hovedbygning fastlægges til institutionsområder (O2-områder med en maksimal bebyggelsesprocent på 60). Området med de tæt-lave boliger fastlægges til boliger (B1-område) med en maksimal bebyggelsesprocent på 40). Det resterende område, inklusive Haveforeningen Frederiksholm, fastlægges til et offentligt rekreativt område (O1-område). Med kommuneplantillægget udvides O1-områderne med over 2,5 ha?.

I sagsbeskrivelsen er gengivet synspunkter fra beboergrupper m.fl. På baggrund heraf må det forventes, at lokalplanforslaget bliver mødt med stor modstand.


 


Til top