Redegørelse om udarbejdelse af lokalplan for "Jernbanegade" samt tillæg til kommuneplanen (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)
Redegørelse om udarbejdelse af lokalplan for "Jernbanegade" samt tillæg til kommuneplanen (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)
Økonomiudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde tirsdag den 9. december 2003
J.nr. ØU 393/2003
10. Redegørelse om udarbejdelse af lokalplan for "Jernbanegade" samt tillæg til kommuneplanen (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)
INDSTILLING OG BESLUTNING
Nærværende redegørelse fremsendes til Bygge- og Teknikudvalgets og Økonomiudvalgets drøftelse med henblik på iværksættelse af arbejdet med forslag til lokalplan for karreen mellem Jernbanegade, Rådhuspladsen, Vesterbrogade og Axeltorv ("Jernbanegade") med tilhørende tillæg til Kommuneplan 2001
Bygge- og
Teknikudvalgets beslutning i mødet den 24. september 2003
Sagen blev udsat
Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 8. oktober
2003
Sagen blev udsat.
Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 26. november 2003
Drøftedes
Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 9. december 2003
Drøftet.
Behandling: -
RESUME
Ejeren af Scala-bygningen ved Axeltorv ønsker at ombygge og udvide bygningen til hotelformål med butikker og lignende i stueetagen. Der er udarbejdet et skitseforslag til udformning af bebyggelsen.
Bygningen foreslås mod Axeltorv forhøjet med 2 etager til 6 etager, samt med 2 udvidede tagetager og en tårnagtig opbygning ved Vesterbrogade på yderligere 2 etager. Etagearealet øges fra godt 15.000 m² til godt 23.000m² med en fremtidig bebyggelsesprocent på ca. 655. Hotellet rummer ca. 300 værelser samt konferencefaciliteter, restauranter m.v.
Bygningens hovedform er tilpasset karreens øvrige bebyggelse og vil mod Axeltorv fremtræde i en bedre balance i forhold til Axelborg. Bygningen udformes som en glasbygning, der gives en varieret form med blødt svungne etageforløb og tilbagetrukne tagetager samt med en tårnagtig opbygning ved Axeltorv/Vesterbrogade.
Forvaltningerne finder, at forslaget er præget af byrumlige og arkitektoniske kvaliteter, der vil medføre væsentlige forbedringer af Scala-bygningen i sig selv og i forhold til omgivelserne.
Gennemførelse af forslaget forudsætter udarbejdelse af en lokalplan for karreen samt et tillæg til kommuneplanen.
Lokalplanen vil muliggøre den foreslåede anvendelse samt ombygning og udvidelse af Scala-bygningen, ligesom det beskrevne kvalitetsniveau i skitseprojektet vil blive søgt sikret gennem fastlæggelse af bebyggelsesregulerende bestemmelser.
I den øvrige del af karreen opretholdes den nuværende anvendelse til serviceerhverv. De fleste bygninger er vurderet som bevaringsværdige, og de vil derfor blive fastlagt med bevaringsbestemmelse. For den ikke bevaringsværdige bebyggelse vil der blive fastlagt bestemmelser, der sikrer, at der i givet fald vil kunne opføres erstatningsbebyggelse på en hensigtsmæssig og arkitektonisk forsvarlig måde. Der vil endvidere blive fastlagt bestemmelser, der regulerer parkerings- og friarealforhold.
Den gældende lokalplan nr. 178 (strøggadelokalplan), der inden for lokalplanområdet omfatter bebyggelsen langs Vesterbrogade og Axeltorv, ophæves, men bestemmelserne indarbejdes i lokalplanen.
Kommuneplanens bestemmelse for City om, at butiksareal på over 500 m2 bruttoetageareal skal fastholdes, indebærer, at der i bygningen skal være 1.200 m2 bruttoetageareal til butiksformål, hvilket f.eks. kan indrettes i stueetagen.
Sagen var på dagsordenen for
.