Mødedato: 09.12.2003, kl. 15:00

Forslag til tillæg til kommuneplan 2001 vedrørende "Europahuset"

Forslag til tillæg til kommuneplan 2001 vedrørende "Europahuset"

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 9. december 2003

 

 


J.nr. ØU 417/2003

 

5. Forslag til tillæg til kommuneplan 2001 vedrørende "Europahuset"

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget overfor Borgerrepræsentationen anbefaler

 

at       forslag til tillæg til Kommuneplan 2001 vedtages med henblik på offentliggørelse

at       indsigelsesfristen fastsættes til 2 måneder

at       tiltræde den foreslåede dialogstrategi i form af annoncering i relevante lokalaviser og fremlæggelse af forslaget på 2 biblioteker samt etablering af en hjemmeside

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 9. december 2003

Anbefalet med den ændring, at der til dialogstrategien tilføjes et dialogmøde.

Ø afgav følgende bemærkning: "Enhedslisten beklager, at der i "Europahuset" tillades boliger uden bopælspligt og uden pligt til helårsbeboelse."

 

 

Behandling: Borgerrepræsentationen.

 

 

RESUME

De Forenede Ejendomsselskaber A/S har erhvervet ejendommen matr. nr. 392 Vestervold Kvarter, København, H. C. Andersens Boulevard 50 (det tidligere Hotel Europa/HK's hovedsæde) med henblik på at ændre anvendelsen fra kontorer til en blanding af helårsbeboelse og serviceerhverv/ com­­pa­ny-flats.

 

Ejendommen,  der er på 19 etager med et etageareal på 9.062 m2, er i Kommuneplan 2001 beliggende i et område i Indre By til serviceerhverv (S2-område), hvor der om beboelse er fastlagt, at op til 25 % af ejendommens etageareal kan indrettes til boliger. Derfor vil en anvendelse til hovedsagligt helårsbeboelse (60% af etagearealet) fordre, at rammerne ændres til et område for boliger- og serviceerhverv (C-område).

 

En anvendelse til primært helårsbeboelse er i overensstemmelse med de boligpolitiske retningslinier, som Borgerrepræsentationen har tiltrådt for ejendomme i Indre By.

 

Bygge- og Teknikforvaltningen har udtalt, at ombygningen ikke vil kræve lokalplan og at ombygningen ikke er en så væsentlig ændring, at den vil blive betragtet som nybyggeri efter byggelovgivningens bestemmelser. Dette bevirker bl.a., at der ikke vil blive stillet øgede krav om friarealer eller parkering i forhold til det, der gælder for ejendommen i dag.

 

Miljøkontrollen har udtalt, at man i forbindelse med byggesagsbehandlingen vil kræve dokumentation for, at Miljøstyrelsens vejledning nr. 3/1984 om trafikstøj i boligområder kan overholdes.

 

Økonomiforvaltningen bemærker hertil, at der i denne og forventeligt tilsvarende sager bør foretages en afvejning af dels støjgrænser på yderfacader, dels beliggenheden i det historiske byområde og ved byens herlighedsværdier.


 


Til top