Mødedato: 14.11.2006, kl. 15:15

Redegørelse for samarbejdsrelationer mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro

Se alle bilag

Redegørelse for samarbejdsrelationer mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro

Økonomiudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 14. november 2006

 

 

 

J.nr.             ØU 409/2006

 

 

8.                   Redegørelse for samarbejdsrelationer mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro 

 

 

INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget overfor Borgerrepræsentationen anbefaler,

At den vedlagte redegørelse fra Økonomiforvaltningen vedrørende samspillet mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro tages til efterretning

 

At de i evalueringen beskrevne forslag til forbedring af samarbejdet mellem projekterne tiltrædes – herunder:

At der ikke oprettes en overordnet styregruppe for hverken projekterne på Ydre Nørrebro eller andre områder med kvarterløft og/eller intensiv byudvikling, men at der i stedet sikres et styrket samarbejde og koordinering af projekterne, samt

At Teknik- og Miljøforvaltningen pålægges at udarbejde oplæg til kommissorium for den eksisterende følgegruppe for kvarterløft, således at den fremover kan sikre bedre koordination i forhold til de igangværende områdebaserede projektaktiviteter

At nærværende indstilling sendes i høring i henholdsvis Teknik- og Miljøudvalget samt Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

 

 

RESUME

Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti stillede på møde den 8. september 2005 i Borgerrepræsentationen et medlemsforslag (BR480/05) om, at der nedsættes en fælles styregruppe for samtlige projekter, der har til hensigt at løfte eller byudvikle Røde Rose/Mimersgade-kvarteret eller dele deraf samt, at det analyseres om der er et tilsvarende behov for andre områder i byen, hvor der foregår kvarterløft eller intensiv byudvikling.

Socialdemokratiet stillede ændringsforslag om, at der i foråret 2006 gennemføres en undersøgelse blandt styregrupperne for Områdefornyelsen, Partnerskabet med Realdania, Det boligsociale projekt i Mjølnerparken og Ti-punkts-planen for Mjølnerparken med henblik på at få belyst, hvordan de oplever koordineringen af de fire projekter, samt hvordan der kan opnås evt. forbedringer af denne.

Medlemsforslaget fra Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti samt det af Socialdemokratiet stillede ændringsforslag blev henvist til Økonomiudvalget uden afstemning (BR 480/05).

Økonomiforvaltningen vurderer på baggrund af erfaringerne fra de omtalte områdebaserede projektaktiviteter, at der ikke bør oprettes en overordnet styregruppe for hverken projekterne på Ydre Nørrebro eller andre områder med kvarterløft og/eller intensiv byudvikling. Derimod vurderes, at der som alternativ er behov for initiativer, der kan sikre et styrket samarbejde og en bedre koordinering af projekterne, samt at den eksisterende følgegruppe for kvarterløft får til opgave fremover at sikre koordination og dialog mellem de igangværende og kommende områdebaserede projektaktiviteter.

 

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

På møde i Borgerrepræsentationen den 8. september 2005 fremsatte Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti medlemsforslag om, at der nedsættes en fælles styregruppe for samtlige projekter, der har til hensigt at løfte eller byudvikle Røde Rose/Mimersgade-kvarteret eller dele deraf samt, at det analyseres om der er et tilsvarende behov for andre områder i byen, hvor der foregår kvarterløft eller intensiv byudvikling.

Socialdemokratiet stillede på mødet ændringsforslag om, at der i foråret 2006 gennemføres en undersøgelse blandt styregrupperne for Områdefornyelsen, Partnerskabet med Realdania, det boligsociale projekt i Mjølnerparken og Ti-Punkts-Planen for Mjølnerparken med henblik på at få belyst, hvordan de oplever koordineringen af de fire projekter, samt hvordan der kan opnås evt. forbedringer af denne.

Medlemsforslaget fra Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti samt ændringsforslag fra Socialdemokratiet henvistes til Økonomiudvalget uden afstemning (BR 480/05).

 

Økonomiforvaltningen vurderer i vedlagte notat Økonomiforvaltningens redegørelse for samspillet mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro, at der ikke er behov for en overordnet styregruppe for hverken projekterne på Ydre Nørrebro eller andre områder med kvarterløft og/eller intensiv byudvikling. Økonomiforvaltningen vurderer, at der derimod er behov for et styrket samarbejde og en bedre koordinering af projekterne.

 

I den vedlagte vurdering fremhæves en bedre formidling af de forskellige projektaktiviteters præmisser og metodiske tilgange samt ligeledes at der sker en mere systematisk informationsdeling og dialog mellem flere af projekterne – navnlig partnerskabsprojektet og områdefornyelsen.

 

Endvidere fremhæves i vurderingen, at den eksisterende følgegr uppe for kvarterløft fremover skal sikre en bedre koordination og dialog mellem de igangværende og kommende områdebaserede projektaktiviteter. Konkret foreslå i denne relation, at Teknik- og Miljøforvaltningen udarbejder kommissorium for følgegruppen med henblik på dette.

 

Økonomi

Der er ingen økonomiske udgifter forbundet med denne indstilling.

 

Miljøvurdering

Der er ingen miljømæssige konsekvenser forbundet med denne indstilling.

 

 

Høring

Indstillingen har været sendt i høring i Teknik- og Miljøforvaltningen, der fremhæver følgende hovedpunkter:

-         Teknik- og Miljøforvaltningen tilslutter sig Økonomi-forvaltningens holdning om, at der er behov for større koordination og samarbejde mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro i stedet for, at der etableres en overordnet styregruppe  

-          Den eksisterende tværgående følgegruppe for kvarterløft tiltænkes en aktiv rolle i koordineringen af kommunens aktiviteter i området

Teknik- og Miljøforvaltningens synspunkter er indarbejdet i indstillingen og der er således enighed mellem Økonomiforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen.

 

 

Andre konsekvenser

-

 

BILAG VEDLAGT

-         Økonomiforvaltningens redegørelse for samspillet mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro

-         Kvarterplan for Kvarterløft Nørrebro Park Kvarter, januar 2002

-         Byfornyelsesprogram for Områdefornyelsen i Mimersgadekvarteret, maj 2005

-         Strategisammenfatning for partnerskabet; Mimersgadekvarteret – Sammenfatning; strategi og projektvalg, november 2005

-         Høringssvar fra Teknik- Og Miljøforvaltningen

 

 

Claus Juhl 

                                                    

/ Henrik Plougmann Olsen

 

Til top