Lokalplanforslag "Frederikshøj og Mozart" med tilhørende kommuneplantillæg (Økonomidvalget og Bygge- og Teknikudvalget)
Lokalplanforslag "Frederikshøj og Mozart" med tilhørende kommuneplantillæg (Økonomidvalget og Bygge- og Teknikudvalget)
Økonomiudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde tirsdag den 13. december 2005
J.nr. ØU 554/2005
10. Lokalplanforslag "Frederikshøj og Mozart" med tilhørende kommuneplantillæg (Økonomidvalget og Bygge- og Teknikudvalget)
INDSTILLING
Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,
at forslag til lokalplan "Frederikshøj og Mozart" vedtages med henblik på offentliggørelse
at indsigelsesfristen fastsættes til 2 måneder
at vedtage den foreslåede dialogstrategi bestående af en hjemmeside for planen, et borgermøde samt offentliggørelse i områdets lokalaviser
Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,
at det til ovennævnte lokalplanforslag hørende forslag til tillæg til Kommuneplan 2005 vedtages med henblik på fælles offentliggørelse
at indsigelsesfristen fastsættes til 2 måneder
at vedtage den foreslåede dialogstrategi bestående af en hjemmeside for planen, et borgermøde samt offentliggørelse i områdets lokalaviser
Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 7. december 2005
Anbefalet.
RESUME
Lokalplanforslaget samt kommuneplantillægget omfatter haveforeningerne Frederikshøj og Mozart samt et tilstødende areal, der foreslås fastlagt til institutioner og tekniske anlæg m.v. Hovedparten af det ca. 16 ha store område ejes af kommunen. Forslagene er udarbejdet efter ønske fra Kultur- og Fritidsforvaltningen for at få lovliggjort forholdene og for at kunne regulere den fremtidige bebyggelse således, at der med haveforeningerne kan indgås lejekontrakter, der er i overensstemmelse med den faktiske anvendelse til helårsbeboelse.
Frederikshøj og Mozart er to af de kolonihaveområder, som Bygge- og Teknikudvalget på mødet den 20. november 2002 drøftede i forbindelse med en redegørelse om lovliggørelse af helårsbeboelse i en række kolonihaveområder i Københavns Kommune. Frederikshøj har et grundareal på 8,2 ha og rummer 194 lodder samt fællesarealer, og Mozart har et grundareal på 4,4 ha og rummer 78 lodder samt fællesarealer.
Lokalplanforslaget tager udgangspunkt i de lignende lokalplaner for bl.a. haveforeningerne "Bastiansminde", "Elmegården" og "Engly" med fornødne tilpasninger til de lokale forhold og sigter mod at bevare områdernes karakter af åbne havehusområder.
Haveforeningen Frederikshøj og
Havebyen Mozart har begge fået udarbejdet en brandsikringsplan, som
forvaltningen har principgodkendt, og brandsikringen er udført i Mozart og er
næsten gennemført i Frederikshøj.
Lokalplanen fastlægger, at der må opføres én beboelsesbygning med én helårsbolig på hver lod, og at bebyggelsesprocenten ikke må overstige 30. For lodder over 400 m² må etagearealet dog ikke overstige 120 m², og for lodder under 267 m2 må etagearealet være 80 m2. I dag er den gennemsnitlige bebyggelsesprocent på den enkelte lod i Frederikshøj ca. 25 og i Mozart ca. 28. Langs de smalle adgangsstier fastlægges bebyggelsesregulerende byggelinier for at opretholde det grønne præg. Bestemmelserne gælder ved nybyggeri, mens lovliggørelse af eksisterende bebyggelse skal finde sted i forhold til den på opførelsestidspunktet gældende byggelovgivning. De to foreninger er forskellige bl.a. med hensyn til lodstørrelser, stibredder og parkeringsforhold, hvilket afspejles i lokalplanens bestemmelser. Lokalplanen fastlægger samtidig et naboområde til offentlige formål og private institutioner m.v. af almennyttig karakter samt tekniske anlæg (kloakpumpestation og lignende)
Lokalplanforslaget er ikke i overensstemmelse med rammebestemmelserne i Kommuneplan 2005, der forventes vedtaget af Borgerrepræsentationen den 15. december 2005. Der er derfor udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg, der på baggrund af de eksisterende forhold mm. ændrer afgrænsningen af det nuværende B1*-område med haveforeningerne Frederikshøj og Mozart, samt fastlægger et nyt O2*-område til offentlige formål og private institutioner m.v. af almennyttig karakter samt til kloakpumpestation og lignende.
Planforslagene er omfattet af lov om miljøvurdering af planer og programmer. Forvaltningen vurderer, at forslagene ikke medfører, at der skal udarbejdes en miljørapport.
SAGSBESKRIVELSE
Baggrund
Haveforeningen Frederikshøj blev oprettet i 1923 som et kolonihaveområde. Allerede fra begyndelsen fandt der helårsbeboelse sted i foreningen. I 1928 var ca. 170 af 275 lodder beboet med helårsbeboelse. I 1929 blev der tinglyst en deklaration om udlodning til haveforening, hvori der blev givet tilladelse til, at den eksisterende helårsbeboelse kunne fortsætte indtil oktober 1933 på betingelse af, at der blev kloakeret i området. I juni 1933 blev denne tilladelse yderligere forlænget med fem år. I dag er der 194 lodder, der alle er helårsbeboet, og hvis størrelser varierer fra 185 til 575 m² med en gennemsnitlig størrelse på 335 m². Bebyggelsesprocenten på den enkelte lod varierer fra ca. 10 til 55 med et gennemsnit på ca. 25. I forbindelse med lovliggørelsen skal de matr ikulære forhold ordnes. Der forhandles p.t. om at udføre et magelæg med en tilstødende boligbebyggelse, hvor lokalplanen fastlægger en brandvej, og der forventes indgået aftale med virksomheden Nomeco om, at en del af en sti og dele af fire lodder, der rækker ind på Nomeco´s ejendom, inddrages i Frederikshøj.
Havebyen Mozart blev oprettet i 1948 med det formål at optage helårsbeboere, som var opsagt fra kolonihaver ejet af Københavns Kommune andre steder i kommunen. Af lejekontrakten af 27. oktober 1948 fremgår, at såfremt en havelejer ønsker fraflytning af det lejede areal, skal huset fjernes, hvorefter havelodden kan udlejes til en ny havelejer til kolonihavebrug. Siden har Mozart fungeret som en helårsboligforening, men vilkårene og organiseringen har været som kolonihaver, selvom husene er blevet større med tiden. I dag er der 78 lodder, hvoraf der er beboelse på de 77. Lodstørrelserne varierer fra 330 til 690 m² med en gennemsnitlig størrelse på 410 m². Alle huse anvendes til helårsbeboelse. Bebyggelsesprocenten på den enkelte lod varierer fra ca. 15 til ca. 45 med et gennemsnit på ca. 28.
Kultur- og Fritidsforvaltningen har anmodet om udarbejdelse af en lokalplan for områderne for at få lovliggjort forholdene og for at kunne regulere den fremtidige bebyggelse således, at der kan indgås fornyede lejekontrakter, der er i overensstemmelse med den faktiske anvendelse til helårsbeboelse.
Der er bygget mere på den enkelte lod end tilladt i kolonihaveområder, og der er ikke blevet givet byggetilladelser i forhold til helårsbeboelse, hvorfor bebyggelserne er ulovlige. En lovliggørelse af området kræver først og fremmest, at de brandsikkerhedsmæssige forhold bliver bragt i orden. Foreningerne har fået udarbejdet brandsikringsplaner, der er blevet principgodkendt, og udførelsen er gennemført i Mozart, og i Frederikshøj er den næsten gennemført.
Bygge- og Teknikudvalget drøftede i mødet den 20. november 2002 (BTU 557/2002) forvaltningens redegørelse om helårsbeboelse i 13 kolonihaveområder samt igangsætning af lokalplanarbejdet for de 11, der ikke allerede var omfattet af lokalplan. Redegørelsen blev udarbejdet på baggrund af resultatet af et arbejde, der er gennemført af en arbejdsgruppe internt i kommunen, der har undersøgt mulighederne for og konsekvenserne af en lovliggørelse af helårsbeboelsen i de københavnske kolonihaveområder. Arbejdsgruppen konkluderede, at en væsentlig forudsætning for at bringe de ulovlige forhold i orden i kolonihaverne er at udarbejde lokalplaner for områderne. I indstillingen foreslog forvaltningen, at der igangsættes lokalplaner for de kolonihaveområder, der endnu ikke var udarbejdet lokalplaner for. Frederikshøj og Mozart er den 8. og 9. haveforening, for hvilke der er udarbejdet det materiale (en lodinddelingsplan, planer med indtegning af bygninger, skema med grundarealer og etagearealer på de enkelte lodder og en brandsikringsplan), der er nødvendig for, at forvaltningen har kunnet igangsætte lokalplanlægningen. Der vil ikke blive givet byggetilladelser, og den egentlige status som helårsbeboelse opnås ikke, før lokalplanen er endeligt vedtaget.
Det er samtidig et ønske, at der ryddes op i området ved Pumpehusvej, hvor der på den vestlige side er planlagt boliger i Karens Minde-området. Derfor ønskes et område med autoværksteder, en pumpestation, en institution samt en bådeforening fastlagt til udvidelse af Frederikshøj med bl.a. parkeringsarealer og til offentlige formål med institutioner, tekniske anlæg mv. Dette område er medtaget i lokalplanen.
Lokalplanforslaget omfatter et ca. 16 ha stort område begrænset af Wagnersvej, vest-, syd- og sydøstskel af matr.nr. 385 Kongens Enghave, København, Scandiagade, sydskel af matr.nr. 352 ibid., Sporgade, Haveforeningen "Sydhavnen", nordvestskel af ejendommen matr. nr. 394 ibid., Øresundsbanen samt Pumpehusvejs vestlige vejlinie. Med forslaget tilvejebringes det planmæssige grundlag for anvendelse af to tidligere kolonihaveområder til helårsboliger og for anvendelse af et areal til institutioner mv.
I kolonihaveområderne fastholdes den oprindelige lodinddeling bortset fra 2 nye lodder i Frederikshøj, der skal erstatte 2 lodder, der fastlægges til vejudlæg. Der sker yderligere en udvidelse af Frederikshøj, med et fællesareal til parkering.
Der må på hver parcel opføres én beboelsesbygning med én helårsbolig. For parceller mindre end 267 m2 må bygningens etageareal være indtil 80 m2. For parceller på 267 m2 til og med 400 m² skal bygningens etageareal overholde bebyggelsesprocenten 30, og for parceller på mere end 400 m² må etagearealet ikke overstige 120 m². Beboelsesbygningerne skal opføres i én etage med en maksimal bygningshøjde på 5 m.
Antal lodder |
< 267
m2 |
267 –
400 m2 |
> 400
m2 |
I alt |
Frederikshøj |
24 |
142 |
28 |
194 |
Bebyggelse > end bestemmelser |
9 |
42 |
7 |
58 |
Mozart |
0 |
37 |
40 |
77 |
Bebyggelse > end bestemmelser |
0 |
17 |
16 |
33 |
Oversigt over antal huse i
de to foreninger, og hvor mange der overskrider lokalplanens bestemmelser om
beboelsesbygningens størrelse.
I Mozart skal der på hver parcel anlægges
én parkeringsplads, men i Frederikshøj skal den foregå på fællesarealer i
foreningen samt på Pumpehusvej.
Der fastlægges endvidere et areal til offentlige formål, herunder institutioner og private institutioner m.v. af almennyttig karakter samt tekniske anlæg (kloakpumpestation og lignende).
Der henvises i øvrigt til redegørelsen og selve lokalplanforslaget, der er vedlagt som bilag 1.
Forslag
til kommuneplantillæg
Lokalplanforslaget forudsætter udarbejdelse af et tillæg til Kommuneplan 2005, der forventes vedtaget af Borgerrepræsentationen den 15. december 2005, fordi mindre dele af foreningen ligger uden for det eksisterende B*-område. Samtidige ønskes den del af B*-området, der anvendes til en behandlingsinstitution, et T2-område med en kloakpumpestation samt et O1-område med en bådeforening, fastlagt til offentlige formål og private institutioner m.v. af almennyttig karakter samt kloakpumpestation og lignende (O2*-område), bl.a. med henblik på at kunne imødekomme eventuelle fremtidige institutionsbehov. Herved fastsættes den sædvanlige O2-ramme med anvendelse til offentlige institutioner af almen karakter m.v. for området, og stjernebemærkningen fastlægger, at der også kan placeres kloakpumpestation og lignende.
I
det ændrede B*-område med Frederikshøj og Mozart fastholdes den særlige bestemmelse
om, at områdets særlige karakter af åbent havehusområde søges opretholdt.
Der henvises i øvrigt til redegørelsen og selve lokalplanforslaget med tilhørende kommuneplantillæg, der er vedlagt som bilag 1.
Miljøvurderingsloven
Ifølge lov om miljøvurdering af planer og programmer (Lov nr. 316 af 5.
maj 2004) skal der foretages en vurdering af, om bl.a. en fysisk plan får
væsentlig indvirkning på miljøet. Vurderes dette at være tilfældet, skal der
udarbejdes en miljøvurdering.
I mødet den 9. december 2004 tiltrådte Borgerrepræsentationen (608/04)
en indstilling, hvorefter Bygge- og Teknikforvaltningen blev bemyndiget til at
foretage den forudsatte screening af en af loven omfattet plan for, om der skal
udarbejdes en miljøvurdering.
Heromhandlede lokalplan medfører primært en lovliggørelse af nogle
eksisterende forhold. Forvaltningen har derfor vurderet, at der ikke skal
foretages en særlig miljøvurdering. Resultatet af vurderingen offentliggøres
sammen med planforslagene.
Miljøvurdering
Indstillingen er omfattet af forvaltningernes positivliste vedrørende miljøvurdering af udvalgsindstillinger og er vurderet i forhold til de opstillede målsætninger. Det er vurderet at planforslagene, som primært medfører lovliggørelse af eksisterende forhold, samt nedlæggelse af nogle virksomheder, der kan overgå til institutioner, ikke har væsentlige miljømæssige påvirkninger. Der henvises i øvrigt til formålsparagraffen i lokalplanforslaget samt til vedlagte bilag 1, afsnittene i "Baggrund for lokalplanen", vedrørende områdets påvirkning af miljøet, trafik- og banestøj, forurening af undergrunden, virksomheder, nedsivning af regnvand og Miljørigtigt byggeri, hvor Miljøkontrollens kommentarer vedrørende lokalplanforslaget er indarbejdet.
Høring
I forbindelse med udarbejdelse af lokalplanforslaget har Plan & Arkitektur foretaget høring af Kultur- og Fritidsforvaltningen, Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, Sundhedsforvaltningen, Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Miljø- og Forsyningsforvaltningen, Økonomiforvaltningen, Københavns Energi, Kulturmiljørådet samt Københavns Bymuseum.
Kultur- og Fritidsforvaltningen, Sundhedsforvaltningen, Kulturmiljørådet samt Københavns Bymuseum har ingen kommentarer.
Københavns Energi oplyser, at området er udbygget med fjernvarme. Københavns Energi oplyser, at man har besigtiget Haveforeningen Frederikshøj og med forundring har konstateret, at der i ca. 15 tilfælde er foretaget bebyggelse hen over kloakledninger, der er sikrede ved tinglyste deklarationer. Københavns Energi forventer, at forholdende bliver berigtiget. Med hensyn til Havebyen Mozart skal nogle kloakledninger sikres ved tinglysning, og forhandlinger herom forventes snarest igangsat. Disse ledninger ligger på stiarealer.
Bemærkninger
I lokalplanforslaget opretholdes byggelinier på hver side af kloakledningerne på henholdsvis 3, 4 og 5 m fra ledningsmidten, afhængig af ledningens størrelse i overensstemmelse med de tinglyste deklarationer herfor. Det vil sige, at disse skal respekteres ved fremtidig bebyggelse, og det betyder, at der ikke vil kunne opføres ny bebyggelse på ca. 7 lodder.
I forbindelse med lovliggørelsen af områderne forventes det, at lodder med bebyggelse henover kloakledningerne bliver betinget lovliggjort. Det betyder, at ved nybyggeri og brand vil der her ikke kunne opføres nye huse, og bebyggelse vil skulle fjernes i fornødent omfang på ejerens bekostning, såfremt det bliver nødvendigt at grave ned til ledningen. Hvis det bliver tilfældet, at et af disse huse skal fjernes eller brænder, er forvaltningen positivt indstillet på at se nærmere på muligheden for at bytte rundt på fællesarealer, herunder parkeringsarealer og lodder således, at der kan skaffes erstatningslodder.
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen bemærker, at der ikke er det store merbehov for institutionspladser i Kongens Enghave. Umiddelbart ønskes der ikke opført bebyggelse i området, men man ønsker at reservere plads hertil. Der ønskes gerne indarbejdet en udvidelsesmulighed for behandlingsinstitutionen Netværket.
Bemærkninger
Lokalplanen fastlægger et areal til institutioner. Med den fastlagte bebyggelsesprocent i lokalplanen er det bl.a. muligt at udvide behandlingsinstitutionen Netværket. En udvidelse af institutionens grundareal forudsætter en aftale med Københavns Energi, som ejer af pumpestationen.
Uddannelses– og Ungdomsforvaltningen meddeler, at det i kommuneplanen udlagte O3-område ikke mere ønskes anvendt til skoleformål eller lignende, idet der planlægges en skole på Teglholmen i Sydhavnen.
Bemærkninger
Dette område er fastholdt som O3-område, som følge af den mulige byudvikling efter 2018 i perspektivområdet syd for Kongens Enghave. Lokalplanen fastlægger et vejudlæg for at sikre en adgang hertil.
Økonomiforvaltning, 9. kontor foreslår, at den del af Wagnersvej, der foreslås nedlagt og det eksisterende græsareal i tilknytning hertil, henlægges til Frederikshøjs matrikel og anvendes til parkering.
Der gøres opmærksom på en servitut, der er pålagt naboejendommen til Frederikshøj, der er ejet af Boligforeningen AKB, om et 1.400 m2 areal, der ved AKB's overtagelse af ejendommen i 1963, først kunne overgå til foreningen, på et senere tidspunkt. Der blev i stedet stillet et midlertidigt areal til rådighed for AKB, som endvidere har troet, at et areal langs Frederikshøj, der anvendes og vedligeholdes af foreningen, var deres. Det er det imidlertid ikke, men i forbindelse med lovliggørelsen af Frederikshøj vil Økonomiforvaltningen arbejde for en skelregulering, som sikrer, at AKB kan få tillagt ejendommen de 1.400 m2, der stadig "skyldes" foreningen.
Det foreslås, at Scandiagade mellem Borgmester Christiansensgade og Frederikshøj medtages med henblik på en afklaring af en vejudlægslinie.
Der gøres opmærksom på, at Sporgade, der i lokalplan nr. 324 "Borgmester Christiansens Gade" er udlagt til vej, rummer et 4 m bredt bælte, der kan nedlægges som vej. Økonomiforvaltningen foreslår, at den aktuelle lokalplan medtager dette areal, der påtænkes anvendt i forbindelse med et magelæg med virksomheden Nomeco i forbindelse med at en mindre del af Frederikshøj er beliggende på virksomhedens areal. Økonomiforvaltningen har haft kontakt med virksomheden, der er positive overfor et magelæg, og der arbejdes på en aftale herom.
Det bør endvidere undersøges om Sporgade bør være adgangsvej til området og aflaste Pumpehusvej, idet vejen synes at være den naturlige adgangsvej til Mozart og Nyttehaveforeningen Sydhavnen.
En matrikulering af Mozart bør afvente den endelige stillingtagen til, om der kan opnås vejadgang hertil.
Bemærkninger
Den del af Wagnersvej, der muliggøres nedlagt, samt det eksisterende græsareal ønskes fastholdt som offentligt tilgængeligt grønt areal. Der er fundet en løsning med parkering, hvor der bl.a. tillægges Frederikshøj et areal ved Pumpehusvej syd for Frederikshøj.
Lokalplangrænsen er fastlagt således, at AKB kan tillægges det græsareal, de i dag vedligeholder.
Scandiagade medtages ikke i lokalplanen, men vejudlægget i forlængelse heraf gennem lokalplanområdet kan ophæves.
Med hensyn til Nomeco og et eventuelt magelæg, er det ikke nødvendigt at medtage en del af Sporgade i den aktuelle lokalplan, idet lokalplan nr. 324 muliggør det ønskede. Med hensyn til det mindre areal af Frederikshøj, der går ind over Nomeco's ejendom, forudsætter forvaltningen, at en aftale om magelæg falder på plads. Arealet er således medtaget i den aktuelle lokalplan og udgår samtidig af lokalplan nr. 324.
Med den eksisterende forlængelse af Pumpehusvej, der er etableret i forbindelse med anlæg af Øresundsbanen, er det vurderet, at den kan fungere som adgangsvej til Mozart, og at det er ikke nødvendigt at fastlægge en ny vej via Sporgade. Der nedlægges to lodder i haveforeningen Frederikshøj mod Sporgade for at sikre en vej her, hvis Nyttehaveforeningen Sydhavnen i fremtiden bliver inddraget til institutionsformål.
Miljø- og Forsyningsforvaltningen,
Miljøkontrollens oplysninger om miljøforholdene er indarbejdet i bilag 1,
afsnittet om "Baggrund for lokalplanen", jf. ovenstående.
De indkomne bemærkninger er vedlagt til gennemsyn i borgmester Søren Pinds forkontor, Rådhuset, 1. sal, værelse 36, som bilag A–H.
Økonomi
Pumpehusvej
indgår i lokalplanområdet, og det er forudsat i lokalplanforslaget, at
parkering på denne vej skal udgøre ca. halvdelen af Haveforeningen Frederikshøjs
parkeringsdækning svarende til ca. 100 parkeringspladser. Vejen fremstår i dag
nedslidt og uden fortove.
Der
er ved at blive udarbejdet en ny lejeaftale mellem Københavns Kommune, Kultur-
og Fritidsforvaltningen og Haveforeningen Frederikshøj med det udgangspunkt, at
området lovliggøres til helårsbeboelse. I lejeaftalen forventes det bl.a.
fastlagt, at lejer (haveforeningen) i forbindelse med lovliggørelsen af
arealerne/bygninger til helårsbeboelse overtager udgifter til eventuelle
brandveje, brandhaner, kloakering, tilslutning til kloak, vand og afløb,
anlæggelse af stier og veje på det lejede, samt parkeringspladser – herunder
eventuel parkering på privat fællesvej (Pumpehusvej).
Det forventes endvidere fastlagt, at enhver form for ren- og vedligeholdelse af veje, stier, mv. på det lejede areal samt tilkørsler hertil påhviler lejer, samt at lejer har pligt til at deltage i vedligeholdelse, men ikke anlæg af Pumpehusvej, efter reglerne i lov om private fællesveje.
I lokalplanforslaget er Pumpehusvej fastlagt med en bredde på 16 m, og vejen skal anlægges med træbeplantning, men ellers er der ikke angivet et detaljeret tværprofil. Vejen er en privat fællesvej og de tilstødende grundejere overvejende kommunale forvaltninger.
Der
foreligger ikke økonomiske overslag over udgifterne til en sådan
fornyelse/omlægning af Pumpehusvej, som kan blive aktuel inden for et kortere
tidsrum, og der er ikke afsat midler hertil i kommunens budget. De økonomiske
forhold og tidsperspektivet omkring en renovering af Pumpehusvej vil blive
afklaret mellem Kultur- og Fritidsforvaltningen og Bygge- og
Teknikforvaltningen inden lokalplanforslaget forlægges til endelig vedtagelse.
Det forudsættes, at udgifterne i forbindelse med projektet finansieres indenfor
de budgetrammer, Borgerrepræsentationen har besluttet for Københavns Kommune.
Forslag
til dialogstrategi
Der foreslås følgende initiativer til opnåelse af dialog med borgerne i offentlighedsperioden
- Etablering af en særlig hjemmeside, der opbygges med en informationsdel og en dialogdel.
- Annoncering i lokalaviser.
- Der gennemføres et borgermøde i lokalområdet, som har karakter af et orienteringsmøde.
Det skønnes ikke nødvendigt, at der afholdes en udstilling. Dette forhold er en afvigelse fra den almindelige dialogstrategi.
BILAG
VEDLAGT
Bilag 1: Forslag til lokalplan "Frederikshøj og Mozart"
BILAG VEDLAGT TIL GENNEMSYN I BORGMESTERENS FORKONTOR, RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36
Bilag A: E-mail af 6. juli 2004 fra Sundhedsforvaltningen
Bilag B: E-mail af 30. juli 2004 fra Kultur- og Fritidsforvaltningen
Bilag C: Brev af 5. august 2004 fra Københavns Energi
Bilag D: Brev af 10. august 2004 fra Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen
Bilag E: Brev af 12. august 2004 fra Økonomiforvaltningens 9. knt.
Bilag F: Brev af 27. august 2004 fra Miljø- og Forsyningsforvaltningen, Miljøkontrollen
Bilag G: E-mail af 20. september Københavns Bymuseum
Bilag H: E-mail af 11. januar 2005 fra Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen
Bjarne Winge Mette Lis Andersen