Mødedato: 12.06.2001, kl. 15:00

Etablering af del af Otto Baches Allé, herunder dens tilslutning til Kongelundsvej (Bygge- og Teknikudvalget)

Etablering af del af Otto Baches Allé, herunder dens tilslutning til Kongelundsvej (Bygge- og Teknikudvalget)

for mødet «MDAT» kl

Økonomiudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 12. juni 2001

 

 

J.nr. ØU 188/2001

 

12. Etablering af del af Otto Baches Allé, herunder dens tilslutning til Kongelundsvej (Bygge- og Teknikudvalget)

 

INDSTILLING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at Tårnby Kommune anlægger en del af Otto Baches Allé (mellem skel til Ørestaden og Kongelundsvej)

at ovennævnte del af Otto Baches Allé, når den er klar til ibrugtagning, overtages af Københavns Kommune som offentlig vej

at Københavns Kommune anlægger kryds ved tilslutning af Otto Baches Allé til Kongelundsvej/Løjtegårdsvej

at der gives en kapitalbevilling på 4,2 mio. kr. på Vej & Parks anlægsramme for 2001 (konto 2.22.3) til anlæg af kryds ved tilslutning af Otto Baches Allé til Kongelundsvej/Løjtegårdsvej

Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 4. april 2001

Anbefalet

Økonomiforvaltningen indstiller,

at Økonomiudvalget tilbagesender sagen til Bygge- og Teknikudvalget med følgende erklæring:

"Idet etableringen af en vejforbindelse af den omhandlende karakter ikke er indarbejdet i det gældende plangrundlag, tilbagesendes sagen til Bygge- og Teknikudvalget og afventer tilvejebringelse af det fornødne plangrundlag.

Der henvises til vedlagte notat."

RESUME

Otto Baches Allé etableres for at skabe forbindelse fra det sydvestlige Amager til Ørestaden og Øresundsforbindelsen.

Anden og foreløbig sidste del af Otto Baches Allé – beliggende i Københavns Kom-mune – fra skelgrænse til Ørestaden og til tilslutning ved Kongelundsvej/Løjte-gårdsvej forløber parallelt med Finderupvej i Tårnby Kommune. Tårnby Kommune ejer det grundareal, som den nye del af Otto Baches Allé skal anlægges på. Tårnby Kommune finansierer anlæggelsen af denne del af Otto Baches Allé. Københavns Kommune overtager efter ibrugtagningen vejen som offentlig vej.

Krydset ved tilslutningen til Kongelundsvej/Løjtegårdsvej finansieres af Københavns Kommune. Der søges kapitalbevilling på 4,2 mio. kr. hertil.

HUR bruger i dag pladsen på det nordlige hjørne mellem Kongelundsvej og Løjtegårdsvej til vendeplads. Når HUR ikke mere har brug for vendepladsen, skal der tages stilling til den fremtidige anvendelse af pladsen.

Der skal i foråret 2001 udarbejdes en VVM-redegørelse vedrørende anlægget af Otto Baches Allé. Anlægsarbejdet vil ikke blive igangsat, før VVM-proceduren er tilendebragt. Udvalget vil blive orienteret om resultatet af VVM-proceduren.

SAGSBESKRIVELSE

Grundlaget for anlæg af Otto Baches Allé er "Kommuneplantillæg for Ørestad mv." vedtaget i Borgerrepræsentationen den 6. juni 1996.

På sit møde den 6. december 2000 (BTU 578/2000) godkendte Bygge- og Teknikudvalget, at Ørestadsselskabet anlægger den første del af Otto Baches Allé mellem Ørestads Boulevard og skel til Ørestaden. Anden og sidste del af Otto Baches Allé – beliggende i Københavns Kommune – mellem skel til Ørestaden og til Kongelundsvej/Løjtegårdsvej forløber parallelt med Finderupvej i Tårnby Kommune, jf. oversigtskort på bilag 1.

Efter nærmere drøftelser mellem Tårnby og Københavns kommuner foreslås anden del af Otto Baches Allé anlagt og finansieret af Tårnby Kommune, idet Tårnby Kommune ejer arealet (en afvandingskanal), som imidlertid er beliggende i Københavns Kommune. Efter anlæg af vejstykket planlægges det overdraget til Københavns Kommune som offentlig vej. Krydset ved tilslutningen til Kongelundsvej anlægges og finansieres af Københavns Kommune.

Anlægsarbejdet planlægges igangsat og færdiggjort i løbet af 2001.

Otto Baches Allé er dimensioneret således, at den kan afvikle den forventede trafik ved fuld udbygning af Ørestaden.

På bilag 2 og 3 vises henholdsvis tværprofil og længdesnit af Otto Baches Allé.

Otto Baches Allé anlægges som en 2-sporet vej med 2 kørebaner á 3,25 meter og med cykelsti à 2,5 meter i hver retning. Kørebane og cykelstier asfalteres.

Umiddelbart øst for skel til Ørestaden etableres buslommer på begge sider af vejen. Grundet de begrænsede pladsforhold etableres ingen egentlig busrefuge. Der etableres fortov fra vest til og med buslommerne. Fortove anlægges med 30x60 cm betonfliser – også ved buslommerne – i en bredde af 2,2 meter inkl. kantsten.

På bilag 4 vises skitse af kryds ved tilslutning af Otto Baches Allé til Kongelundsvej/Løjtegårdsvej.

HUR bruger i dag pladsen på det nordlige hjørne mellem Kongelundsvej og Løjtegårdsvej til vendeplads for busser. Pladsen er i dag asfalteret og vil efter krydsets omlægning blive genetableret med asfalt. Når Otto Baches Allé er etableret og HUR ikke mere har brug for vendepladsen (når Ørestads Boulevard er anlagt fra syd frem til Njalsgade), skal der tages stilling til den fremtidige anvendelse af pladsen.

Økonomi

Otto Baches Allé fra skelgrænse til Ørestaden og til tilslutning ved Kongelundsvej/Løjtegårdsvej finansieres og anlægges af Tårnby Kommune indenfor en budgetramme på 12 mio. kr. Arealet, som vejen anlægges på, ejes af Tårnby Kommune, men er beliggende i Københavns Kommune. Efter anlæggelse overdrages vejen til Københavns Kommune som offentlig vej.

Krydset ved Otto Baches Allés tilslutning til Kongelundsvej/Løjtegårdsvej finansieres af Københavns Kommune via en kapitalbevilling på 4,2 mio. kr. på Vej & Parks anlægsramme for 2001 (konto 2.22.3).

Drift og vedligehold (renhold, glatførebekæmpelse, vedligehold af belægninger mv.) er anslået til at ville koste ca. 105.000 kr./år, som vil skulle finansieres over Vej & Parks driftbudget, når Otto Baches Allé overdrages til Københavns Kommune som offentlig vej.

Høring

Tårnby Kommune har løbende haft drøftelser med de lokale grundejerforeninger vedrørende planerne for anlægsarbejdet.

HUR har vurderet, at der i foråret 2001 skal udarbejdes en VVM-redegørelse vedrørende anlægget af Otto Baches Allé. Anlægsarbejdet vil ikke blive igangsat, før VVM-proceduren er tilendebragt. Udvalget vil blive orienteret om resultatet af VVM-proceduren og projektet revideret, hvis dette måtte blive resultatet.

Politiet har været hørt vedrørende de trafikale løsninger. Politiet havde ingen bemærkninger hertil.

Andre konsekvenser

Otto Baches Allé vil skabe forbindelse fra det sydvestlige Amager til Ørestad City. Etableringen af vejen nord for og parallelt med den eksisterende Finderupvej er begrundet i, at Finderupvej i dag er en smal boligvej med boliger tæt på vejlinien og med mange boligadgange og derfor uegnet til afvikling af den mængde gennemkørende trafik, som forventes fra det sydvestlige Amager og til Ørestad City.

Der vil i anlægsfasen være gener for beboere samt for gennemkørende trafik og busser i krydset Kongelundsvej/Løjtegårdsvej. HUR og beboere, som må forventes at blive generet af støv og støj fra anlægsarbejde, vil forud for arbejdets igangsætning blive adviseret.

BILAG VEDLAGT

Bilag 1: Oversigtskort

Bilag 2: Tværprofil af Otto Baches Allé

Bilag 3: Længdesnit af Otto Baches Allé

Bilag 4: Skitse af kryds ved tilslutning af Otto Baches Allé til Kongelundsvej

Ole Bach

Til top