Mødedato: 09.09.2003, kl. 15:00

Koncept for Agenda 21 plan for København (Bygge- og Teknikudvalget og Miljø- og Forsyningsudvalget og Økonomiudvalget)

Koncept for Agenda 21 plan for København (Bygge- og Teknikudvalget og Miljø- og Forsyningsudvalget og Økonomiudvalget)

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 9. september 2003

 

 


J.nr. ØU 261/2003

 

6. Koncept for Agenda 21 plan for København (Bygge- og Teknikudvalget og Miljø- og Forsyningsudvalget og Økonomiudvalget)

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Økonomiforvaltningen, Bygge- og Teknikforvaltningen og Miljø- og Forsyningsforvaltningen indstiller,

at Økonomiudvalget, Bygge- og Teknikudvalget og Miljø- og Forsyningsudvalget tager opsamling på borgerdialog til efterretning, og

at Økonomiudvalget, Bygge- og Teknikudvalget og Miljø- og Forsyningsudvalget godkender koncept for Agenda 21 plan for København.

 

 

Miljø- og Forsyningsudvalgets beslutning i mødet den 11. august 2003

Udvalget tog opsamling på borgerdialog til efterretning og godkendte koncept for Agenda 21 plan for København.

 

Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 27. august 2003

1. at taget til efterretning. 2. at godkendt.

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 9. september 2003

1. at blev taget til efterretning og 2. at blev godkendt.

 

 

Behandling: -

 

 

RESUME

Borgerrepræsentationen besluttede på mødet den 28. november 2002 (BR 588/02) at igangsætte arbejdet med en Agenda 21 plan. Den 6. marts 2003 (BR 95/03) godkendte Borgerrepræsentationen endvidere et debatoplæg om Agenda 21 "Miljø så det batter". Med denne indstilling skal der tages stilling til konceptet - indhold og opbygning - for Agenda 21 planen.

De emner som kommer til at indgå i Agenda 21 planen er valgt med udgangspunkt i forvaltningernes vurdering af væsentlige miljøproblemer, i de indsatsområder som Planloven og Dogme 2000 udpeger, samt med udgangspunkt i den forudgående borgerdialog, der er gennemført.

Borgerdialogen viser, at især trafik, luftforurening, støj, naturen i byen, ressourceforbrug, affald og økologisk livsstil har borgernes interesse. Derudover ønsker borgerne mere information om miljø, opbakning til det lokale miljøarbejde og at kommunen går foran i miljøarbejdet.

På baggrund af resultaterne fra borgerdialogen og forvaltningernes egne vurderinger, foreslås det at planen kommer til at indeholde følgende fem temaer:

·        Bæredygtig byudvikling, som omhandler bæredygtighed i planlægningen, byfornyelse og bygge- og anlægsprojekter, de grønne områder og biologisk mangfoldighed, vandområderne samt transportsystemet.

·        Ressourcer, som omhandler ressourceforbruget generelt, energiforsyning, vandindvinding og drikkevandsforsyning samt affaldsbortskaffelse.

·        Miljø & sundhed, som omhandler luftforurening, støj, forurenet jord, børns kostvaner og transportvaner, indretningen af byens offentlige rum og kemiske stoffer og produkter.

·        Forankring & dannelse, som omhandler miljøkommunikation, forankring af miljøarbejdet i lokalområder og i virksomheder samt udvikling af miljøkompetencer.

·        Fej for egen dør, som omhandler grønne regnskaber, miljøcertificering, miljø i byggeri og anlæg, miljøbevidste indkøb og økologiske fødevarer samt kommunens indsats for at mindske eget ressourceforbrug og affaldsdannelse.  

Forslag til Agenda 21 plan for København forelægges til politisk behandling i efteråret 2003.


 


Til top