Mødedato: 14.12.2004, kl. 15:00

Endelig vedtagelse af lokalplan "Vermlandsgade" med tilhørende kommuneplantillæg (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

Endelig vedtagelse af lokalplan "Vermlandsgade" med tilhørende kommuneplantillæg (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 14. december 2004

 

 


J.nr. ØU 432/2004

 

7. Endelig vedtagelse af lokalplan "Vermlandsgade" med tilhørende kommuneplantillæg (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at  lokalplan "Vermlandsgade" vedtages endeligt med de under sagsbeskrivelsen foreslåede ændringer af § 3, stk. 4 og § 4, stk. 4, om indpasning af cykelrute samt § 7, stk. 2, om parkering på private fællesveje.

 

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,

at  det til ovennævnte lokalplan hørende tillæg til Kommuneplan 2001 vedtages endeligt.

 

 

Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 8. december 2004

Anbefalet, idet der foretages en redaktionel rettelse i indstillingens resume og sagsfremstilling

 

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 14. december 2004

Anbefalet.

 

 

Behandling: Borgerrepræsentationen.

 

 

RESUME

Den offentlige høring fandt sted fra den 7. september til den 8. november 2004. I høringsperioden har der på internettet været oprettet en hjemmeside for planforslagene samt en plancheudstilling på Sundby Bibliotek, og i oktober afholdtes et borgermøde. I høringsperioden er der modtaget 31 rettidige henvendelser, heraf en underskriftsindsamling med 206 underskrifter, og 2 henvendelser fra offentlige myndigheder.

Københavns Energi oplyser, at der er offentlig kloak, der skal omlægges som følge af nybyggeriet.

Oplysningen videregives til grundejer.

Københavns Stiftsøvrighed har ingen bemærkninger.

De øvrige henvendelser handler om den foreslåede bebyggelsens placering, højde, bebyggelsesprocent og skyggevirkninger, om trafik- og parkeringsforhold samt om diverse øvrige emner bl.a. vedrørende brandstationen, bevaringsbestemmelser, institutioner, ejerforhold og forurening.

Om den foreslåede nye bebyggelse anføres i henvendelserne, at den fratager de bagvedliggende eksisterende bebyggelser udsigten, den er for høj og foreslås disponeret på andre måder. Bebyggelsesprocenten ønskes fastholdet på 110. Lysforholdene i de eksisterende boliger forringes, og det kritiseres, at kommunen ikke har udarbejdet supplerende skyggediagrammer inden høringsfristens udløb.

Kaae Gruppen ønsker den fulde byggeret på 8.400 m2 etageareal udnyttet i etape 1, og friarealkravet anføres, at kunne opfyldes ved at flytte 29 af p-pladserne ud på vejareal. Desuden foreslås ejendommen på hjørnet af Vermlandsgade og Store Mølle Vej opretholdt til erhverv med en bebyggelsesprocent på 150.

Forvaltningen vurderer, at en karréstruktur, der forlænger bygningsfronten langs Vermlandsgade er den byarkitektonisk rigtige måde, at udforme en bebyggelse på i området. Derved skabes et samlet bygningsforløb frem til krydset mellem Vermlandsgade og Uplandsgade, der harmonerer med den omkringliggende karrébebyggelse. Dette kan opnås med en bebyggelsesprocent på 150.

Forvaltningen finder endvidere, at med disponeringen af området med brandstationsgrunden anlagt som plads, med forhaver langs Ved Skansen og en åbning i bygningsfronten langs Store Mølle Vej til en 1-2 etages børneinstitution tilgodeses udsigts- og lysforholdene i de omkringliggende bebyggelser i rimelig grad.

Forvaltningen har udarbejdet supplerende soldiagrammer, som blev lagt på Plan & Arkitekturs hjemmeside i starten af november, og således beklageligvis kun var tilgængelige få dage før høringsfristens udløb.

Kaae Gruppens ønske om at udnytte den fulde byggeret ved etape 1 og opfylde friarealkravet ved flytning af 29 p-pladser til vejareal anbefales ikke imødekommet, jf. nedenfor om bortfald af bestemmelsen om, at parkering på private fællesveje kan medregnes til parkeringsdækningen. Forvaltningen finder ikke, at der er grundlag for at fastholde hjørneejendommen Vermlandsgade/Store Mølle Vej til erhvervsformål.

 

Trafik- og parkeringsforholdene i området anses for problematiske, og der fremsættes i henvendelserne forslag til forskellige ændringer heraf. Det anføres endvidere, at områdets generelle parkeringsbehov burde løses først, og at der ikke må ske indskrænkninger i det eksisterende antal p-pladser.

En cykelrute i det tidligere banetracé anføres, at begrænse det sparsomme friareal, og der er efter indsigelserne ikke behov for en cykelrute. 

På baggrund af parkeringsforholdene i området foreslår forv altningen følgende ændringer af lokalplanen:

 § 7, stk. 2, 4. afsnit slettes, hvilket indebærer, at parkering langs private fælleveje i området ikke kan medregnes i parkeringsdækningen. De 30 p-pladser til nybyggeriet på vejareal, forudsættes for størstedelens vedkommende i stedet etableret under terræn, og der foreslås derfor en ændring af § 7, stk. 2, 2. afsnit, sidste punktum, fra "Mindst 50 pct. af pladserne i fællesanlægget skal etableres under terræn" til: "Mindst 55 pct. af pladserne i fællesanlægget skal etableres under terræn." Den tilknyttede kommentar, 2. punktum konsekvensrettes til "Ved fuld udbygning af område I skal anlægget rumme ca. 210 pladser, heraf mindst 115 under terræn og resten på terræn."

Den foreslåede ændring indebærer, at der i givet fald skal gennemføres en supplerende høring af de berørte grundejere. Denne vil kunne tilrettelægges således, at høringsresultatet kan forelægges ved sagens behandling i Borgerrepræsentationen.

Vedrørende det tidligere banetracé og vejarealerne på Store Mølle Vej som en helhed skal bemærkes, at Vej & Park med deltagelse af lokale beboere har udarbejdet tre forslag til dispositionsplan for den fremtidige udformning heraf. Bygge- og Teknikudvalget skal på mødet den 12. december 2004 12. januar 2005 behandle dispositionsplan for Amagerbanen. For at undgå modstrid med de udarbejdede forslag, foreslås følgende ændringer af lokalplanen:

§ 3, stk. 4: "Som en del af anlægget skal der anlægges en cykelsti …" ændres til "Som en del af forløbet kan der indpasses en cykelrute …" og § 4, stk. 4: "I område IV skal der mellem Amagerbrogade og Vermlandsgade anlægges en offentlig cykelsti i en bredde af 4 m." ændres til "I område IV kan der mellem Amagerbrogade og Vermlandsgade indpasses en cykelrute." I kommentarer ændres "i den tidligere Amagerbanes tracé" til "ad den tidligere Amagerbanes rute".

 


 


Til top