Mødedato: 10.06.2014, kl. 15:30
Mødested: Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

Startredegørelse for lokalplan "Bardenflethsgade"

Se alle bilag

Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget skal godkende, at der igangsættes udarbejdelse af lokalplan for ejendommen på hjørnet af Amager Boulevard og Amager Fælledvej, med tilhørende kommuneplantillæg. Planen giver mulighed for boliger og en daginstitution.

Tidligere beslutninger

Teknik- og Miljøudvalget har godkendt,

  1. at der udarbejdes forslag til lokalplan ”Bardenflethsgade” på baggrund af intentioner og opmærksomhedspunkter, der fremgår af vedlagte startredegørelse, bilag 1.

Indstilling

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget godkender,

2.     at der samtidig udarbejdes forslag til tillæg til Kommuneplan 2011, som det fremgår af vedlagte startredegørelse, bilag 1.

 

Problemstilling

Kommunen har modtaget en ansøgning om at opføre en boligbebyggelse på et areal beliggende på hjørnet af Amager Boulevard og Amager Fælledvej samt en del af Bardenflethsgade, der er nedlagt for gennemkørende trafik, og som bygherre ønsker at tilkøbe. Bebyggelsen vil understøtte kommunens mål om at skabe boliger til de mange nye københavnere, der forventes at komme.

I den eksisterende lokalplan fra 1997, er arealet udlagt til bolig- og erhvervsformål samt daginstitution. I Kommuneplan 2011 er området ligeledes fastlagt til bolig- og erhvervsformål. For at imødekomme ønsket om byggeriet, samt tillæg af en del af Bardenflethsgade, er det nødvendigt at udarbejde ny lokalplan og tillæg til kommuneplan.

Løsning

En ny lokalplan vil muliggøre, at der opføres 114 nye centralt beliggende boliger samt en daginstitution på en grund, der i flere år har været ubebygget. Der har tidligere været skitseret forskellige erhvervsprojekter for ejendommen, men da de ikke har været mulige at gennemføre, planlægges der nu til andet formål.

Det er kommunens ønske, at der etableres en fællesgård med den eksisterende boligbebyggelse langs Peder Vedels gade, hvorfor der optages bestemmelser for fælles friarealer. Den vil ligeledes regulere fremtidige forhold vedr. den kommunale skole, der ligger i Peder Vedels gade.

Det er en forudsætning for byggeriet, at der udarbejdes et kommuneplantillæg, der ændrer kommuneplanens rammer. Som beskrevet i bilag 1, deles rammen til blandet bolig og serviceerhverv i en boligramme til den kommende boligbebyggelse og en ramme til serviceerhverv til Peder Vedel Skolen. Boligrammen lægges sammen med boligrammen mod syd og en del af Bardenflethsgade, der hidtil har ligget i Seruminstituttets ramme til offentlige formål.

Ved ændringen forbliver bebyggelsesprocenter og friarealkrav uændret, og der sker kun mindre ændringer i det oprindelige områdes anvendelser. Forvaltningen vurderer derfor, at der ikke skal afholdes en forudgående høring.

Byliv

Området er i dag præget af, at byggegrunden ligger ubrugt og uden nogen former for bylivsaktiviteter. Projektet vil med 114 familieboliger og hovedindgang fra Amger Boulevard og Amager Fælledsvej samt fra stien mod Seruminstituttet sikre et færdigudbygget bykvarter.

Bæredygtighed

Lokalplanforslaget vil stille krav om, at tagene på den lavere del begrønnes, og at regnvand afledes lokalt. Herudover gives mulighed for solceller, samt at byggeriet opføres efter laveste energiklasse.

Opmærksomhedspunkter

Krydset mellem Amager Boulevard og Amager Fælledvej er meget trafikeret, og der skal derfor tages hensyn til denne særlige placering. Der vil i den kommende lokalplanproces være fokus på trafikstøjen og de særlige foranstaltninger, der kan blive nødvendige for at overholde støjkravene inde i boligen. Der vil desuden være fokus på tilkørselsforholdene til boligbebyggelsens parkeringskælder samt til daginstitutionen via Peder Vedels Gade og den resterende del af Bardenflethsgade.

Miljøvurdering

Når planarbejdet sættes i gang, vil forvaltningen foretage en screening af de miljømæssige konsekvenser med henblik på at vurdere, om der skal udarbejdes en miljørapport i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Det forventes ikke, at lokalplanforslaget vil udløse krav om egentlig miljøvurdering.

Parkering

For boligbebyggelsen er parkeringskravet mindst 1 plads pr. 200 m2 og højst 1 plads pr. 100 m2 etageareal og for daginstitutionen 1 plads pr. 200 m2. I eksisterende lokalplan er parkeringskravet i størrelsesordenen1 plads pr. 100 m Parkering etableres i kælder.

Der vil desuden i lokalplanforslaget blive stillet krav til cykelparkering.

Ved nedlæggelse af en del af Bardenflethsgade fjernes 40 p-pladser, og da parkeringspladserne er beliggende i blå zone på Amager, er de omfattet af parkeringsaftalens krav om etablering af erstatningspladser i forholdet 1:1. Hvis parkeringspladserne nedlægges skal de derfor erstattes.

De nødvendige indtægts- og udgiftsbevillinger til etablering af erstatningspladser vil til sin tid blive indarbejdet i den salgsaftale og indstilling, der udarbejdes af Økonomiforvaltningen i samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen. Denne sag behandles særskilt.

Økonomi

Denne indstilling har ikke i sig selv økonomiske konsekvenser.

Når projektet er fuldt ud realiseret, vil det give en skønnet kommunal skatteindtægt på 2,3 mio. kr. årligt. Det vurderes endvidere, at planen skaber mulighed for at etablere op til ca. 40 arbejdspladser i daginstitutionen.

Videre proces

Når startredegørelsen er godkendt i Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget, gennemføres en intern høring af relevante instanser – herunder Amager Vest Lokaludvalg med henblik på bidrag til udarbejdelse af lokalplanforslaget.

Forvaltningen vil desuden arrangere et møde med grundejerne i lokalplanområdet, med henblik på at informere om den kommende planlægning samt afklare, om der er eventuelle andre ønsker til den kommende planlægning.

Forvaltningen forventer at forelægge forslag til lokalplan med henblik på vedtagelse i Borgerrepræsentationen i oktober 2014, hvorefter det sendes i offentlig høring i otte uger. Planforslaget forventes vedtaget marts 2015.




Claus Juhl                                        Pernille Andersen

Oversigt over politisk behandling

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender,

  1. at der udarbejdes forslag til lokalplan ”Bardenflethsgade” på baggrund af intentioner og opmærksomhedspunkter, der fremgår af vedlagte startredegørelse, bilag 1.

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget godkender,

    
2.     at der samtidig udarbejdes forslag til tillæg til Kommuneplan 2011, som det fremgår af vedlagte startredegørelse, bilag 1.

 


Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet 2. juni 2014

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

 

C, I og V afgav følgende protokolbemærkning:

”Parkeringsnormen bør også for dette område fastsættes til 1:100.”  

Beslutning

Dagsordenspunkt 21: Startredegørelse for lokalplan "Bardenflethsgade"

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 10. juni 2014

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.


Det Konservative Folkeparti og Venstre videreførte deres protokolbemærkning fra
Teknik- og Miljøudvalgets møde den 2. juni 2014:

”Parkeringsnormen bør også for dette område fastsættes til 1:100.”  

Dansk Folkeparti tilsluttede sig protokolbemærkningen.

Til top